Huawei dezvolta un smartphone revolutionar care combina doua inovatii importante

Huawei dezvoltă un smartphone a cărui cameră frontală este ascunsă sub ecran și a cărui scaner de amprente poate fi utilizat pe întreaga suprafață a acestui ecran.

Până acum, în ciuda sancțiunilor americane, Huawei s-a menținut ferm. Recent, producătorul s-a poziționat chiar ca numărul unu pe piața smartphone-urilor, în fața Samsung, datorită unei recuperări mai rapide în China, unde vânzările sale nu au fost afectate de aceste sancțiuni.

Huawei pare să aibă intenția de a continua fabricarea de smartphone-uri. Unul dintre următoarele modele ar putea fi chiar un concentrat de inovații, prin combinarea a două tehnologii destul de impresionante: camera frontală ascunsă sub ecran, precum și un scaner de amprente care poate fi folosit pe toate zonele ecranului.

Potrivit Android Authority, compania ar fi indicat că, pentru moment, nu există un calendar precis. Dar acest dispozitiv ar putea ajunge pe piață în „o generație sau două”. Între timp, Huawei mai are detalii tehnice de rezolvat.

De fapt, pentru a putea fi scanata amprenta pe întreaga suprafață a ecranului, trebuie să existe mai mulți senzori sub acesta. Prin urmare, producătorul trebuie să reducă costurile scanerelor de amprente, dar și să reducă cantitatea de energie pe care acest dispozitiv ar putea să o consume.

În ceea ce privește camera frontală ascunsă sub ecran, ceea ce ar îngropa cu siguranță golurile de pe ecranele smartphone-ului, această opțiune este explorată și de alți producători, inclusiv Xiaomi și Oppo. Și primul smartphone care folosește această tehnologie va fi lansat anul acesta de ZTE. Este vorba despre ZTE Axon 20 5G, care va fi dezvăluit pe 1 septembrie.

De asemenea, Huawei trebuie să rezolve deficitul său de procesoare

Dar pentru ca Huawei să vândă în continuare smartphone-uri, va trebui mai întâi să găsească o alternativă la procesoarele Kirin. În mai, Statele Unite au anunțat noi sancțiuni pentru a împiedica Huawei să aprovizioneze procesoare de la companii care folosesc echipamente sau software americane.

Și, din păcate, pentru producător, furnizorul care a fabricat procesoarele Kirin este afectat de aceste noi măsuri . Statele Unite au anunțat doar o înăsprire a acestor sancțiuni pentru a se asigura că Huawei nu va putea eluda aceste noi măsuri.

În acest moment, nu știm cum Huawei ar putea înlocui procesoarele Kirin de pe dispozitivele sale. Dar zvonurile sugerează că, în prezent, Qualcomm face lobby pe autoritățile americane pentru a obține aprobarea furnizării de procesoare producătorului chinez.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *