Google a prezentat Plex, un cont bancar integrat cu Google Pay

Google Pay
Google Pay

În SUA, Google lansează un nou design pentru Google Pay pentru a ajuta utilizatorii să își gestioneze mai bine finanțele. Iar în 2021, firma va oferi un cont bancar numit „Plex” în parteneriat cu mai multe bănci.

De când Apple a lansat Apple Card în parteneriat cu banca Goldman Sachs, a fost așteptat răspunsul Google la această ofertă. Și săptămâna aceasta, firma din Mountain View a decis în cele din urmă să lanseze cu o actualizare majoră a aplicației Google Pay , precum și un cont bancar în aplicație numit Plex. Dar, din păcate, aceste noi funcții vor fi disponibile numai în Statele Unite.

La fel ca Apple Pay , Google Pay a fost lansat ca o aplicație care permite efectuarea plăților cu un smartphone, atât pentru achiziții online, cât și pentru achiziții în magazine folosind tehnologia NFC. Dacă această tehnologie există de ani de zile, a fost deosebit de utilă în 2020, deoarece face posibilă limitarea contactului fizic.

Și odată cu actualizarea pe care tocmai a lansat-o Google în Statele Unite, aplicația Google Pay nu mai este doar pentru efectuarea plăților, ci ajută și utilizatorul să-și gestioneze mai bine banii.

Citeste si:  Cum poti schimba limba de pe Facebook in romana pe Android sau Desktop

O nouă interfață și funcții inteligente

Fila centrală a acestei noi aplicații se numește „Pay” și vă permite să efectuați tranzacții cu contacte sau grupuri de contacte (de exemplu pentru a partaja o factură) sau pentru a vizualiza jurnale pe o interfață similară cu serviciu de corespondență. Plățile vă permit, de asemenea, să vizualizați istoricul tranzacțiilor cu comercianții.

Google Pay
Google Pay

Pe o filă numită „Explorați”, aplicația afișează oferte care pot fi de interes pentru utilizator, precum și un scaner de cod QR. Dar cea mai interesantă parte este „Insight”, care permite utilizatorului să-și gestioneze banii cu ajutorul algoritmilor Google.

„Dacă alegeți să vă conectați contul bancar sau cardurile la Google Pay, aplicația vă va oferi rezumate periodice ale cheltuielilor și vă va arăta tendințele și informațiile în timp, oferindu-vă o imagine mai clară asupra finanțelor dvs. Google Pay vă poate înțelege și organiza automat cheltuielile ”,

explică Caesar Sengupta, șeful serviciilor de plăți de la Google.

În plus, Google Pay oferă o funcție de căutare care vă permite să efectuați interogări folosind limbajul natural. Funcționează la fel ca și căutările pe Google Foto. De exemplu, utilizatorul poate introduce „alimente”, iar aplicația va afișa toate cheltuielile cu alimentele. De asemenea, poate introduce „cheltuieli cu combustibilul pentru luna precedentă” sau chiar „animal de companie”.

Citeste si:  Tutorial de Google Analytics: 7 setări esențiale Pt. 1
Google Pay
Google Pay

Google Pay poate fi setat să scaneze e-mailuri în Gmail și imagini în Google Foto, ceea ce va permite aplicației să găsească chitanțe sau facturi (trimise prin e-mail sau scanate cu dispozitivul. foto) și pentru a face legătura cu tranzacțiile înregistrate.

Google va lansa „Plex” în 2021

În esență, Google Pay va permite în continuare utilizatorilor săi să efectueze plăți cu smartphone-urile lor. În plus, aplicația va oferi și o interfață și tehnologii avansate pentru a permite utilizatorului o mai bună gestionare a finanțelor sale.

Cu această noutate, aplicația de plată Google este poziționată ca un concurent serios al Apple Card. Și începând cu anul viitor, firma va oferi chiar și un cont bancar utilizatorilor Google Pay.

Google nu devine cu adevărat o bancă, ci oferă mai degrabă un produs financiar care profită de avansurile sale în noile tehnologii cu bănci reale, inclusiv Citi Bank.

„Conturile Plex sunt oferite de bănci și uniuni de credit, includ conturi de verificare și economii fără comisioane lunare, comisioane de descoperit de cont sau cerințe minime de sold și vă ajută să economisiți mai ușor pentru a vă îndeplini obiectivele”, explică Firma Mountain View, care încă mai are de spus mai multe despre acest nou produs.

Citeste si:  Pixel 5 si Pixel 4a 5G: Google mizeaza pe 128 GB stocare
Google Pay
Google Pay

Desigur, unii utilizatori ar putea fi reticenți să încredințeze atâtea date personale Google. Dar se asigură că nu partajează aceste date cu terți și nu le va utiliza pentru a viza reclamele Google Ads.

Rămâi la curent cu toate notățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
YouTube dezvăluie un nou format de conținut publicitar

YouTube dezvăluie un nou format de conținut publicitar

Articolul următor
Xbox Series X pe iPhone și iPad

Doriți să utilizați controlerul Xbox Series X pe iPhone și iPad? În curând o puteți face

Postări Asemănatoare
Total
1
Share