Iată câteva semne că telefonul dvs. a fost spart

S-ar putea să credeți că telefonul dvs. este diferit de cel normal și ca a fost spart. Iată câteva semne pentru a vă asigura că telefonul dvs. a fost sau nu spart:

Te întrebi dacă smartphone-ul tău a fost spart? Există câteva semne care vă pot ajuta să aflați dacă atacatorii v-au injectat programe malware în telefon printr-o aplicație infectată.

Iată semnele care vă pot ajuta să spuneți dacă telefonul dvs. este atacat

  1. Performanță degradată a telefonului: dacă aplicațiile durează prea mult să se încarce sau se blochează aleatoriu, este posibil ca telefonul să fie spart.
  2. Dacă bateria începe să se consume mai repede decât de obicei: programele malware pot consuma mai multă energie pe măsură ce se strecoară pe fundalul telefonului.
  3. Dacă factura lunară a furnizorului dvs. de internet crește fără niciun motiv: este posibil ca programele malware să trimită ceva prin internet în fundal. În astfel de cazuri, factura dvs. de internet poate fi mai mare.
  4. Ferestre pop-up care apar mai mult decât de obicei: dacă ferestrele pop-up, care sunt întâlnite frecvent în browserele web, încep să apară mai mult decât de obicei, este posibil ca telefonul dumneavoastră să fie infectat cu programe malware.
  5. Dacă telefonul se supraîncălzește: deoarece programele malware rulează în fundal al telefonului fără știrea dvs., acesta poate cauza supraîncălzirea telefonului.

Ce ar trebui să faci dacă crezi că telefonul tău a fost spart?

Iată câteva semne că telefonul dvs. a fost spart
Iată câteva semne că telefonul dvs. a fost spart

Dacă credeți că problema cu telefonul dvs. se datorează unui program malware, puteți descărca o aplicație antivirus pentru telefon din magazinul dvs. de aplicații cu evaluări ridicate și recenzii bune . Dacă problema persistă, se recomandă să vă resetați telefonul făcând o copie de rezervă a datelor.

Există multe tipuri diferite de malware. De exemplu, software-ul numit Adware va genera automat reclame pe interfața de utilizator a telefonului dvs. și va plăti veniturile hackerilor. Alte tipuri de malware vă pot controla de la distanță telefonul și vă pot activa camera și alte funcții. Sau un hacker anonim ar putea să obțină acces la contul tău bancar și să transfere fonduri din contul tău către el. Pentru a preveni multe lucruri dăunătoare ca acesta, puteți lua unele măsuri de precauție, cum ar fi să nu vizitați site-uri web în care nu aveți încredere, să nu faceți clic pe linkuri nesigure.

[SURSA]

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *