De-a lungul timpului, înșelătoriile au rămas unele dintre cele mai mari amenințări de pe internet, iar companii precum Facebook și Google au încercat să-și protejeze utilizatorii prin filtre de e-mail sau notificări ce aduc la cunoștință posibile acte de înșelătorie. Acum, Google a anunțat un parteneriat cu Cybercrime Support Network. Pentru a ajuta oamenii să identifice și să oprească escrocii care ar putea să fure banii, a creat un site web numit Scam Spotter.

Potrivit Federal Trade Commission („Comisia federală pentru comerț”), doar în anul 2019 s-au pierdut 1,9 miliarde de dolari datorită înșelătoriilor, echivalent cu aproximativ 3.600 de dolari în fiecare minut. Persoanele din spatele unor astfel de scheme, folosesc metode care implică plăți de impozite, concursuri, ba chiar și furt de identitate pentru a părea cineva în care să ai încredere pentru a trimite bani. În vederea evitării acestui lucru, noul website oferă trei principii generale de ghidare: punerea întrebărilor, verificarea dublă a identității persoanei care te-a contactat și evitarea trimiterii de bani dacă ceva pare dubios.

Scam Spotter prezintă mai multe tipuri de escrocherii, inclusiv înșelătorii emoționale – care au costat peste 200 de milioane de dolari în 2019 – înșelătorii legate de impozite, înșelătorii de concursuri sau câștiguri la loterie și un tip de înșelătorie deosebit de popular în aceste zile, înșelătorii COVID-19. Pentru fiecare dintre aceste tipuri de atac, site-ul oferă sfaturi mai specifice despre cum să le evităm, inclusiv link-uri către resurse care pot fi folosite pentru a verifica informațiile. Există, de asemenea, un test scurt care îți analizează capacitatea de a identifica o înșelătorie potențială.

Pentru mulți utilizatori (în special cei care folosesc tehnologia), înșelătoriile sunt mai ușor de identificat, dar, în mod evident, există încă multe persoane care pierd bani din cauza acestui tip de atac. Google încurajează să înștiințezi persoanele care crezi că ar putea fi predispuse să cadă în capcane de genul acesta, despre site-ul Scam Spotter.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.