Huawei va colabora cu Qualcomm dar nu pe partea de 5G

Huawei va colabora cu Qualcomm dar nu pe partea de 5G
Huawei va colabora cu Qualcomm dar nu pe partea de 5G

Un purtător de cuvânt al Qualcomm a confirmat că compania a obținut o licență specială de la Departamentul de Comerț al SUA pentru a vinde cipuri către Huawei , dar, după cum am suspectat, interdicția este departe de a fi rezolvată : licența acoperă un număr limitat de produse, inclusiv unele cipuri mobil 4G .

Pe scurt, nu 5G – ceea ce înseamnă că Huawei continuă să fie eliminat de la tehnologia cheie pentru a vinde smartphone-uri acum în majoritatea gamelor de prețuri – această propoziție va fi deosebit de adevărată în 2021, cu răspândirea și extinderea continuă a infrastructurilor de rețea compatibile cu tehnologie de nouă generație și sosirea modemurilor compatibile în SoC-uri din ce în ce mai ieftine.

Qualcomm nu a intrat în detalii mai specifice și a adăugat că a solicitat alte licențe care nu au fost încă aprobate. Dar, pentru moment, cursul trasat de guvern pare clar: afacerile cu Huawei au fost permise, dar asta nu include 5G. La urma urmei, are sens: este principalul motiv pentru care administrația Trump nu privește favorabil gigantul chinez. Acuzația, niciodată dovedită, este că Huawei și-ar putea folosi poziția de producător atât de infrastructură de rețea, cât și de dispozitive mobile pentru a efectua acte de spionaj și furt de date în numele guvernului de la Beijing.

Citeste si:  Huawei va conduce vânzările globale de telefoane în T2

Înființată în primăvara anului 2019 , interdicția comercială a fost prelungită cu încă un an în mai 2020 și a fost înăsprită până în septembrie 2020 . Acum Huawei nu mai are nici măcar acces la producatorii de cip-uri și, prin urmare, nu mai poate produce SoC pentru dispozitivele sale.

Rămâi la curent cu toate notățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
WhatsApp

WhatsApp beta, testează funcția „Citește mai târziu”

Articolul următor
Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11, primele detalii despre procesor și cameră. Pro: display QHD + de 120Hz

Postări Asemănatoare
Total
1
Share