Guvernul din India a interzis 59 de aplicații chinezești

tiktok bytedance reuters 770x433 1

Guvernul din India a decis să interzică 59 de aplicații de origine chineză, întrucât tensiunile cresc în Ladakh, după o confruntare violentă și fatală între armatele indiene și chineze. Pe lista de aplicații interzise de guvern este inclus și TikTok, extrem de popular.

Guvernul a anunțat interdicția pentru cele 59 de aplicații chineze (lista completă poate fi văzută aici) luni seara. Guvernul a spus că aceste aplicații sunt angajate în activități care duc la încălcarea suveranității, integrității și apărării Indiei.

Un comunicat de presă guvernamental care anunța interdicția a declarat: „Ministerul Tehnologiei Informației, invocând puterea acestuia în conformitate cu secțiunea 69A din Legea privind tehnologia informației, citită cu dispozițiile relevante din Tehnologia informației din 2009 și având în vedere natura emergentă a amenințărilor, a decis să blocheze 59 de aplicații, având în vedere informațiile disponibile, care sunt angajate în activități ce aduc încălcare suveranității integrității și apărării Indiei, securității statului și ordinii publice”.

Comunicatul de presă a mai spus că Ministerul Tehnologiei Informației a primit „numeroase semnale de avertizare care ridică îngrijorari din partea cetățenilor în ceea ce privește securitatea și riscul de pierdere a confidențialitații datelor necesare pentru funcționarea anumitor aplicații”.

Citeste si:  Apple elimină mii de jocuri din App Store-ul chinez

Populara aplicație TikTok a fost clasată pe locul 5 în top-zece aplicații gratuite de pe platforma Apple din India, înainte de confruntarea dintre trupele indiene și chineze din 5 mai.

O lună mai târziu, TikTok a coborât pe locul zece în AppStore.

În rândul utilizatorilor de Android, aceeași aplicație chineză a scăzut de la numărul 3 la numărul 5 în clasamentul din India.

Dar a rămas în continuare pe lista celor mai populare zece aplicații populare din țară.

India nu este singura țară care acționează împotriva aplicațiilor chineze care invocă probleme de confidențialitate și securitate cibernetică. Taiwan a interzis unele aplicații chineze, precum și Germania.

Recent, consilierul pentru securitate națională al SUA, Robert O’Brian, a spus că toate aplicațiile chineze funcționează ca arme ale Partidului Comunist Chinez (CPC) pentru a-și dezvolta agendele ideologice și geopolitice.

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
2 Articol OkFlora pentru Geeki.ro iunie 2020 1

Buchete de trandafiri de nunta - cum sa alegi florile

Articolul următor
c60c3e0d0d4f7d5122f1c6bb3339cca6

Despre WatchOS 7 și noutățile pe care le va aduce noul sistem de operare

Postări Asemănatoare
Total
1
Share