Galaxy A71 vs Galaxy A72: Ce diferente sunt intre telefoanele Samsung?

Galaxy A71 vs Galaxy A72: Ce diferente sunt intre telefoanele Samsung? – Succesor lui Galaxy A71, Galaxy A72 este una dintre lansările recente ale lui Samsung, alături de Galaxy A52 și A52 5G. În ciuda faptului că au puțin mai mult de un an de distanță, telefoanele mobile nu prezintă diferențe majore în specificatii. Următoarea comparație arată similitudini între cameră, performanță și stocare. Principala diferență, pe de altă parte, se datorează prețului, pe lângă design.

Smartphone-urile intermediare diferă, de asemenea, prin culorile disponibile. Modelul 2020 poate fi găsit în finisaje albastru, negru, argintiu și gri. 2021 este disponibil în albastru, negru, alb și violet.

Ecran și design

sm a725 galaxya72 violet front 210314043729

Specificațiile smartphone-urilor scad, în comparație cu modelul mai vechi și cel recent, în ceea ce privește calitatea ecranului. În ciuda menținerii dimensiunii de 6,7 inci, afișajul se schimbă de la Super AMOLED Plus la Super AMOLED . În ambele cazuri există rezoluție Full HD + , cu 2400 x 1080 pixeli.

Această diferență este probabil să fie atenuată de unele caracteristici oferite de Galaxy A72, care profită oferind o rată de reîmprospătare de 90 Hz; capacitate maximă de iluminare de 800 de niți, responsabilă pentru asigurarea unei clarități mai mari a imaginilor; și caracteristica Real Smooth, pentru a menține vizualizarea mai lină în timpul utilizării.

Alte puncte culminante sunt tehnologia de derulare lină, care promite o navigație mai captivantă, și Îngrijirea ochilor, care urmărește să ușureze oboseala ochilor prin reducerea automată a temperaturii culorii.

Diferențele sunt observate și în designul modelelor Galaxy A71 și A72. În față, ambele au margini infinite și o gaură centrală în ecran pentru a adăposti camera pentru selfie-uri. Între timp, în spate, cele două modele arată distribuția setului fotografic într-un dreptunghi lateral. Ceea ce se schimbă este că, în timp ce telefonul 2020 ajunge cu o imprimare triunghiulară pe spate, noul model are un finisaj neted.

Modulul camerei de pe A72 urmează culoarea corpului dispozitivului. Pe A71 este negru.

Culorile disponibile pentru A71 sunt albastru, negru, argintiu și gri. În cazul A72, finisajele vin în violet, albastru, alb-negru.

Merită menționat faptul că, în timp ce Galaxy A71 nu oferă niciun fel de protecție împotriva apei și a prafului, Galaxy A72 primește certificarea IP67 . Aceasta înseamnă că dispozitivul poate rezista până la 30 de minute de scufundare în până la 1 metru de apă.

Camere

Puține modificări au fost observate între dispozitive atunci când vine vorba de fotografie. Motivul este că ambele oferă o cameră cvadruplă, cu un senzor principal de 64 MP . Continuarea Asemănarea cu 12 MP și 5 MP ultra larg și macro.

12 galaxya72 handson white 210310014501

Singura diferență în set este prin senzorul de adâncime, de 5 MP, care a fost înlocuit de o cameră foto de 8 MP, cu zoom optic de 3x, în cel mai recent model.

Pentru selfie-uri, ambele au o cameră frontală de 32 MP. La rândul său, captura video atinge 4K la ambele produse.

Un punct culminant al caracteristicilor camerei Galaxy A72 este modul Fun, care importă filtre și efecte de pe Snapchat direct pe camera smartphone-ului, fără a fi nevoie să deschideți rețeaua socială. Lansarea face, de asemenea, posibilă optimizarea scenelor prin inteligență artificială și Tetra Binning, o caracteristică care grupează pixeli pentru un rezultat mai bun în condiții de lumină slabă.

Performanță și stocare

Principalul punct care trebuie evidențiat în ceea ce privește performanța și stocarea telefoanelor mobile este că, în timp ce Galaxy A71 ajunge pe piață într-o singură versiune, succesorul oferă două posibilități consumatorului.

Modelele coincid în comparația dintre A71 și cea mai de bază versiune a lui A72. Ambele aduc 128 GB stocare și 6 GB RAM. Între timp, cealaltă versiune a noutății a prezentat avansuri pe piață, aducând 8 GB RAM și 256 GB stocare. În toate cazurile, este oferit suport pentru cardul microSD , până la 512 GB pentru vechiul model și până la 1 TB pentru cel nou.

O altă similitudine între ele este prezența procesoarelor octa-core, ambele de la Qualcomm. Galaxy A71 oferă Snapdragon 730 (până la 2,2 GHz), în timp ce Galaxy A72 merge puțin mai departe când ajunge cu Snapdragon 720G (până la 2,3 GHZ).

În practică, comutarea între procesoare poate reprezenta o utilizare mai bună a bateriei, cu 5% mai multă viteză și cu aproximativ 50% mai multă procesare brută – conform testelor AnTuTu .

Autonomie

design sem nome 1

Smartphone-ul a evoluat și în ceea ce privește bateria, trecând de la 4.500 mAh la 5.000 mAh. Potrivit producătorului, Galaxy A71 poate suporta până la 107 ore de redare audio și 24 de ore de video. Galaxy A72 ajunge cu capacitatea de a sta până la două zile distanță de un incarcator.

În comun, dispozitivele aduc încărcare rapidă cu 25 W putere. Ambele includ, de asemenea, încărcător și cablu USB-C în cutie.

Decizia de a păstra sursa de încărcare inclusă cu telefonul mobil a fost împotriva penultimei lansări a lui Samsung, Galaxy S21 , care nu are această componentă. Prin intermediul unui comunicat de presă, marca a explicat că măsura a fost luată deoarece seria A este adesea primul smartphone pentru mulți consumatori; prin urmare, ar trebui să ofere toate accesoriile ecosistemului.

Versiunea sistemului

În timp ce Galaxy A72 iese din fabrică echipat cu Android 11, Galaxy A71 așteaptă în continuare o actualizare de la Samsung la cea mai recentă versiune a sistemului de operare Google .

Specificatii aditionale

Una dintre principalele specificații suplimentare care atrage atenția în anunțul Galaxy A72 este absența 5G . Ca și în predecesorul său, dispozitivul funcționează cu rețeaua LTE. Pe de altă parte, un punct pozitiv este că modelele aduc tehnologia NFC , responsabilă de efectuarea plăților prin apropiere.

În comun, acestea oferă și Bluetooth 5.0 , Wi-Fi în benzile 802.11 a / b / g / n / ac (2.4G + 5GHz), recunoaștere facială și senzor de amprentă pentru deblocare.

Quick Share este o altă caracteristică prezentă pe ambele telefoane și permite livrarea instantanee a conținutului, cum ar fi videoclipuri și fotografii prin Wi-Fi Direct și Bluetooth – precum și AirDrop , de la Apple .

Mai exact pe Galaxy A72, merită menționat SmartThings , care vă permite să controlați dispozitivele inteligente, cum ar fi portabile și televizoare , prin intermediul telefonului dvs. mobil.

Galaxy A71 vs Galaxy A72

SpecificațiiGalaxy A71Galaxy A72
LansareIanuarie 2020Martie 2021
Prețul de lansare470 de euro2.049 LEI
Pretul curent1.719 de lei2.049 LEI
Ecran6,7 inci6,7 inci
Rezolutia ecranuluiFull HD +Full HD +
ProcesorSnapdragon 730 (octa-core până la 2,2 GHz)Snapdragon 720G (octa-core până la 2,3 GHz)
Memorie RAM6 GB6 GB sau 8 GB
Depozitare128 GB128 GB sau 256 GB
Card de memorieda, microSD de până la 512 GBda, microSD de până la 1 TB
Camera din spatecvadruplu, 64, 12, 5 și 5 MPcvadruplu, 64, 12, 8 și 5 MP
Camera frontală32 MP32 MP
Tobe4.500 mAh5.000 mAh
Sistem operaționalAndroid 10Android 11
Dimensiuni și greutate163,6 x 76 x 7,7 mm; 179 g165 x 77,4 x 8,4 mm; 203 g
Culorialbastru, negru, argintiu și grinegru, alb, albastru și violet
Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *