Instagram îți va verifica în curând vârsta folosind camera smartphone-ului tău

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
2 Min
Instagram îți va verifica în curând vârsta folosind camera smartphone-ului tău

Instagram a dezvăluit că testează două noi metode de verificare a vârstei menite să se asigure că adolescenții experimentează o versiune adecvată vârstei a aplicației.

Oficial, trebuie să ai cel puțin 13 ani pentru a te înregistra pe Instagram, dar, după cum știe toată lumea, unii nu respectă această regulă la litera. Rețeaua de socializare îți poate bloca și contul dacă nu dai data nașterii. Pentru a răspunde preocupărilor parlamentarilor și părinților, Instagram va cere acum utilizatorilor care încearcă să-și schimbe vârsta de la sub 18 la 18 sau peste să-și confirme vârsta prin încărcarea unui act de identitate cu fotografie sau cerând prietenilor comuni să-și confirme vârsta.

Într-adevăr, acum este posibil ca utilizatorii care doresc să-și schimbe vârsta pe rețeaua de socializare să ceară trei adulți să garanteze. Ei vor trebui apoi să certifice pe Instagram că utilizatorul are cu mult peste 18 ani în termen de trei zile de la solicitare. Cu toate acestea, aceasta nu este singura opțiune pe care Instagram o explorează pentru a verifica vârsta utilizatorilor săi.

Pe lângă actul de identitate cu fotografie sau garanții, Instagram va permite utilizatorilor să facă și un selfie video. Odată trimisă pe Instagram, rețeaua de socializare o va împărtăși cu Yoti, o companie britanică specializată în verificarea vârstei, identității și biometriei. Inteligența artificială a lui Yoti îți va estima vârsta în aproximativ 20 de minute pe baza trăsăturilor feței, apoi videoclipul va fi șters.

Aceste noi măsuri vor face posibilă în special împiedicarea adolescenților să poată consulta conținut neadecvat pe platformă prin schimbarea vârstei.

Deocamdată, aceste funcții de verificare a vârstei sunt implementate doar pentru un grup selectat de utilizatori din Statele Unite , dar ne imaginăm că ar putea apoi să fie implementate în alte țări în următorii ani.

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat:
Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.