Imaginile îngrozitoare ale celui de-al doilea val de covid-19 care afectează India circulă în prezent în lume. În mijlocul acestei crize majore de sănătate, mulți oameni critică gestionarea guvernului condus de Narendra Modi pe rețelele de socializare. În acest proces, autoritățile cerut retelei Twitter să elimine aproximativ cincizeci de publicații. Profilurile cenzurate sunt membri ai parlamentului, doi regizori si un actor, precizează The Verge .

Twitter a dorit să explice acțiunea sa. Platforma specifică faptul că poate împiedica vizualizarea anumitor conținuturi dacă încalcă legea locală. Titularii de cont sunt informați în prealabil că această blocare se efectuează la inițiativa guvernului.

Rețeaua socială adaugă:

Când primim o solicitare legală validă, o vom examina în conformitate atât cu regulile Twitter, cât și cu legislația locală. Dacă conținutul încalcă regulile Twitter, conținutul va fi eliminat. Dacă se constată că este ilegal într-o anumită jurisdicție, dar nu încalcă regulile Twitter, este posibil să cenzuram accesul la conținut numai în India.

Cenzura rețelelor sociale: un reflex în prea multe țări

Legislația indiană restricționează publicarea conținutului considerat defăimător sau susceptibil de a incita la violență. Unele dintre publicațiile șterse au fost, totuși, simple critici la adresa prim-ministrului, acuzat că a încercat să minimizeze importanța pandemiei.

În februarie anul trecut, contul revistei indiene The Caravan, cel al scriitorului Hansraj Meena și alții care au susținut mobilizarea fermierilor au fost de asemenea blocate în India. Această decizie ar veni din nou dintr-o cerere trimisă de Ministerul Electronicii din cauza conținutului considerat defăimător cu privire la Narendra Modi.

În ultimii ani, putem observa o tendință în creștere de blocare a internetului și cenzură a rețelelor sociale din întreaga lume. Furnizorul de servicii VPN SurfShark a realizat recent un studiu interesant pe această temă. Arată că 62 din 185 de țări au implementat strategii de restricție pe platformele majore în ultimii cinci ani. Asia este afectată în special de acest fenomen, 27 de state în cauză din 48.

Distribuie

Scrie ceva...