Criptomonedele sunt din ce în ce mai acceptate ca formă de plată și acum trebuie să ajungă la Google Pay și Samsung Pay, prin intermediul serviciului de tranzacții BitPay. Concentrat pe utilizarea monedelor digitale, serviciul american de plăți ar trebui să popularizeze utilizarea acestor monede în rândul utilizatorilor de Android.

Pentru a crește opțiunile de plată în rândul utilizatorilor, compania de servicii financiare a anunțat că va oferi cardul BitPay până la sfârșitul lunii martie. Când este permis, atât utilizatorii Google Pay, cât și Samsung Pay din Statele Unite vor putea plăti pentru achizițiile din tranzacții utilizând Bitcoin sau alte criptomonede – dar, mai întâi, vor trebui să le convertească în altă monedă, cum ar fi dolarul.

În acest moment, cardul BitPay acceptă următoarele monede virtuale: Bitcoin; Bitcoin Cash; Eter; și alte criptomonede indexate în dolari (cum ar fi USD Coin, Gemini Dollar, Paxos Standard și Binance USD). Atunci când sunt disponibili, clienții serviciului vor putea utiliza cardul care convertește criptomonedele, unde plățile de debit MasterCard sunt deja acceptate.

„Asistența pentru Google Pay și Samsung Pay este planificată pentru sfârșitul acestui trimestru”, a declarat BitPay într-un comunicat, fără a furniza o dată de lansare specifică. În plus, serviciul pentru utilizarea criptomonedelor a ajuns deja la Apple Pay.

Merită menționat faptul că acesta nu este primul serviciu de criptomonedă care se integrează cu o platformă mare de plăți mobile. Asta pentru că, în martie anul trecut, Coinbase a anunțat că utilizatorii Android ar putea folosi cardul lor pe Google Pay pentru a efectua plăți cu criptomonede, în mod similar cu modelul BitPay.

Distribuie

Scrie ceva...