Google Lens este serviciul Google de recunoaștere a imaginilor care foloseste inteligență artificială, si a fost întotdeauna disponibil pe dispozitivele mobile Android. Acum va ieși din smartphone-uri și se va muta pe computere. În acest moment, site-ul web 9to5Google a descoperit deja că Google Lens este activ în versiunea web pentru PC a Google Photos. Cu toate acestea, unele lucruri încă lipsesc.

Deocamdată, Google Lens vă permite să copiați text dintr-o imagine folosind un sistem de detectare a caracterelor. Când accesați Google Photos pe desktop și deschideți o imagine care conține text, apare opțiunea „Copiați textul din imagine” atunci când apare logo-ul Google Lens în colțul din stânga sus.

Cu un clic pe acest buton, începe analiza imaginii, la fel cum se întâmplă pe Android. Când ajunge la final, conținutul textului apare într-o fereastră din partea dreaptă. Textul este selectat în mod implicit cu butonul Copiere text chiar deasupra.

După cum am menționat mai sus, Google Lens oferă funcții foarte limitate în acest moment pe desktop, deoarece nu ajută să recunoaștem oameni, momente, plante și multe alte lucruri pe care versiunea mobilă le poate face. Cu toate acestea, este un mare pas înainte pentru un serviciu care până acum era exclusiv pentru smartphone-urile Android. Între timp, Google își va extinde capacitățile cu funcții noi în timp.

[Sursa]

Distribuie

Scrie ceva...