Huawei P40 Pro: ce spun primele review-uri ale telefonului mobil fara Google

Huawei a prezentat joi (26) noile smartphone-uri P40, P40 și P40 Pro Pro +, care rivalizeaza cu camerele foto / video ale lui Galaxy S20 Ultra , Samsung. Ideea clară a acestei noi linii este de a atrage publicul pentru hardware si capacitatea calitatii camerelor video, la fel ca în generația anterioară cu P30 Pro .

Noile dispozitive demonstrează, de asemenea, o independență mai mare față de ecosistemul Google, care nu mai oferă servicii producătorului chinez. Prețurile variază între 799 euro și 1.399 euro. Disponibilitatea și prețurile pentru Brazilia nu au fost totuși dezvăluite.

Oricum, site-urile specializate și youtuberii au reușit deja să pună mâna pe P40 Pro, iar primele impresii sunt foarte pozitive. Așa cum Daniel Bader a scris pentru Android Central , „dacă linia [30] a smartphone-ului Mate se unesc, linia P40 va iesi castigator, fiind o linie superioara, oferind imbunatatiri mari”.

Ecran și design

Pe lângă camerele video, un aspect mult discutat despre P40 Pro este ecranul său de 24,58 x 1200 de 6,58 inci. În locul crestăturii, Huawei a adăugat un decupaj cu două camere frontale într-o gaură din colțul din stânga sus. Ideea este similară cu cea a lui Samsung cu Galaxy S10 +. Această schimbare nu a făcut-o însă pe placul lui Bader:

„Un mic downgrade, în opinia mea, este schimbarea de la micul decupaj centralizat pentru aparatul foto, ca în P30, la un afișaj cu o gaură în partea stângă, cu doi senzori giganti ai camerei care te privesc. Este ceva subtil, și rupe simetria a ceea ce ar fi fost un design aproape fără ramură ”, a scris el pe Android Central .

Un alt punct despre ecran este noua rată de reîmprospătare de 90Hz. La 9to5Google , Damien Wilde a spus: „Trecerea la 90Hz înseamnă că totul pare mai neted și, în plus, unghiurile de vizualizare sunt excelente”. Pe de altă parte, noua crestătură nu i-a plăcut: „Este o tăietură mare și veche”, a spus el.

La Forbes , Ben Sin compară rata de actualizare mai mare cu cea a Galaxy S20 Ultra, care ajunge la 120Hz. În cazul P40 Pro, acesta susține că această diferență între ele ajunge să nu fie observată.

„Ecranul P40 Pro este frumos și ascuțit, cu culori vii. Animațiile s-ar putea să nu fie la fel de rapide ca pe un ecran de 120Hz, dar este încă imposibil să detectăm această scădere a cadrelor – totul este încă neted”, a spus Ben.

În ceea ce privește designul, Huawei menține popularul sandwich de sticlă și cadru metalic, dar diferența este că ecranul său este curbat la cele patru colțuri. GSMArena menționează că acesta este primul lucru de remarcat pe dispozitiv.

„Huawei P40 Pro este un excelent exemplu al măiestriei Huawei – producătorul are un record excelent de creare de smartphone-uri frumoase, cu atenție la detalii și nu ne așteptăm la nimic mai puțin pentru seria principală [de smartphone-uri] 2020”, subliniază analiza P40 Pro pe GSMArena . Noul smartphone continuă cu protecție împotriva apei (IP68), iar spațiul ocupat de camerele din spate a crescut considerabil.

Camere

Modelele P40, P40 Pro și P40 Pro +, una lângă alta.
Modelele P40, P40 Pro și P40 Pro +, una lângă alta.

Huawei a câștigat multă expresivitate după P30 Pro. Pe P40 Pro, conform analizei GSMArena , „Huawei a lucrat pentru îmbunătățirea calității generale, iar fiecare dintre cele trei camere are un senzor de înaltă rezoluție, cu noi filtre de culori și lentile îmbunătățite. “. În total, smartphone-ul are cinci senzori:

  • 50 MP principal (f / 1.9)
  • Periscop de 12 MP (f / 3.4) pentru zoom optic de până la 5x
  • Unghi larg de 40 MP (f / 1.8)
  • Un senzor 3D ToF (Ora de zbor) pentru adâncimea câmpului
  • Camera selfie de 32 MP (f / 2.2)

În GSMArena , analiza menționează „un exces de claritate aici și acolo, dar nu suficient pentru a strică impresiile excesiv de pozitive pe care le-am avut”. În scenele de noapte, potrivit analizei, fotografiile surprinse cu camera principală „sunt de un nivel superior”. „Au un nivel deosebit de detaliat, o expunere echilibrată, culori bune, zgomot foarte redus și claritate perfectă.”

Setul de camere foto P40 Pro vă permite să măriți până la 50x. Ben Sin, de la Forbes , a raportat că „zoom-ul 10x și 20x al P40 Pro sunt excelente, dar la 50x integritatea imaginii este afectată”. Merită să ne amintim că modelul P40 Pro + atinge zoom optic până la 10x, iar hibrid până la 100x.

Youtuber Marques Brownlee (MKBHD), din Statele Unite, comentează că camera selfie l-a impresionat în acel prim contact din cauza cantității de detalii păstrate.

Baterie

P40 Pro are 4.200 mAh de baterie și suport pentru încărcătoare de 40W, pe lângă faptul că este compatibil cu încărcarea cu inducție de 40W. Conform unei analize realizate de GSMArena , „se încarcă complet în 50 de minute”, în timp ce 80% din baterie este încărcată în 30 de minute.

La Android Central , Damien Wilde a comentat: „Cu un ecran cu rata de actualizare de 90 Hz, care consumă multă energie, unii ar putea vedea bateria de 4.200 mAh slaba și eram îngrijorat că P40 Pro nu va putea rezista o zi întreagă de utilizare insa am ramas surpins placut pentru ca a rezistat si chiar mai mult decat credeam”.

Comparând noul smartphone Huawei cu Galaxy S20 Ultra, Ben Sin spune că P40 Pro „a oferit o durată de viață a bateriei mult mai bună datorită panoului de 90Hz, care consumă mai puțină energie decât unul de 120Hz”.

Merită?

Pro P40
Pro P40

Înainte de a ajunge în primul minut al videoclipului său cu impresii de la P40 Pro, youtuber-ul Marques Brownlee a spus:

„Oricât de bun este acest smartphone, nu este un smartphone pe care oamenii ca mine pe această piață îl vor cumpăra”. Linia raționamentului este însoțită exact de sancțiunile guvernului Statelor Unite împotriva companiilor chineze, precum Huawei. Aparatul ajunge pe piață fără suport pentru actualizări sau aplicații Google.

Deja 9to5Google citează că „P40 Pro este ușor de cel mai bun smartphone Huawei nonfolding care a produs.“ Este unanim, în acest prim moment, acesta este unul dintre cele mai bune smartphone-uri din ziua de azi. Dar există și comentarii cu privire la disponibilitatea aplicațiilor și serviciilor Google.

Jon Porter de la The Verge a scris că „deși Huawei oferă o serie de alternative pentru a primi aplicații populare pe dispozitivele sale, multe dintre ele arată ca soluții alternative și pot avea dezavantaje, cum ar fi lipsa accesului la actualizări automate”.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *