Cum să ștergi contul de TikTok? – TikTok probabil a devenit, într-un timp extrem de scurt, una dintre cele mai populare și utilizate aplicații de social media dintotdeauna. Numărul de utilizatori ai acesteia au crescut de la 680 de milioane la aproximativ 1,2 miliarde în ultimii doi ani, cunoscând o creștere a popularității din ce în ce mai mare.
De asemenea, aplicația fost descărcată de mai bine de 2,6 miliarde de ori, cu 200 de milioane de descărcări numai în SUA. Într-adevăr, este o aplicație unde poți găsi orice: de la conținut distractiv, educativ, până la cele mai recente știri și experimente trăznite, TikTok reușește să acopere o gamă variată de videoclipuri de scurtă durată.
Cu toate acestea, aplicația TikTok are și părțile sale mai puțin bune – aplicația a fost criticată intens din cauza nenumăratelor zvonuri privitoare la problemele de securitate pe care le are și la încălcările drepturilor de confidențialitate ale utilizatorilor săi. Mai mult decât atât, aplicația a fost cu totul interzisă în India.
Prin urmare, dacă ai decis să îți ștergi contul de TikTok, acesta este un ghid scurt pentru pe care trebuie să îl urmezi. Etapele care trebuie să le îndeplinești sunt relativ simple și pot fi realizate direct de pe smartphone-ul tău, fără a fi nevoie să folosești versiunea web a acestei aplicații (așa cum trebuie să o faci în cazul în care dorești să îți ștergi contul de utilizator de pe platforme cum ar fi Twitter, Spotify, Snapchat).
Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a îți șterge în siguranță contul de TikTok:
Cum să ștergi contul de TikTok?
- Deschide aplicația TikTok și conectează-te cu datele de utilizator ale contului (dacă ți-ai uitat datele de utilizator, acestea pot fi recuperate doar în cazul în care acestea au fost confirmate după înregistrarea pe această platformă)
- Apasă pe butonul „Profil” aflat în partea dreaptă a paginii, jos (1), apoi pe cele trei liniuțe din partea aflată în partea dreaptă, sus, a paginii (2);
- Ți se va deschide fereastra referitoare le informațiile despre „Setări și confidențialitate” ale contului tău de TikTok. Din lista de opțiuni afișată, apasă pe „Administrare cont”;

- Aici vei găsi date personale referitoare la numărul tău de telefon, adresa de e-mail, precum și parola (care, de asemenea, pot fi schimbate). Din lista de opțiuni privitoare la administrarea contului tău de utilizator al platformei TikTok, apasă pe opțiunea „Șterge contul”;

- Înainte de a îți șterge contul de TikTok, poți oferi un feedback dezvoltatorilor privitor la motivul pentru care dorești să faci acest lucru. În cazul în care nu vrei să oferi un feedback, poți apăsa pe butonul „Omite”. După ce ai selectat una dintre opțiunie de mai jos, pentru a-ți șterge definitiv contul de TikTok apasă pe „Continuă”. Contul tău de utilizator va fi șters definitiv.

Indiferent dacă ai în vedere aspecte legate de problemele de confidențialitate sau ești pur și simplu îngrijorat de faptul că, într-adevăr, petreci prea mult timp pe această platformă, există motive întemeiate pentru care ar trebui să îți ștergi această aplicație. Bineînțeles, alegerile îți aparțin și nu este nimeni în măsură să îți ceară justificări pentru ele, indiferent de oricare ar fi acestea.
Totuși, înainte de a o face, ar fi bine să știi anumite aspecte privitoare la repercursiunile pe care îndeplinirea acestui lucru le poate avea asupra contului tău de utilizator TikTok: toate videoclipurile tale vor fi șterse definitiv, cu excepția cazului în care au fost salvate sau descărcate de către un alt utilizator al acestei platforme.
Ca un mic sfat prietenesc, înainte de a-ți șterge contul de TikTok asigură-te că ți-ai salvat o copie de rezervă a videoclipurilor tale preferate în telefon sau că le-ai trimis unui prieten, astfel încât să le ai disponibile oricând. Asteptam parerea ta despre articolul „Cum să ștergi contul de TikTok?”.

De ce un mă pot contacta la tiktok