Google susține că Pixel 6 este cu 80% mai puternic decât Pixel 5, predecesorul său din gama medie. Potrivit gigantului american, acest salt al performanței este rezultatul SoC Tensor. În mod surprinzător, chipset-ul promite să fie mai rapid decât Snapdragon 765G de anul trecut.
Anunțul Pixel 6 este la doar câteva zile distanță. Pe măsură ce lansarea se apropie, scurgerile despre noile smartphone-uri Google sunt în creștere. Am aflat recent că Google intenționează să garanteze 5 ani de actualizări Android, că prețul va fi mai mic decât se aștepta și că un instrument încorporat de ștergere magică va șterge oamenii și materialul nedorit dintr-o fotografie.
În acest context, Evan Blass, celebrul informator din mijlocul tehnologiei, a dezvăluit imagini de presă oficiale care evocă punctele forte ale Pixel 6. Aceste imagini au fost inițial împărtășite de retailerul britanic Carphone Warehouse. De atunci au fost șterse de pe site-ul mărcii. În documente, Google asigură în mod clar că Pixel 6 va fi cu 80% mai eficient decât predecesorul său, Pixel 5 .
Conform afirmațiilor Google, această creștere a performanței se datorează integrării primului său SoC intern, cipul Tensor. In 5 nm, chipset-ul încorporează două nuclee Cortex-X1, două nuclee Cortex-A76 și trei nuclee Cortex-A55 și o GPU Mali-G78. La rândul său, Pixel 5 a trebuit să fie mulțumit de un SoC Snapdragon 765G (7 nm) de la Qualcomm , un cip rezervat pentru cele mai accesibile terminale de pe piață.
În ciuda performanțelor onorabile, smartphone-ul a dat semne mari de slăbiciune atunci când au fost lansate jocuri mai solicitante. La fel, procesarea imaginilor a fost mult mai lentă decât pe un Pixel 4 cu Snapdragon 855. Mai accesibil și mai puțin ambițios, Pixel 5 a fost conceput clar ca un telefon de gamă medie.
În aceste condiții, nu este surprinzător faptul că Pixel 6, care promite să fie mult mai premium, este capabil să garanteze performanțe mult mai mari decât predecesorul său. Conform primelor repere , Google ar trebui totuși să rămână în spatele celor mai puternice smartphone-uri de pe piață, inclusiv iPhone 13 de la Apple. Gigantul Mountain View ar trebui să compenseze cu algoritmii săi dopați cu inteligență artificială.