În 2020, App Store ar fi înregistrat o creștere de 24%

Marian Ciobanu
App Store

2020 a fost un an deosebit de bun pentru AppStore. Magazinul de aplicații Apple a înregistrat o creștere foarte puternică a profiturilor sale, în special în urma măsurilor de izolare.

- Publicitate -

Conform datelor postate online de Analysis Group, magazinul de aplicații Apple AppStore a înregistrat progrese semnificative în 2020. Pandemia și diferitele măsuri de izolare au stimulat în mod evident activitățile magazinului.

Astfel, AppStore ar fi generat nu mai puțin de 643 miliarde de dolari în cursul anului 2020. Aceasta corespunde unei creșteri de aproximativ 24% față de anul precedent.

Rețineți că veniturile provin din vânzarea de bunuri și servicii fizice, comerțul mobil și publicitatea în aplicație. Desigur, nu toate categoriile de aplicații au înregistrat același succes în 2020, iar activitatea de călătorie și navetă a scăzut cu mai mult de 30%.

China și „micii dezvoltatori” ca principalii factori

În ceea ce privește distribuția, China a permis lui AppStore să genereze peste 300 de miliarde de dolari, înaintea Statelor Unite, cu 175 de miliarde. La rândul său, Europa a permis AppStore să genereze în jur de 75 de miliarde de dolari.

Studiul realizat de Analysis Group arată, de asemenea, că peste 90% dintre dezvoltatorii prezenți pe AppStore între 2015 și 2020 sunt considerați „ mici dezvoltatori” . Înțelegeți prin aceasta că acestea sunt companii care generează venituri mai mici de un milion de dolari și mai puțin de un milion de descărcări pe an.

Deschis în 2008, magazinul de aplicații AppStore găzduiește acum peste 1,8 milioane de aplicații și este vizitat (conform Apple) de peste jumătate de miliard de clienți potențiali în fiecare săptămână, răspândit în peste 175 de țări.

Etichetat:
Distribuie acest articol
By Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *