Half-Life: Alyx
Half-Life: Alyx

Prequelul ambițios VR Valve Half-Life necesită o configurație tehnică destul de mare. Iată ce au nevoie jucătorii pentru a experimenta Half-Life: Alyx.

Barierele de intrare sunt ridicate pentru Half-Life: Alyx, întrucât revenirea mult timp așteptată Valve la serie necesită o configurație VR robustă. Doar anumite căști VR sunt compatibile cu Half-Life: Alyx, iar jocul vine, de asemenea, cu unele cerințe minime ale sistemului PC.

Valve a surprins lumea jocurilor cu anunțul că revenirea ei mult așteptată la Half-Life va fi via Alyx dar doar pentru VR. Forța de dezvoltare completă a Valvei în spatele unui titlu VR ar putea propulsa mediul înainte, dar părea, de asemenea, un risc mare, deoarece costul ridicat al VR a însemnat că jocul va avea o bază de instalare limitată. Cel puțin din punct de vedere al jocului, Half-Life: Recenziile Alyx raportează că decizia ar fi meritat riscul.

Inovația și lustruirea Valve înseamnă ca Half-Life: Alyx necesită multă tehnologie avansată pentru a funcționa bine. Acest lucru îl limitează la câteva căști VR și PC-uri de înaltă performanță. Iată tot ce au nevoie jucătorii pentru a juca Half-Life: Alyx.

Half-Life: Alyx – Cerinte de sistem

Valve a postat doar cerintele minime pentru Half-Life: Alyx pe Steam, pe pagina jocului, care nu oferă recomandări hardware specifice, dar probabil pentru că specificațiile minime sunt deja atât de mari. Pentru a se pregăti pentru Half-Life: Alyx, fanii seriei vor trebui să-și actualizeze computerul dincolo de recomandările minime ale indicelui Valve. Căștile proprii ale mașinii VR, Indexul necesită cel puțin 8 GB sau RAM, un procesor dual-core și un Nvidia GeForce GTX 970 sau AMD RX480. Dar Half-Life: Alyx cere mai mult. Cerințele complete ale sistemului sunt enumerate mai jos.

Specificatii minime:

  • OS: Windows 1o
  • Processor: Core i5-7500 / Ryzen 5 1600
  • Memory: 12 GB RAM
  • Graphics: GTX 1060 / RX 580 – 6GB VRAM

Căști VR compatibile cu Half-Life: Alyx

Mai jos este o prezentare a fiecărei căști VR care acceptă Half-Life: Alyx. Rețineți că aceste seturi de căști vor suporta jocul doar dacă calculatoarele cu care sunt asociate îndeplinesc cerințele de sistem minime menționate anterior.

Valve Index

Index este răspunsul lui Valve din 2019 la luptele pe termen lung ale căștilor VR de la terți. De unul singur, costă 499 dolari, controlerele fiind vândute separat pentru 279 dolari. Un pachet poate fi achiziționat cu ajutorul controlerelor și a două „stații de bază” pentru urmărirea căștilor pentru 999 USD, iar cei care achiziționează orice pachet Index primesc gratuit Half-Life: Alyx. În momentul scrierii, noile comenzi ale Indexului nu vor fi livrate pentru încă opt săptămâni. Vânzările setului cu cască Index s-au dublat după ce a fost anunțat jocul, astfel încât se pare că Valve încă se chinuie să satisfacă cererea.

HTC Vive Pro, Cosmos Elite, si Cosmos

HTC oferă niveluri diferite de performanță cu cele trei serii ale sale Vive. Căștile Pro sunt superioare, variind de la 599 USD la 1.199 USD, în funcție de componentele compatibile din alte sisteme VR (stații de bază, controlere etc.) pe care le-ar putea avea deja un cumpărător. Cosmosul, care este dotat cu căști și controlere pentru 699 USD, nu necesită stații de bază pentru urmărire. Cosmos Elite – care vine și cu Half-Life: Alyx – are stații de bază ambalate pentru urmărire și include controlere de calitate superioară, în valoare totală de 899 USD.

Oculus Quest si Rift S

Căștile Oculus Quest VR au avantajul de a fi fără fir („netethered”) pentru multe jocuri, permițând mișcarea nestingherită în timpul jocului. Din păcate, după cum specifică specificațiile PC de mai sus, proprietarii Quest vor trebui să conecteze căștile la un PC capabil cu un cablu USB-C compatibil (vândut separat) pentru a reda Half-Life: Alyx. Quest în sine (cu doi controleri) se vinde pentru 399 USD sau 499 USD, în funcție de spațiul său de stocare. Rift S costă 399 USD.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.