Google Messages securizează conversațiile de grup prin utilizarea de criptare End-to-end

În timp ce datele utilizatorilor devin din ce în ce mai importante ca subiect de securitate, aplicația Google Messages începe să se ridice la nivelul așteptărilor. Google își dorește ca această aplicație să fie văzută ca un concurent real pentru aplicațiile populare de mesagerie, precum WhatsApp și Telegram.

Aplicația Google Messages oferă posibilitatea de a trimite fotografii mai rapid prin reducerea definiției acestora, de a crea grupuri de discuții cu până la 100 de persoane și de a oferi răspunsuri directe către interlocutorii din discuție. Aceste caracteristici de grup sunt, fără îndoială, utile, însă, pe o perioadă îndelungată, Google Messages a omis un aspect esențial: securitatea.

VERIFICA CELE MAI BUNE OFERTE BLACK FRIDAY 2024 PE:

Astfel, conform Android Police, Google Messages pentru Android va oferi criptarea End-to-end a conversațiilor de grup. Această tehnologie asigură că doar persoanele care participă în grup pot citi mesajele schimbate. Nici operatorii de telefonie mobilă și nici furnizorii de servicii internet nu vor putea afla ce s-a discutat în aceste grupuri, ceea ce este o garanție a confidențialității.

Această funcționalitate este una excelentă pentru securitatea datelor utilizatorilor, însă poate fi folosită și în scopuri criminale. Cu toate acestea, această tehnologie este deja utilizată pentru conversațiile cu un singur interlocutor, dar, până acum, nu a fost încă implementată și pentru conversațiile de grup.

Este posibil ca lipsa acestei funcționalități să fi fost unul dintre motivele pentru care utilizatorii preferă WhatsApp și alte aplicații similare în locul aplicației Google Messages. Cu toate acestea, Google a anunțat că va implementa criptarea End-to-end și pentru conversațiile de grup în următoarele săptămâni.

Această nouă caracteristică adăugată de Google Messages este un pas important în direcția securității datelor utilizatorilor și o îmbunătățire majoră a acestei aplicații de mesagerie.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *