iPhone 11: Pareri, pret, disponibilitate si specificatii

iPhone 11: Pareri, pret, disponibilitate si specificatii – În fiecare an, gigantul american Apple își dezvăluie noua generație de smartphone-uri în septembrie. În 2019, am putut descoperi noul iPhone 11, care a venit alături de două versiuni Pro. Acest lucru este destinat succesului iPhone Xr – cel mai ieftin model din gama de telefoane oficializate în 2018.

Prin urmare, este din punct de vedere tehnic mai puțin eficient decât noile iPhone 11 Pro și 11 Pro Max, dar asta nu îl împiedică să fie cu adevărat excelent în ceea ce privește raportul calitate-preț. Mai jos veți găsi parearea noastră pentru iPhone 11, precum și specificațiile tehnice și prețul acestui nou dispozitiv.

iPhone 11
iPhone 11

În timp ce iPhone 11 nu este la fel de puternic ca versiunea 11 Pro, acest lucru nu îl împiedică să fie o excelentă valoare, în ultima generație de smartphone-uri Apple. Pentru generația de smartphone-uri din 2018, iPhone XR a fost, de asemenea, considerat cel mai bun compromis al celor 3 telefoane. Are iPhone 11 posibilitatea de a obține același statut pentru anii 2019-2020? Răspundeți la rubrica de comentarii.

[wptb id=9572]

iPhone 11 Design

Dimensiunea și performanța ecranului

Acesta poate fi ultimul iPhone care va avea un ecran LCD – și nu tehnologia OLED, așa cum este cazul modelelor mai premium (și mai scumpe). Acest nou iPhone 11 vine cu aceeași tehnologie ca iPhone Xr, dar cu siguranță nu îl face un telefon „rău”.

Apple este încă Apple, iar calitatea ecranului pe care îl integrează în toate telefoanele sale este la înălțimea așteptărilor publicului său. Marca nu și-ar permite să-și echipeze iPhone-ul 11 ​​cu tehnologie învechită. Trebuie recunoscut faptul că ecranul LCD este foarte bine echilibrat, calitatea culorilor este excepțională.

În plus, Apple a confirmat că cel mai recent iPhone 11 este echipat cu sticla „cea mai puternică care a fost făcută vreodată pe un smartphone”, pentru a rezista unor cazaturi mai usoare. Pe spate avem tot sticla de foarte buna calitate.

Acest lucru oferă mult mai multă soliditate camerei sale, care este, prin urmare, mai bine protejată. In parti avem aluminiu (în comparație cu oțelul inoxidabil pentru iPhone 11 Pro ), așa cum a fost deja cazul modelului anterior.

În ceea ce privește dimensiunea ecranului, panoul LCD are diagonala de 6,1 ″, ușor mai mare decât iPhone 11 Pro (5,8 ″) și aceeași dimensiune ca iPhone XR. În ceea ce privește definiția ecranului iPhone 11, acesta rămâne exact la fel ca și pentru modelul generației trecute, și anume 1792 x 828 px.

Fie din punct de vedere tehnic sau estetic, ecranul acestui iPhone 11 este același cu cel al iPhone XR. Apple încă nu s-a hotărât să elimine crestătura din partea de sus a ecranului – ceea ce penalizează puțin suprafața ecranului. Această crestătură ascunde senzorul foto „selfie” dar și tehnologia Face ID (recunoaștere facială) și difuzorul. De asemenea, trebuie recunoscut faptul că este unul dintre smartphone-urile rare ca premium pentru a păstra o crestătură lungă.

Păstrând crestătura de pe iPhone 11, Apple se diferențiază de Huawei și Samsung – cei doi lideri de piață – care au decis să găsească alternative. Este departe de a fi dramatic și nu gestionează navigarea în niciun fel.

iPhone 11 culori

Pentru această nouă generație de smartphone-uri, Apple a dorit să ofere ceva nou cu culori noi. Dacă apare o singură culoare nouă pentru iPhone 11 Pro, nu mai puțin de 6 culori sunt disponibile pentru iPhone 11 de bază: negru, roșu (RED), mov, alb, verde și galben.

Marca dorește astfel să ofere o gamă largă care să îndeplinească toate profilurile și toate stilurile. Compania Cupertino a oficializat, de asemenea, o serie de huse noi care vor adăuga și mai multe culori noilor telefoane.

iPhone 11
iPhone 11

Specificatii iPhone 11

Performanță chip A13

In 2019, Apple a profitat de conferință pentru a prezenta noul său cip, A13 Bionic. Acest lucru preia modelul A12 de la modelele anterioare și este și mai puternic.

Compania californiană a colaborat cu TSMC pentru a crea acest nou procesor gravat în 7 nm. Se găsește pe smartphone-urile iPhone 11 și iPhone 11 Pro și 11 Pro Max.

În prezentarea oficială, Apple nu a ezitat să evidențieze performanțele excepționale (CPU și GPU) ale noului cip A13 Bionic. Dacă A12 a fost încă poziționat ca fiind cel mai bun de pe piață, acum este înaintea lui A13 Bionic.

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro

Foarte clar, pentru fanii jocurilor mobile, un iPhone 11 (sau celelalte modele 11 Pro și 11 Pro Max) este noul must-have. Acest lucru face posibil, de asemenea, asigurarea unei mai bune procesări a software-ului, inclusiv pentru fotografie. Chiar și cel mai recent cip Qualcomm, Snapdragon 865, nu este pe cel din urmă.

În timp ce au apărut primele smartphone-uri compatibile 5G, această nouă generație de iPhone 11 ignoră în continuare această tehnologie. Trebuie spus că niciun operator roman nu oferă în prezent această rețea și că primele oferte nu ar trebui să aibă loc înainte de sfârșitul anului 2020. Prin urmare, Apple dorește probabil să aștepte ca 5G să devină un standard pentru a implementa compatibilitatea cu această rețea. .

Cu acest cip din ce în ce mai puternic, Apple este astfel capabil să îmbunătățească în mod semnificativ calitatea camerei sale – care este unul dintre punctele forte ale acestei noi generații de iPhone 11. După cum veți descoperi mai jos în acest articol despre acest iPhone 11, senzorul foto dual din spate aduce noi funcții care vor atrage inevitabil pasionații de fotografii.

Camera

În 2019, toate smartphone-urile prezentate au cunoscut o îmbunătățire semnificativă a ofertei lor foto. Dacă iPhone 11 Pro și 11 Pro Max au acum 3 senzori foto (de 12 MPx fiecare), noul iPhone 11 are 2 pe spate pe o suprafață ușor ridicată. Ca reamintire, predecesorul său, iPhone XR, a venit doar cu un singur senzor foto pe spate.

iPhone 11 3

Senzorul suplimentar de pe partea din spate a lui iPhone 11 este un senzor de 12 MPx care este echipat cu un mod ultra-unghi larg. În prezentarea oficială, Apple a dezvăluit fotografii care vă permit să faceți peisaje de până la 120 de grade și este cu adevărat impresionant. Acest mod unghi larg este disponibil și pe senzorul foto selfie, care reunește mai multe în același peisaj. La fel, formatul cu unghi larg este disponibil și pentru videoclipurile 4K, ceea ce este destul de frumos.

Acești noi senzori foto din iPhone 11 îi permit să facă un nou pas și să se poziționeze ca una dintre cele mai bune camere de pe piață. Pentru aceasta, Apple a lucrat și la caracteristici și moduri care îmbunătățesc procesarea imaginilor. De exemplu, ajunge un mod de noapte și permite adăugarea de lumină naturală în medii mai întunecate.

iPhone 11 rezistenta la apa si praf

iPhone 11
iPhone 11

iPhone 11 la hidroizolarea este poziționat la același nivel cu frații săi mari, în timp ce iPhone XR era în urmă în comparație cu modelele XS. Pentru această nouă generație de telefoane, toate sunt certificate cu standardul IP68, care asigură rezistența la apă a telefoanelor de până la 2 metri timp de 30 de minute. În reclamele sale, Apple comunică, de asemenea, multe despre rezistența excepțională a dispozitivelor sale la apă – ceea ce este liniștitor.

Evident, putem recomanda doar să fim atenți cât mai mult posibil și să evităm scufundarea acestor noi smartphone-uri sub apă. Cu toate acestea, cele trei telefoane noi vor fi rezistente la stropire și apă, care pot fi utile dacă aveți o problemă.

Autonomie și încărcare inversă

La fel ca la fiecare lansare, Apple rămâne destul de vagă cu privire la autonomia smartphone-urilor sale. Acesta este în continuare cazul iPhone 11, unde nu știm exact care este puterea bateriei: știm doar că durează cu o oră mai mult decât cea a lui iPhone XR. În timp ce mai multe surse susțin că este în jur de 3.110mAh, singurul lucru care se știe este că permite telefonului să dureze mai mult de o zi fără nicio problemă. Cipul A13 folosește mai puțină energie și optimizează consumul telefonului pentru a-l face sa reziste mai mult.

iPhone 11 45

Pe de altă parte, zvonurile care anunțau că noul iPhone va fi echipat cu un sistem de încărcare inversă s-au dovedit a fi false. Cu toate acestea, în orele premergătoare prezentării, un reputat analist coreean a avertizat că Apple a decis să ignore tehnologia – deoarece nu își îndeplinește încă standardele.

Rețineți că încărcătorul inclus la achiziționarea unui iPhone 11 este întotdeauna un încărcător de 5W, în timp ce încărcătorul din cutiile iPhone 11 Pro și 11 Pro Max are 18W. Putem regreta puțin acest punct când vom vedea strategia rivalilor, prin urmare va fi necesar să plătim 35 € pentru un încărcător oficial de 18W, dacă se dorește. Acestea fiind spuse, este încă foarte practic.

Preț iPhone 11

În timp ce noul iPhone 11 Pro depășește pragul de 1.000 de euro, clasicul iPhone 11 rămâne singurul sub acest nivel. În cele din urmă, acesta este ceea ce îl face să fie incadrat la calitate-pret foarte bine. După cum veți vedea mai jos în postarea noastră despre acest iPhone 11, acest lucru compensează în mare măsură lipsa anumitor caracteristici pe care le-am găsi pe frații săi mari iPhone 11 Pro și 11 Pro Max.

Pentru a nu jigni publicul asiatic așa cum făcuse pentru gama XS, Apple a decis, prin urmare, să mențină prețurile destul de rezonabile pe întreaga sa gamă nouă. Făcând acest lucru, îi permite să asigure un volum mai mare de vânzări. Conform estimărilor inițiale ale analiștilor, Apple intenționează să producă 75 de milioane de iPhone 11 (toate cele 3 modele), mai mult decât pentru generația anterioară.

Acest nou iPhone 11 vine în 3 modele, cu spații de stocare și prețuri diferite:

  • 64 GB spațiu de stocare pentru 809 €
  • 128 GB spațiu de stocare pentru 859 €
  • 256 GB spațiu de stocare pentru 979 €

Mai jos sunt cele mai bune prețuri pentru aceste iPhone noi:

[wptb id=9572]

(pret 128 GB)

Concluzie parere iPhone 11

În ultimele luni, îl așteptăm cu nerăbdare și prezentarea a fost la înălțimea așteptărilor noastre. În timp ce iPhone XR a fost deja considerat o excelentă valoare pentru bani, iPhone 11 se va consacra ca noul blockbuster al mărcii apple. Prețul său rămâne sub 1.000 EUR, ceea ce nu este cazul pentru iPhone 11 Pro, care începe de la 1.159 EUR pentru versiunea de 64 GB pe piața din Romania. IPhone 11 este în medie cu 50 USD mai ieftin decât iPhone XR, ceea ce este o veste foarte bună.

Printre îmbunătățirile care ne-au plăcut în această postare iPhone 11, putem menționa îmbunătățirea fotografiei – cu un nou senzor cu unghi ultra-larg pe spate și noi moduri (cum ar fi modul de noapte sau un mod portret îmbunătățit) care sunt cu adevărat convingătoare.

Un alt punct forte al acestui telefon este autonomia, care este extinsă în continuare cu o oră în comparație cu iPhone XR. Acesta din urmă era deja cunoscut că are o baterie mai lungă decât în ​​mod normal la Apple, astfel încât experiența va fi îmbunătățită și mai mult. Dacă Apple nu oferă detalii despre durata reală de viață a bateriei, ar trebui să fie de cel puțin o zi și jumătate. Cipul A13 și capacitatea crescută a bateriei sunt printre motivele acestei îmbunătățiri.

Ultimul punct pentru jucători: cipul A13 Bionic este și mai competitiv datorită îmbunătățirii clare a procesorului și a GPU-ului. În timp ce cipul A12 Bionic de pe iPhone XR, XS și XS Max anterior este încă considerat unul dintre cei mai performanți, procesorul A13 Bionic este încă un pas înainte. Cu alte cuvinte, experiența de joc pe telefonul dvs. este cu adevărat incredibilă.

Și tu, ce părere ai despre acest iPhone 11?

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *