Galaxy Z Fold 4, cel mai recent smartphone pliabil de la Samsung, este primul telefon al companiei care vine cu Android 12L preinstalat. Interfata One UI 4.1.1 este aceeasi de pe Galaxy Z Flip 4, insa acesta din urma ruleaza Android 12.

Fold 4 ruleaza Android 12L pentru a profita de aplicatiile optimizate pentru afisarea pe ecrane mari, cum ar fi ecrane pliabile, de tableta sau Chromebook-uri. Versiunea 12L a sistemului de operare a fost dezvaluita anul trecut, iar principalul ei feature este un taskbar/bara de activitati in partea de jos a ecranului. Acest taskbar are acelasi rol ca si pe alte sisteme de operare, acela de a facilita schimbarea intre aplicatii.

De asemenea, Google si-a optimizat multe dintre aplicatii pentru a afisa continutul pe 2 coloane, sporind astfel productivitatea. Android 12L se adapteaza perfect telefoanelor pliabile, schimband automat modul de afisare al continutului aplicatiilor in functie de starea telefonului: pliat sau nepliat.

Noua bara de activitati poate comuta intre aplicatii, dar permite si pornirea lor side-by-side, pentru un plus de multitasking. La fel ca aplicatiile Google, si cele Samsung au fost optimizate pentru afisarea pe ecrane de dimensiuni mari.

Distribuie.

Lasa un raspuns