Huawei P50e oficializat: un singur compromis pentru un preț mai mic

Marian Ciobanu
Huawei P50e oficializat

Huawei tocmai a oficializat P50e. Acest smartphone este o copie a lui P50… mai ieftin.

- Publicitate -

După Huawei P50 și P50 Pro, iată P50e. Obiectivul Huawei este să preia punctele pozitive ale lui P50 prin scăderea prețului de vânzare. Așa că trebuiau făcute compromisuri… și asta a fost făcut.

UN SINGUR COMPROMIS ÎN MENIU

P50e vine cu SoC Qualcomm Snapdragon 778G, fără modem 5G dat fiind embargoul impus de SUA. Primul compromis este deci legat de performanță, P50 fiind echipat cu Snapdragon 888 4G .

În rest, sistemul de camere este același cu cel al Huawei P50, la fel ca și ecranul, bateria, încărcarea rapidă sau cantitatea de RAM. Da… sistemul de cameră al lui Huawei P50e este identic cu cel al lui P50. Senzorul principal este de 50 de megapixeli, însoțit de o a doua cameră ultra-larg de 13 megapixeli și un teleobiectiv de 12 megapixeli care oferă zoom optic 5x.

De asemenea, împarte bateria și sistemul de încărcare rapidă, 4.100 mAh de capacitate și 66 W la încărcare cu fir. La fel este și ecranul, un panou OLED de 90 Hz în definiție Full HD+.

În ceea ce privește software-ul, Huawei nu și-a schimbat formula. Acest smartphone vine cu HarmonyOS 2 , evident fără serviciile Google. Este întotdeauna păcat să vezi eforturile depuse de Huawei pentru a proiecta aceste produse, care în cele din urmă sunt limitate de blocajele americane. Huawei a fost chiar exclus din primii 5 producători de smartphone-uri de pe piața sa de origine, lipsa 5G fiind cu siguranță principalul impediment pentru cumpărare.

Pentru moment, acest P50e a fost oficializat doar în China. Există două versiuni, 8 + 128 GB la 585 de euro fără taxe și 8 + 256 GB la 640 de euro fără taxe.

[SURSA]

Etichetat:
Distribuie acest articol
By Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *