Am scris că ceva în Google Photos era pe cale să se schimbe acum câteva zile, făcând aluzie la faptul că unele funcții ale aplicației ar putea fi în curând plătite .
Acum, una dintre principalele caracteristici ale Google Photos, și anume încărcarea gratuită și nelimitată și copierea de rezervă a fotografiilor și videoclipurilor în format comprimat, este pe cale să fie ștearsă. Google a anunțat pe blogul său că această funcție va dispărea la 1 iunie 2021.

Începând cu această dată, toate fișierele încărcate în Google Photos vor fi numărate în cei 15 GB din spațiul de stocare implicit, disponibil pentru fiecare nou cont Google. Cine s-a înscris pentru un abonament în aplicația Google Photo veti putea vedea numarul de GB consumati.

Anterior, doar imaginile încărcate în calitate „Originală” și necomprimate erau numărate ca parte a spațiului de stocare, în timp ce imaginile comprimate erau gratuite. De la 1 iunie, toate imaginile vor fi considerate la fel.

Imaginile încărcate înainte de 1 iunie 2021 nu vor fi numărate conform noilor reguli, dar pot fi păstrate. Modificarea se aplică numai celor încărcate după data respectivă.
Utilizatorilor Google Photos nu li se va cere nici o cheltuială imediat: în practică, dacă nu utilizați cei 15 GB gratuiți disponibili pentru fiecare cont Google, serviciul va continua să fie gratuit. Odată ce ați depășit acest prag, va trebui să vă abonați la unul dintre planurile Google One.

Ai grijă totuși, deoarece utilizatorii care au fost inactivi de mai bine de doi ani sau care au depășit deja limita de stocare de mai bine de doi ani pot avea conținutul șters.

Cei care dețin un smartphone Pixel pot continua să primească copii de rezervă gratuite și nelimitate ale fotografiilor și videoclipurilor dupa perioada stabilită.
În plus, începând din iunie 2021, Google va oferi un instrument de gestionare a copiilor de rezervă care vă permite să alegeți cu ușurință ce să păstrați și ce să ștergeți. Instrumentul va evidenția automat unele tipuri de conținut, cum ar fi imagini întunecate sau neclare sau videoclipuri mari, fișiere de obicei șterse.

Noua politică Google Foto se aplică utilizatorilor tuturor platformelor, inclusiv Android, iOS și desktop.

Distribuie

Scrie ceva...