Gadget-uri necesare pentru o drumetie de neuitat
Gadget-uri necesare pentru o drumetie de neuitat

Într-o epocă foarte încărcată de stres cotidian, este necesară o pauză de la oraşul plin de sunetul epuizant al maşinilor şi o idee bună este o drumeţie lungă, în natură, cu un grup de persoane foarte dragi. De asemenea, mulţi folosesc această practică de relaxare, iar în ajutorul celor ce vor să ştie ce gadgeturi sunt necesare pentru o drumeţie plăcută, vin astăzi cu câteva recomandări, despre care vă încurajez să îmi spuneţi și voi o părere în rubrica de comentarii, sau ce alte gadget-uri aţi recomanda dumneavoastră.

Telefoane cu o cameră foto bună

Un gadget foarte îndrăgit de noi (pe care l-am şi testat) este Huawei P40 Pro. Potrivit site-urilor de profil, acesta este în momentul de faţă cel mai bun smartphone la categoria cameră foto, fapt ce îl putem confirma şi noi. Având în vedere că l-am pus la încercare, putem constata că din toată gama dispozitivelor pe care le-am testat de-a lungul timpului, acesta s-a descurcat cel mai bine în majoritatea situațiilor. De exemplu, modulul telephoto de 12 MP cu care este echipat a reușit să facă niște poze cu zoom super detaliate și cu mult mai puțin noise decât majoritatea rivalilor de pe piață. Un alt aspect de luat în considerare la acest capitol este și camera principală de 50 MP, care a dovedit o capacitate de autofocus rapid, oferind fotografii echilibrate din punct de vedere al texturii, dar și al zgomotului. În cele din urmă, merită să amintim și de rezultatele îmbucurătoare pe care le-a oferit în lumină slabă, al bokeh-ului, cât și a modului cum încadrează obiectele din jur atunci când e folosit modul ultra-wide. Prin urmare, nu putem zice decât că este ideal să ai un aşa telefon, mai ales în natură pentru a surprinde momente de neuitat şi pe care ai vrea să le revezi păstrând fiecare detaliu.

Baterii externe

Atunci când ne gândim la drumeții, primele lucruri care ne vin în minte sunt muzica pe care o ascultăm, plimbările lungi, pozele pe care le facem și, cel mai important, momentele în care ne bucurăm de natură (fie că suntem singuri, cu familia sau prietenii). Însă, cum pot toate gadget-urile pe care le avem să facă față tuturor acestor lucruri? Mai ales telefoanele, care în mod normal nu rezistă mai multe de două zile cu o încărcare de 100%. De exemplu, dacă ne aflăm într-o zonă necunoscută și suntem dependenți de GPS, nu putem neglija faptul că vom putea rămâne fără baterie. Ei bine, o baterie externă este cea care ne poate veni în ajutor la nevoie, mai ales una de capacitate suficient de mare cât să acopere necesitatea de energie electrică a tuturor dispozitivelor.

Căşti bluetooth

Pentru că cele mai multe persoane au nevoie de muzică atunci când pleacă în drumeție, este clar că ele acordă un interes deosebit asupra acestui aspect. Așadar, indiferent că la un moment dat simți nevoia să asculți piesa favorită sau doreşti să-ți pui un playlist, podcast ș.a.m.d. pentru a te conecta mai bine cu natura, este primordial să ai la tine o pereche bună de căşti bluetooth. Acestea te pot ajuta să te focusezi mult mai bine asupra momentului prezent și îți pot crea amintiri de neuitat, mai ales dacă te afli în locuri pe care nu le-ai mai vizitat.

Boxe portabile

Așa cum am discutat anterior, este ideal să ai un gadget potrivit la tine care să-ți vină în ajutor atunci când simți nevoie de a asculta muzică. Dacă nu îți plac căștile, te poți orienta foarte bine pe o boxă portabilă, fiindcă în multe cazuri ar putea să ofere acel lucrul care lipsește când ieși în natură și care schimbă radical plimbarea. De exemplu, poate dimineața când te trezești vrei să asculți ceva care să-ți limpezească mintea sau seara dacă ești cu prietenii la un foc de tabără, poți pune o piesă care să ofere o atmosferă relaxantă. Așadar, dacă ești audiofil căruia îi plac și drumețiile, ar fi bine să iei în considerare această opțiune.

Ebook reader

Te gândeşti să citeşti o carte în natură dar nu ai chef să o iei după tine (mai ales dacă este una curpinzătoare). Ce faci? Ei bine, un ebook reader ar putea fi cel mai potrivit gadget în acest caz. Nu doar că este disponibil în game diferite de preț, pentru orice buzunar, însă  îți oferă și beneficiul de a lua după tine nu doar o carte, ci zeci de mii într-un format mult mai practic și ușor de transportat. Partea cea mai bună este că dacă iubești natura, nu va mai trebui să cumperi cărți în format fizic (care încurajează defrișarea copacilor), ci în format digital, mult mai convenabile, desigur, și la preț.

Lista de mai sus este una simplă şi cu siguranţă îţi vor încăpea toate acestea în rucsacul pe care îl vei lua cu tine în drumeţie. După cum am mai spus și la început, în cazul în care simți nevoia, ne poți lăsa o părere în rubrica de comentarii. Vacanţă plăcută! 🙂

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.