Diverse

Importanta aportului de apa imbuteliata in procesul de scriere a unei carti!

Apa este singurul lichid esential vietii, care are exclusiv proprietati benefice pentru organismul uman, hidratandu-l si sprijinindu-l sa-si desfasoare functiile specifice, la parametri optimi. Astfel, inca de la cele mai mici varste si pana cand imbatranim, indiferent de stilul nostru de viata, programul zilnic si obiceiuri sau preferinte, este recomandat sa consumam o cantitate suficienta de apa. Aceasta ne poate ajuta in diferite situatii, de la antrenamentele intense si mesele copioase si pana la actiuni „de cursa lunga”, cum ar fi procesul de scriere a unei carti. Iata cum!

1. Apa imbuteliata, nu de la robinet. In primul rand, trebuie precizat ca, din pacate, in Romania, apa de la robinet nu poate fi neaparat descrisa drept potabila, avand un aspect, un miros si un gust reprobabile si deloc atragatoare. Astfel, iti recomandam sa alegi apa imbuteliata, spre exemplu cea de la compania H2On, care livreaza acasa si la birou, in toata tara, in cel mai scurt timp, bidoane de 19litri, la pret mic. Acestea sunt fie marca proprie (o apa premiata la nivel international, cu Superior Taste Award, acordat de catre International Taste Institute din Bruxelles, in 2019, 2020, 2021 si 2022, ultima data cu mentiunea trei stele/punctaj maxim), fie AQUAVIA (apa alcalina, cu un pH de 9.4);

2. Apa imbuteliata te mentine concentrat. In al doilea rand, indiferent de activitatea pe care o desfasori, paharele de apa consumate la intervale regulate te vor ajuta sa-ti mentii concentrarea, un aspect deosebit de important atat la munca, dar si cand te inhami la un proces consumator de timp si energie, precum scrierea unei carti. Practic, daca ii oferi corpului tau „combustibilul” de care are nevoie, el se va autoregla si isi va mentine o stare de bine, pe care ti-o va transmite, astfel incat sa iti poti vedea linistit de zecile sau sutele de pagini care se vor tot aduna in prima ta carte;

3. Apa imbuteliata, nu alte „licori”. Foarte multi scriitori, fie la inceput de drum, fie cu o experienta indelungata si nenumarate titluri la activ, prefera sa fie „insotiti”, in calatoria lor literara, de alte bauturi, nu apa. Spre exemplu, cafea, pentru energie, chef de munca si un randament crescut, sau alcool, pentru inspiratie si curaj in a dezvalui sau scoate la lumina anumite informatii ori sentimente ascunse. Cu toate acestea, excesul de asemenea „licori” poate dauna atat stilului unitar de scris, cat si motivatiei de a finaliza procesul in sine. In schimb, apa poate fi privita ca un simplu adjuvant, care nu influenteaza cu absolut nimic scriitura in sine, ci doar ii permite sa se desfasoare in fiecare zi, cu constanta.

In concluzie, daca rezolutia ta pe 2023 este sa scrii o carte, atat pentru a-ti testa rezistenta si limitele, cat si pentru ca esti de parere ca ai ceva interesant de transmis, te sfatuim sa te hidratezi din plin cu apa imbuteliata, pentru a ramane pe deplin focusat. Asta cu atat mai mult cu cat, daca alegi brand-ul mentionat anterior, bidoanele vor ajunge direct la usa ta, nefiind astfel nevoit sa pui inspiratia pe pauza. Mult succes!

Articole similare