Guvernul Braziliei a semnat un memorandum de înțelegere cu Coreea de Sud pentru a uni eforturile de construire a unei fabrici de semiconductori pe pământ național. Potrivit ministrului comunicațiilor, Fábio Faria, negocierile se învârt în jurul Samsung.

Avem un memorandum de înțelegere cu guvernul Coreei de Sud. Ei vorbesc cu Samsung despre posibilitatea de a crea un hub în Brazilia.

Potrivit ministrului, intenția este de a construi o fabrică capabilă să producă cipuri care să poată alimenta industria locală și chiar și alte țări din America de Nord, America Latină, Europa și Africa.

Dacă această fabrică este confirmată pe pământ brazilian, construcția uzinei trebuie să fie responsabilitatea sectorului privat, iar guvernele federale și de stat trebuie să ofere beneficii fiscale, scutiri și alte stimulente.

Deocamdată, Samsung nu a comentat încă această chestiune, dar producătorul coreean a fost mult curtat de mai multe țări, deoarece criza globală a cipurilor a scos în evidență fragilitatea lanțului global de semiconductori.

În plus, cu criza dintre China și Taiwan escaladând din ce în ce mai mult, lumea nu vrea să fie dependentă de fabricile care sunt instalate pe insulă și chiar pe teritoriul chinez.

Prin urmare, Statele Unite, Europa și acum Brazilia caută să atragă acești producători pentru a se asigura că nu avem un deficit major de componente în următorii ani.

Distribuie.

# Tânăr craiovean pasionat de travel, filme & seriale și noutăți din domeniul tehnologiei.

Lasa un raspuns