Inginerii de la MIT au proiectat roboți care se autoconstruiesc și pot să se dezvolte în mașinării mai mari

By
Marian Mărian
Redactor
Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta...

Inginerii de la Massachusetts Institute of Technology au proiectat un robot care, dacă primește suficiente materiale, poate construi orice, de la vehicule la alți roboți. Acest lucru este realizat prin faptul că echipa de design s-a concentrat pe modularitate și a dat mașinilor instrucțiuni simple pe care acestea le folosesc apoi pentru a-și da seama cum să execute sarcini mai complicate.

După ani de cercetări, noul studiu al Centrului pentru Biti și Atomi de la MIT arată că pot fi construite dispozitive robotice care să asambleze piese ușoare, identice și minuscule în aripi de avion și mașini de curse funcționale.

Echipa a demonstrat că atât roboții, cât și structurile pe care le construiesc pot fi construite din subansamble mai mici și că mai mulți roboți se pot deplasa independent pentru a finaliza rapid proiecte de construcție la scară largă.

Elementul central al sistemului constă în voxeli, care sunt unități 3D de tip pixel. Acești voxeli transportă energie și date prin diferite părți ale robotului. Componentele lucrează împreună pentru a prinde și a atașa mai mulți voxeli pe măsură ce se deplasează pe o grilă.

Directorul CBA, Neil Gershenfeld, a declarat într-un comunicat de presă: „Când construim aceste structuri, trebuie să construim inteligența”. Ideea de „electronică structurală” sau de a construi voxeli care transmit energie, date și forță a apărut atunci când versiunile anterioare ale roboților asamblori erau conectate prin cabluri la sursa de energie și la sistemele de control.

Roboții sunt formați din voxeli care sunt conectați cap la cap. În fiecare etapă a procesului de asamblare, dispozitivele robotice trebuie să ia o decizie. Potrivit doctorandului Amira Abdel-Rahman de la CBA, acesta ar putea construi o structură, un alt robot de aceeași mărime sau un robot mai mare.

Distribuie acest articol
Redactor
Urmăriți:
Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.