- Aplicația Google Camera va primi o reînnoire majoră a interfeței utilizatorului odată cu lansarea seriei Pixel 8.
- Aceasta este prima mare schimbare a designului interfeței de la reînnoirea din 2019.
- Modurile Foto și Video sunt acum separate, cu un comutator dedicat pentru a alege între ele.
- Google lucrează la o nouă funcție numită Staggered HDR pentru a accelera procesul de captură și a minimiza artefactele.
O sursă afiliată cu Android Authority a împărtășit capturi de ecran ale noii interfețe a aplicației Google Camera, care va fi probabil introdusă odată cu lansarea viitoarei serii Pixel 8 în această toamnă. Ultima mare schimbare a designului a avut loc în 2019, așa că este interesant să vedem ce are Google pregătit pentru utilizatorii săi de Pixel.
Primul lucru care atrage atenția este separarea clară între modurile Foto și Video. Un comutator dedicat, situat în partea de jos a aplicației, vă permite să alegeți dacă doriți să faceți o fotografie sau să înregistrați un videoclip. Abia apoi puteți alege modul corespunzător din carusel. Anterior, toate modurile erau amestecate.
Butonul de comutare între camera frontală și cele de pe spate și-a schimbat locul cu previzualizarea ultimei fotografii (de asemenea, o scurtătură către Galerie). Acum este în concordanță cu majoritatea aplicațiilor de cameră Android de la alți producători, dar va necesita o perioadă de adaptare pentru utilizatorii Pixel.
Meniul cu setări suplimentare apare după o glisare în sus din partea de jos a vizorului, dar nu pare a fi la îndemâna degetului mare dacă utilizați modelul Pro de dimensiuni mai mari.
În cele din urmă, Google a schimbat ordinea unor moduri de cameră și a regroupat altele. Poate că Google intenționează să încurajeze utilizatorii să interacționeze mai mult cu unele dintre moduri, cum ar fi Expunerea Lungă și Panorama Acțiunii.
Pe lângă acestea, Google dezvoltă o nouă caracteristică numită Staggered HDR, care are ca scop accelerarea procesului de captură și minimizarea artefactelor. Aceasta obține eficiență prin scurtarea timpilor dintre cadre. Funcția Adaptive Torch permite software-ului să ajusteze intensitatea blițului în funcție de mediul de iluminare în mod dinamic. Apoi, există funcționalitatea Segmentation AWB care aplică un procesare variată diferitelor zone ale imaginii pentru a o face să arate mai realist.