Google a lansat ultima versiune beta publică pentru Android 11

Android

Dacă în urmă cu ceva timp am discutat despre faptul că Apple a lansat versiunea beta publică pentru macOS Big Sur, acum a venit timpul să trecem în revistă și faptul că următoarea versiune a sistemului de operare Google (mai specific Android 11), a devenit accesibilă publicului în variantă beta pentru oricine dorește să o încerce.

Până acum au existat șase actualizări pe care compania le-a publicat de când a anunțat primul beta pentru Android 11, la începutul acestuia an, imediat după ce pandemia a năvălit peste noi și ne-a dat peste cap cu tot felul de restricții. Cu toate acestea, Google nu a încetat să lucreze la noul OS, astfel încât, în momentul de față, a ajuns să lanseze ultima versiune experimentală înainte ca cea stabilă să vadă lumina zilei.

Desigur, dacă ești curios asupra schimbărilor pe care le aduce Android 11, poți accesa acest articol, unde am adunat toate informațiile necesare (cum ar fi: data de lansare, dispozitivele acceptate în primul val de după lansare, funcții, etc).

Citeste si:  Serviciul de streaming audio Google Play Music va fi închis

Android 11 Beta 3

Android11

Acest ultim beta nu face decât să “șlefuiască” pe alocuri unele imperfecțiuni de stabilitate și securitate, fără a mai oferi noutăți pentru ceea ce ține de funcții și design. Fapt ce dezvăluie că nu mai este nimic de schimbat și că marea companie se pregătește de lansarea oficială.

Singurul aspect pe care se focusează în principal acest Beta 3, ar fi faptul că aplicațiile nu se vor putea folosi de scanarea Bluetooth pentru a afla locația dispozitivului, mai ales fără acordul utilizatorului. Pentru a proteja intimitatea deținătorilor de telefon, tabletă sau orice alt gadget cu Android, toate aplicațiile vor avea din start interzisă accesarea Bluethoot-ului. Altminteri, doar dacă utilizatorul decide și oferă această permisiune va putea fi accesat, așa cum este menționat pe blogul Google. În rest, Android 11 nu aduce decât niște schimbări minore și corecții adresate dezvoltatorilor de aplicații.

Ești interesat să-l încerci? La fel ca și în cazul cu macOS, nu este recomandat să testezi o variantă instabilă a unui sistem de operare, dar dacă știi ce faci și ai un dispozitiv compatibil, te poți înscrie în programul beta.

Citeste si:  Lista cu telefoane Huawei ce vor primi HarmonyOS

Lansarea versiunii stabile pentru Android 11 este așteptată să-și facă apariția în toamnă pentru telefoanele Pixel, iar mai apoi pe altele în funcție de cât de rapid se mișcă firma de la care ai dispozitivul și modelul în cauză.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
Qualcomm au Mobile World Congress

Procesorul Snapdragon 875 ar putea avea o varianta Lite pentru a se evita o explozie de preturi

Next Article
Xbox Series S

Noi imagini ne dezvăluie că Xbox Series S va avea un controller alb

Related Posts