Google PlayStore
Google PlayStore

Producătorii chinezi de smartphone-uri de top isi alătură forțele pentru a crea o platformă care să le permită dezvoltatorilor globali să încarce aplicații în magazinele de aplicații. Alianța dintre Huawei, Oppo, Vivo și Xiaomi ar putea împiedica dominația globală a lui Google PlayStore pe telefoanele Android.

Noua platformă, denumită Global Developer Service Alliance (GDSA), este programată pentru luna martie și va acoperi inițial nouă regiuni, inclusiv India, Indonezia, Rusia, Spania, Thailanda, Filipine și Vietnam

Alternativa Google PlayStore

Ultimul pas în urma gigantilor tehnologiei chineze este de natură să ajute „dezvoltatorii de jocuri, muzică, filme și alte aplicații să își comercializeze aplicațiile pe piețele de peste mări”, au spus oamenii care sunt familiarizați cu această problemă.

Xiaomi a spus că această mișcare este menita pur și simplu să ușureze procesul pentru dezvoltatorii globali și că nu au nicio intenție de a concura cu Google PlayStore.

Cu toate acestea, alianța reprezintă un pas mare înainte de a deveni independent de Google PlayStore și de serviciile sale.

În ciuda faptului că sunt puternici pe piață, vânzătorii chinezi nu reușesc să-i determine pe utilizatori să viziteze magazinele lor oficiale de aplicații din cauza lipsei multor aplicații esențiale ale terților. GDSA îi va ajuta probabil să rezolve această problemă.

Deși nu se menționează o alternativă Google PlayStore, permițând dezvoltatorilor să porteze aplicații care vor apărea simultan pe toate cele patru magazine de aplicații, indică această direcție.

Huawei va obține cel mai mare beneficiu din proiect, deoarece gigantul tehnologic chinez lucrează deja la HarmonyOS, un sistem de operare Android alternativ.

În urmă cu câteva zile, Huawei a spus că nu se va baza pe serviciile Google, chiar dacă își va recăpăta licența. Aceasta ar putea parea prostesc, dar se pare că Huawei ar putea renunța la toate legăturile cu Google mai devreme sau mai târziu.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.