Huawei 5G

Huawei și Ericsson au semnat recent un acord de licențiere a patentelor la nivel global, pe termen lung, care acoperă brevetele necesare pentru o serie de standarde diferite, inclusiv 3G, 4G și 5G. Acest acord oferă ambelor companii acces global la tehnologiile patentate și standardizate ale celuilalt, contribuind astfel la crearea unui mediu mai puternic de partajare a patentelor și la promovarea inovației tehnologice.

Alan Fan, președintele Departamentului de Proprietate Intelectuală al Huawei, a declarat: „Suntem bucuroși să semnăm un acord de licențiere încrucișată la nivel global cu Ericsson. Ca furnizori importanți de brevete esențiale pentru comunicațiile mobile, companiile recunosc valoarea proprietății intelectuale a celuilalt. Acest acord creează un mediu mai puternic de partajare a patentelor, demonstrând angajamentul ambelor părți de a respecta și a proteja proprietatea intelectuală. Angajamentul nostru de a împărtăși inovațiile tehnologice va stimula dezvoltarea industrială durabilă și va contribui la oferirea de produse și servicii mai bune consumatorilor.”

Contribuția Huawei la standardele globale

În ultimii 20 de ani, Huawei a contribuit în mod constant la standardele globale, inclusiv la hücresel, Wi-Fi și codec-uri multimedia. În 2022, compania a depus 4.505 cereri de brevet la Oficiul European de Brevete, ocupând astfel primul loc în clasamentul cererilor de brevete.

Huawei adoptă o abordare echilibrată în ceea ce privește licențierea, fiind atât deținătorul, cât și utilizatorul brevetelor esențiale. Semnarea acestui acord reprezintă un pas important pentru Huawei, permițând accesul la tehnologii cheie și servind interesele atât ale deținătorilor de brevete, cât și ale utilizatorilor.

Concluzie

Semnarea acestui acord de licențiere a patentelor între Huawei și Ericsson reprezintă un pas important în promovarea inovației tehnologice și a dezvoltării industriale durabile. Acesta demonstrează angajamentul ambelor companii de a respecta și a proteja proprietatea intelectuală, contribuind astfel la crearea unui mediu mai puternic de partajare a patentelor și la oferirea de produse și servicii mai bune consumatorilor.

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro,...

Join the Conversation

2 Comments

  1. Îmi puteți recomanda și mie un telefon care să stea cât mai bine la partea de conectivitate?
    Sunt marinar și mă interesează un telefon care să dețină antene cât mai puternice.
    Mulțumesc frumos!

    1. Buna ziua, incercati sa mergeti pe un Samsung, la ora actuala este foarte stabil si ofera o calitate/pret destul de buna, daca ne spuneti si un buget va putem spune un model potrivit pentru dumneavoastra. Va multumim!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *