După ce a participat la o provocare care a fost virală pe TikTok, un influencer online a fost diagnosticat cu covid-19. Larz, care are în prezent 29.000 de urmăritori pe Instagram, a postat un videoclip in care a lins o toaleta dintr-o baie publica.

Provocarea, cunoscută sub numele de Coronavirus Challenge, functioneaza împotriva tuturor recomandărilor de sănătate și, în timpul unei pandemii, prezintă și mai multe riscuri. Pe lângă faptul că a făcut ceva neigienic, Larz ar fi putut influența adepții săi să continue provocarea atunci când a lansat videoclipul, ceea ce este foarte îngrijorător, având în vedere scenariul actual.

Într-o postare pe Twitter, influencerul a spus că a testat covid-19 și a avut un rezultat pozitiv. La scurt timp, contul său a fost suspendat.

Larz, însă, nu a fost singurul care a facut acest lucru. În urmă cu câteva săptămâni, Ava Louise, o celebră bloggeră din Statele Unite, a fost criticată după ce a postat un GIF pe TikTok în care a lins scaunul de toaletă al unui avion. Utilizatorul le-a cerut adepților să distribuie publicația, astfel încât oamenii „să știe să igienizeze corect un avion”.

În fața actualei pandemii cu care ne confruntăm, prevenirea și igiena trebuie să  fie aplicate în primul rând. Prin urmare, publicizarea (și realizarea) provocărilor de genul acesta este o atitudine iresponsabilă. Rămâneți la curent cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și, pentru a afla mai multe despre coronavirus, faceți clic aici .

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.