Pubg India
Pubg India

În iunie, India a interzis 59 de aplicații care sunt facute de companii chinezesti, inclusiv TikTok, WeChat și mai multe aplicații printre care QQ și Baidu. Astăzi, Ministerul Electronicii și Tehnologiei a interzis alte 118 aplicații ce au legături cu China. Într-un comunicat de presă, ministerul a spus că a făcut acest lucru, „în interesul suveranității și integrității Indiei, apărării Indiei și securității statului”.

Aplicațiile interzise astăzi includ PUBG Mobile – nu versiunile pentru desktop sau consolă – precum și alte trei aplicații importante Alibaba: Alipay, Taobao și Youku. PUBG Mobile este de departe cel mai popular, cu peste 40 de milioane de utilizatori activi lunari în India, subliniază TechCrunch.

Oficialii spun că au primit mai multe rapoarte despre utilizarea abuzivă a aplicațiilor mobile. Se presupune că unele aplicații au furat datele utilizatorilor și le-au transmis către servere din afara Indiei. Acest lucru se întâmplă pe măsură ce tensiunile dintre China și India se intensifică.

„Compilarea acestor date, extragerea și profilarea acestora de către elemente ostile securității și apărării naționale a Indiei, care afectează în cele din urmă suveranitatea și integritatea Indiei, este o chestiune foarte profundă și imediată care necesită măsuri de urgență, ”A scris Ministerul IT din India.

India are în vedere, de asemenea, reguli care ar impune companiilor să obțină permisiunea utilizatorilor înainte de a-și utiliza datele personale și să faciliteze guvernului obținerea identităților utilizatorilor de pe platformele de socializare.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.