Android 11
Android 11

A doua previzualizare Android 11 este disponibilă de miercuri (18) pentru dezvoltatori, permițând un acces mai mare la API-urile de compatibilitate și conectivitate pentru testarea aplicațiilor care vor funcționa pe noua versiune a sistemului de operare mobil de la Google .

Printre noutățile viitoarei versiuni de Android este API 5G, care vă permite să verificați dacă telefonul este conectat la o rețea compatibilă cu a cincea generație a internetului mobil, personalizând experiența utilizatorului și oferind comunicare instantanee, pe lângă alte funcții.

Noile caracteristici de confidențialitate fac parte și ele din pachet, cum ar fi limitarea capacității anumitor aplicații de a consulta lista celorlalte programe instalate pe dispozitiv și o mai mare protecție a datelor aplicației și utilizatorilor pe stocarea externă, cu o gestionare mai bună a fișierelor din cache.

Această previzualizare a noului Android 11 include și îmbunătățiri ale filtrării apelurilor, permițând raportarea motivelor de respingere a apelurilor, pe lângă verificarea stării protocoalelor pentru combaterea falsificării ID-ului apelantului. Există, de asemenea, posibilitatea de a defini o rată de actualizare a ecranului în funcție de preferințele utilizatorului, pe dispozitivele care acceptă frecvențe diferite.

Alte noutăți

O altă noutate interesantă pusă la dispoziție de Google în această nouă previzualizare a Android 11 este suportul pentru senzorii unghiului de balamale, o veste bună pentru dezvoltatorii interesați de crearea de experiențe diferite pe telefoanele rabatabile .

De remarcat este și suportul camerei din emulator, cu ajutorul căruia este posibilă crearea și testarea aplicațiilor cu oricare dintre funcțiile camerei adăugate în sistemul de operare, cum ar fi compatibilitatea cu formatul RAW.

La fel ca primul, a doua previzualizare a Android 11 pentru dezvoltatori este disponibilă pentru smartphone-urile Pixel 2 și 2XL, Pixel 3 și 3XL, Pixel 3a și 3a XL și Pixel 4 și 4XL. Versiunea finală a Android 11 va fi lansată în al treilea trimestru al anului 2020.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.