In videoclipul trecut am dezbatut diverse teorii despre moartea cunoscutului conducator German, Adolf Hitler. Nu am sa intru in detalii, insa un mic amanunt mi-a atras atentia, si anume, posibilitatea ca Hitler sa fi scapat prin intermediul unor tunele subterane, si sa isi fi inscenat moartea de ochii lumii. Coincidenta este ca Hitler personal credea cu tarie in teoria intraterestrilor si a oamenilor din subteran, ceea ce ne face sa ne intrebam, daca exista cu adevarat, undeva, sub pamantul pe care calcam, fiinte ascunse..dintr-o cu totul alta lume.

Pentru inceput, sa definim intraterestrii… Conform unor teorii conspirative, intraterestrii reprezinta o civilizatie avansata, aflata sub scoarta Pamantului. Ei bine, nu neaprat avansata din punct de vedere tehnologic, ci din punct de vedere rational. Ufologul Brinsley Le Poer Trench afirma, citez, ca „uni extraterestrii nu au venit din spatiul cosmic, ci au aparut prin tuneluri de la o civilizatie care inca se mai afla sub scoarta Pamantului”. Cristian Negureanu este unul dintre putinii scriitori romani, daca nu singurul, care sustine aceasta teorie. Putem afla din lucrarea sa, Intraterestrii si Noua Ordine Mondiala multe alte interpretari biblice care sa corespunda temei pe care o abordam acum.

Studiile acestuia se bazeaza pe remarca facuta odata de Winston Churchill: Cu cat privesti mai departe in trecut, cu atat vezi mai departe in viitor, facand referire la cecetarea stiintei din Biblie. Analiza acestuia poate fi interpretata de fiecare persoana diferit, motiv pentru care aducem in discutie Teoria Pamantului gol la interior, denumirea pseudostintifica englezeasca fiind The Hollow Earth Theory. Aceasta prezinta Pamantul ca fiind, nu o sfera masiva, ci mai degraba o scoarta, goala la interior, ce are cai de acces mari in zona polilor.

Mitologia este destul de bogata in informatie despre intraterestrii. Spre exemplu, in cultura Tibetana, un taram antic…. Shambhala este descris ca fiind localizat undeva sub Asia din zilele noastre. Exista texte antice din India, precum Ramayana, in care se descrie un alt taram, Agartha. Vehiculul ilustrat de catre acestia, ce se crede ca servea la transportul fiintelor dintre cele 2 lumi, subterana si terestra, fiind Vimanele.

Apropiindu-ne de timpurile noastre, apar tot mai multe cazuri de persoane care au studiat fenomenul, sau care pretind ca l-au vazut cu adevarat. In anii 1940 si nu numai, popularitatea intraterestrilor a crescut, odata cu expeditia Amiralului Richard Byrd la Polul Sud. Insa asta nu a fost singura data cand amiralul a incercat sa descopere asa zisele intrari…treceri..catre celelalte lumi din interior. A participat in multe expeditii la polul nord, printre care numaram operatiunea HighJump, care avea ca scop constructia unei baze de cercetare in antarctica. El a pretins ca civilizatia a luat contact cu el, civilizatie de la care a aflat si denumirea taramului.. Agartha. Tot el a sustinut faptul ca pamantul interior (sa ii spunem asa), are propriul sau soare..afirmatie sustinuta si de matematicianul Euler. Conform spuselor sale, polii Planetei albastre nu forma concava, ci mai degraba convexa.

Daca vedem oamenii din subteran ca subiect principal atat in biblie cat si in mitologie, inseamna ca si in literatura trebuie sa fi fost abordata tema..si intr-adevar, exista foarte multe lucrari ce au la mijloc acest concept. Willis George Emerson, descrie in romanul sau The Smoky God din 1908, povestea Lui Olaf Jansen, un marinar norvegian care patrunde in lumea subterana prin polul nord si ajunge intr-un loc, identificat ulterior drept Agartha. De asemenea Jules verne publica in 1864, cunoscutul volum O calatorie spre centrul Pamantului. In seria Tunele, de Roderick Gordon si Brian Williams prezinta poveastea lui WIll, care pleaca pe urmele tatalui sau in adancuri, unde trece prin foarte multe si afla lucruri noi pe parcurs.

Un detaliu ce mi-a atras in special atentia din aceasta serie de carti, Tunele, este denumirea fictiva atribuita locuitorilor din subteran, si anume, Styxi. Acestia sunt caracterizati ca fiind oameni, ca oricare altul, dar simultan, usor de identificat, asta datorita constructiei corpului lor. Ei erau scunzi, robusti, extrem de solizi, si de multe ori ieseau la suprafata purtand paltoane lungi si palarii. Ceea ce vrea sa insemne ca ei..oamenii..fiintele respective fie ele oameni sau nu se aflau printre noi, umblau printre noi de mult timp, dar fara ca nimeni sa bage de seama sau sa dea importanta. Tot din aceeasi serie de carti, aflam ca Styxii aveau albinism, din moment ce ei nu au vazut nicidoata soarele..avand o sensibilitate la razele de lumina. Daca aceasta regula s-ar aplica si in realitate, persoanele care dezvolta astfel de afectiuni ale pielii, au stramosi printre membrii civilizatiei intraterestre.

Dar exista si foarte multe dovezi oferite de astronomi, geologi si asa mai departe, care sa contrazica aceasta teorie nebuneasca a unei lumi care sa adaposteasca noi civilizatii in interior. Prima dovada clara adusa este seizmograful. Nu ar mai exista cutremure in prima faza daca ipoteza ar fi corecta. De ce? Ei bine, pentru ca socwave-ul, adica aria in care se resimte socul in urma impactului dintre placile tectonice nu ar avea cum sa se raspandeasca intr-un spatiu liber..gol. Campul electromagnetic, atractia si miscarea corpurilor cosmice unele fata de altele sunt alte dovezi ce resping teoria. In acest caz, apa de sub ghetarii din antacrctica nici macar nu ar mai exista.

Un argument si mai solid este gravitatia. Gravitatie datorita careia fiecare corp din spatiu tinde sa aibe o forma mai sferica, sau ovala. Si daca vorbim despre o lume cu tot mijlocul gol, un mare vid, trebuie sa ii luam in considerare masa, pentru ca scoarta s-ar prabusii sub propria greutate, si nici nu mai este nevoie sa mentionez nefericitul impact cu un alt corp ceresc. De asemenea vulcanii care inca sunt activi si erup, reprezinta o problema, prin prinsa presiunii si temperaturii incredibile de peste 5400 de grade celsius din inima planetei.

Astfel vedem cum teoretic, exista o civlizatie ascunsa in adancuri, insa practic este foarte greu de gasit si inteles. se ascunde o lume subterana sub Asia, exista un taram pe nume Agartha? Ei bine este dificl de raspuns la toate aceste intrebari abstracte..dar eu sper ca v-am lamurit in legatura cu sansele ca aceasta ipoteza sa fie adevarata. Si data viitoare cand intalniti un personaj robust, imbracat misterios pana in dinti care are un mers alert pe strada, aduceti-va aminte de acest clip, si retine-ti faptul ca indiferent ce tip de civilizatie ar putea zace in adancuri, ele ar fi cel mai probabil, deja aici, priintre noi.

Acest articol a fost facut de catre ScienceFacts si adaptat de catre Geeki.ro, va rugam sa vizionati si video-ul din inceputul articolului acesta fiind foarte bine explicat cu imagini si parti video intuitive. Daca v-a placut acest articol va rugam sa tineti cont ca va puteti abona la canalul ScienceFacts si chiar dona pe Patreon-ul acestui canal.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.