HUAWEI Watch Fit 2 Recenzie

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
10 Min
HUAWEI Watch Fit 2 Recenzie
HUAWEI Watch Fit 2 Recenzie

HUAWEI a lansat recent HUAWEI Watch Fit 2, o combinaţie între ceas şi brăţara inteligentă, acesta este urmaşul modelului din 2020 pe care l-am testat la momentul respectiv şi despre care am avut o părere bună, astăzi vom vedea dacă Huawei reuşeşte să ne aducă ceva cu adevărat nou şi dacă merită sau nu achiziţionat HUAWEI Watch Fit 2.

Prima versiune a acestei brățări inteligente a apărut pe piață în urmă cu doi ani, în urmă cu un an, Huawei a prezentat o variantă mai premium, Huawei Watch Fit Elegant Edition și acum a lansat a doua generație a hibridului său între brățară și ceas, un Huawei Watch Fit 2 care se remarcă prin faptul că are un ecran mai mare și pentru menținerea unor caracteristici remarcabile ale predecesorului său precum autonomie mare.

HUAWEI Watch Fit 2 Specificaţii

Design

Huawei Watch Fit 2 măsoară 46 x 33,5 x 10,8 mm și cântărește 26 de grame fără curea. Corpul este făcut din polimer. Cureaua poate fi schimbată, în funcţia de ţinută şi imaginaţie vă puteţi achiziţiona curele în mai multe culori, noi am primit la teste, brăţară cu curea neagră.

HUAWEI Watch Fit 2 Recenzie

Ecranul este unul dintre punctele care m-a făcut să mă îndrăgostesc de acest dispozitiv. Cu o dimensiune de 1,74 inch, are tehnologie AMOLED și este complet tactil. În ce se traduce asta? Este un ceas foarte colorat și cu un ecran de calitate, atât în ​​aer liber cât și în interior, nu vei avea nicio problemă să-l vezi perfect. Culorile sunt vibrante, iar nivelul de luminozitate poate fi ajustat după cum vi se pare cel mai confortabil. Rezoluția este de 336 x 480 px și densitatea pixelilor este de 336 ppi .

Pentru a ne deplasa mai liber prin navigarea meniurilor, avem un buton lateral. Desigur, ne lipsește o coroană rotativă, pe care o avem în modelul Huawei Watch GT 3 Pro.

Producătorul nu a uitat să-l echipeze cu o mare varietate de fete de ceas. Avem multe preinstalate pe ceas în sine, cu diferite motive și teme, dar putem căuta și altele gratuite sau plătite în aplicația Huawei Health.

În cele din urmă, în această secțiune a designului dorim să evidențiem faptul că are rezistență de 5 ATM, adică îl puteți scufunda până la 50 de metri, astfel încât nu puteți doar să faceți duș cu el sau să mergeți fără teamă într-o zi ploioasă, puteți faceți și sport, cum ar fi înotul.

Funcţii şi monitorizare

Dincolo de a fi un ceas/brăţara ce arata foarte bine și de a avea un design foarte confortabil, acest Huawei Watch Fit 2 oferă o gamă foarte completă de funcționalități, astfel încât să poți profita la maximum de acest dispozitiv.

HUAWEI Watch Fit 2 Recenzie

Pentru o viață „Fit” trebuie să te miști, să faci exerciții fizice, să menții un stil de viață sănătos… Indiferent dacă ești un sportiv de nivel avansat sau dacă aspirația ta maximă actuală în ceea ce privește exercițiile fizice este să mergi la plimbare, acest ceas te ajută să-ți monitorizezi progresul, ține evidența și te motivează pentru a-ți bate recordurile. Include în jur de 100 de moduri sportive și putem afla detalii interesante precum distanța parcursă, viteza medie, caloriile arse sau chiar zona de solicitare fizică în care ne aflăm (arderea grăsimilor, relaxare…).

Aşa cum am mai spus şi în ocazia altor recenzii la ceasurile Huawei, interfața atunci când vine vorba de măsurarea în timp real a exercițiilor este foarte atractivă, plină de culoare și ajută să vezi totul mai clar. Totuşi trebuie remarcat şi faptul că GPS-ul este oarecum lent când vine vorba de poziționare atunci când începem o activitate sportivă în aer liber.

HUAWEI Watch Fit 2 Recenzie

Un alt dintre cele mai complete puncte ale acestui Huawei Watch Fit 2 este monitorizarea și înregistrarea sănătății. Putem măsura date precum ritmul cardiac, stresul, oxigenul din sânge sau cantitatea și calitatea somnului nostru. De exemplu, înregistrarea ritmului cardiac sau SpO2 se face neîntrerupt, 24/7 atâta timp cât porți ceasul, lucru foarte util pentru a verifica ulterior eventualele variații pe care le-am putut avea de-a lungul zilei.

În cele din urmă, merită menționat că datorită acestui ceas putem răspunde și la apeluri de la încheietura mâinii, deoarece are difuzor și microfon încorporate. Nu este o calitate spectaculoasă, dar te asigur că vei putea vorbi cu interlocutorul tău fără probleme. În plus, putem seta și alarme de la brățara propriu-zisă, primim notificări (nu putem răspunde) și alte funcții precum verificarea vremii, folosirea ecranului pe post de lanternă, activarea busolei… şi alte funcţii interesante.

Autonomie

Un aspect foarte important în alegerea unui ceas inteligent este bateria acestuia. Acest Huawei Watch Fit 2 ne oferă între 7 și 10 zile de autonomie (în funcție de utilizare) și o încărcare destul de rapidă. Doar cinci minute de încărcare ne vor permite să avem până la 24 de ore de funcţionare și o încărcare de la 0% la 100% va dura puțin peste o oră. Desigur, spre deosebire, unul dintre detaliile pe care le penalizăm întotdeauna în majoritatea purtabilelor: cablul de încărcare este dedicat. Același pe care îl folosești pentru mobil sau tabletă nu va merge şi pe acest ceas inteligent, așa că va trebui să-ți amintești să-l iei cu tine când pleci într-o excursie.

Un alt dezavantaj este că nu permite plățile mobile de pe ceas în sine, așa că dacă până acum foloseai un alt ceas care a permis acest lucru, îţi va fi greu să te obişnuieşti. Și un alt punct negativ al acestui dispozitiv pe care nu vrem să-l omitem este că nu putem controla aplicaţii player precum Spotify, putem folosi doar playerul Huawei Music.

HUAWEI Watch Fit 2 Recenzie

Cât despre conectivitate, folosește Bluetooth 5.2, care ne oferă conexiuni stabile cu consum redus. Procesul de configurare este foarte simplu, dar nu atât de rapid pe cât mi-aș fi dorit. Trebuie să descărcați aplicația Huawei Health, care recunoaște ceasul imediat, dar de obicei cere o actualizare de software când utilizam ceasul pentru prima dată și durează mult timp între descărcare, transfer, instalare… Desigur, nu veți avea probleme de compatibilitate, deoarece funcționează cu dispozitive mobile care rulează Android 6.0 și versiuni mai noi sau iOS 9.0 și versiuni mai noi.

Concluzie

HUAWEI Watch Fit 2 Recenzie

HUAWEI Watch Fit 2 costă în acest moment pe eMAG, 749 de lei, din păcate fiind un produs relativ nou pentru piaţa noastră, preţul este încă sus iar în comparaţie cu alte smartwatch-uri, precum GT 2 Pro, ceasul despre care am vorbit astăzi este puţin mai slab şi dacă veţi găsi GT 2 Pro la un preţ similar sau mai mic, cu siguranţă, ar putea fi o alegere mai bună în ceea ce priveşte design-ul, singurul avantaj real pe care îl are Fit 2 este că vine cu sistemul de operare HarmonyOS, care într-adevăr este mai fluid.

Trecând peste această notă de introducere, acum ne vom raporta strict la dispozitiv, cu siguranţă este una dintre cele mai bune soluţii de pe piaţa în ceea ce priveşte un ceas hibrid, şi este de asemenea alegerea noastră, chiar dacă vine cu anumite minusuri, plusurile îl ridica rapid în topul celor mai bune smartwatch-uri de pe piaţa din România, şi cu siguranţă pe viitor când preţul va fi şi mai accesibil va fi un best buy, aşa că urmăreşte un preţ bun.

HUAWEI Watch Fit 2 m-a lăsat plăcut surprins în primul rând pentru autonomia acestuia, l-am ţinut o săptămână la mâna fără să fie nevoie să îl încarc, are un ecran capabil să redea informaţii utile cu o vizibilitate foarte bună, modurile de sport şi monitorizarea de asemenea, sunt de apreciat.

În concluzie, recomandam acest smartwatch dacă cauţi cele enumerate, cu siguranţă nu vei da greş cu HUAWEI Watch Fit 2.

HUAWEI Watch Fit 2 Recenzie
4.4
Design 4.5 din 5
Functii 4 din 5
Monitorizare 4.5 din 5
Autonomie 4.5 din 5

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat:
Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasă o recenzie

Lasă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată.