iPhone 11 vs iPhone 11 Pro: comparatie si diferente

iPhone 11 vs iPhone 11 Pro: comparatie si diferente – În timpul conferintei sale obișnuite din septembrie, Apple și-a oficializat noua generație de smartphone-uri formate din iPhone 11 și iPhone 11 Pro (cu versiunea în format mai performanta, 11 Pro Max). În timp ce cele două smartphone-uri sunt hotărât de înaltă calitate, ele nu vizează exact aceleași profiluri de utilizator. Mai jos, am făcut o comparație între iPhone 11 și iPhone 11 Pro , cu asemănările și diferențele lor specifice.

Anul acesta, la sediul grupului american din California, Tim Cook a dezvăluit mai multe caracteristici noi: dacă iPad și Apple Watch au animat începutul conferinței, publicul larg aștepta cu nerăbdare noua generație de iPhone. A trebuit să așteptăm a doua parte a prezentării pentru a descoperi aceste noi dispozitive care își propun să concureze cu marele său competitor coreean Samsung sau cu chinezii Huawei, Xiaomi sau chiar OnePlus.

[wptb id=9572]

Comparație: iPhone 11 sau iPhone 11 Pro?

Diferențe în designul lor

Cu noile sale iPhone 11 și iPhone 11 Pro, Apple ne oferă o versiune aproape identică cu iPhone XR și iPhone XS anterioare. În ceea ce privește designul, cele două noi telefoane sunt foarte asemănătoare, deoarece cele două suprafețe principale sunt realizate din sticlă (atât pe partea din față, cât și pe cea din spate), cu o margine mică din oțel inoxidabil pentru iPhone 11 Pro împotriva unei margini din aluminiu pentru iPhone 11 .

iPhone 11 vs iPhone 11 Pro
iPhone 11 vs iPhone 11 Pro

Prima diferență în această comparație între iPhone 11 și iPhone 11 Pro – și nu este cel mai puțin important – este că iPhone 11 este echipat doar cu un ecran LCD – spre deosebire de iPhone 11 Pro care vine cu un ecran OLED mult mai puternic (în ceea ce privește rezoluția, contrastul și chiar luminozitatea). În prezent, este aproape surprinzător să vedem că Apple își echipează smartphone-urile cu un ecran LCD IPS, o tehnologie care îmbătrânește puțin.

Cu toate acestea, trebuie să se recunoască faptul că acest lucru reduce semnificativ prețul iPhone 11 – și, evident, acesta rămâne un produs de ultimă generație pe care îl vom aprecia în mod necesar. Există zvonuri conform cărora iPhone 11 ar putea fi ultimul telefon de la producător care dispune de un ecran LCD – după care OLED va deveni standard. La fel, Apple a ales să păstreze o crestătură în față pe toate noile sale modele (în special pentru a ascunde senzorul foto).

Alte diferențe ușor vizibile între iPhone 11 și iPhone 11 Pro includ culorile . IPhone 11 Pro păstrează culorile istorice și premium ale mărcii – argintiu, gri spațial și auriu – adăugând în același timp o versiune „verde miezul nopții” pentru această ediție din 2019. La rândul său, iPhone 11 clasic este mult mai colorat din moment ce „vine în negru, alb, galben, roșu, verde și violet.

iPhone 11
iPhone 11

Pentru a continua comparația, în ceea ce privește dimensiunea ecranului, telefoanele sunt, de asemenea, ușor diferite, deoarece iPhone 11 Pro măsoară 5,8 inci în diagonală față de 6,1 inci pentru clasicul iPhone 11 . Rețineți că iPhone 11 Pro Max este cel mai mare format cu un ecran diagonal de 6,5 inci. Fără a intra în comparația dintre iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max, al doilea se remarcă prin dimensiune, baterie dar și preț.

Printre asemănările care pot fi menționate în această comparație între iPhone 11 și iPhone 11 Pro și care disting aceste noi telefoane de generația anterioară, putem menționa, de exemplu , sigla de pe spate, care este acum centrată pe mijlocul tuturor modelelor . Remarcăm, de asemenea, noul spațiu pătrat din colțul din stânga sus din spate, care delimitează diferiții senzori foto pe fiecare dintre dispozitivele în cauză.

A13 Bionic, un cip comun tuturor

În ultimii ani, Apple are obișnuința de a prezenta noi cipuri care îmbunătățesc performanța generală a iPhone-urilor sale (atât CPU, cât și GPU). Dacă cipul A12 Bionic care echipează iPhone XR, XS și XS Max este încă considerat de toți experții drept unul dintre cele mai bune de pe piață, noul cip Aion Bionic care echipează iPhone 11 , 11 Pro și 11 Pro Max este încă un pas mai sus.

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro

Fără a intra în detalii, este important să subliniem în această comparație între iPhone 11 și iPhone 11 Pro că ambele produse sunt echipate cu acest ultim cip high-end. Cu alte cuvinte, este posibil să beneficiați de unul dintre cele mai puternice smartphone-uri de pe piață fără a fi nevoie să plătiți mai mult de 1000 € pentru acest produs.

De asemenea, acest cip Aion Bionic face posibilă oferirea unor senzori foto atât de puternici și un sistem de procesare a imaginii folosind inteligența artificială. Rețineți că toate aceste smartphone-uri noi rulează pe iOS 13.

Senzor dual pentru iPhone 11, triplu pentru 11 Pro

O altă diferență importantă între iPhone 11 și iPhone 11 Pro este camera foto. Dacă iPhone 11 are acum 2 senzori foto pe partea din spate a dispozitivului (împotriva unui singur pentru iPhone XR), acesta rămâne sub iPhone 11 Pro care vine cu un senzor triplu pe spate. Prin urmare, este, de asemenea, o mică diferență în ceea ce privește estetica care face ușoară distincția dintre aceste două modele.

Camera foto iPhone 11:

  • Senzor unghi larg (f / 1.8)
  • Senzor ultra-unghi larg (f / 2.4)

Camera foto iPhone 11 Pro:

  • Senzor unghi larg (f / 1.8)
  • Senzor teleobiectiv (f / 2.0)
  • Senzor ultra-unghi larg (f / 2.4)le.

Principala și marea diferență în camera foto între iPhone 11 și iPhone 11 Pro este că acesta din urmă este echipat cu un senzor teleobiectiv (f / 2.0) . Vom observa alte diferențe care vor fi importante pentru pasionații de fotografie: iPhone 11 Pro are o stabilizare optică dublă (față de un singur pe iPhone 11), un zoom optic în fața x2 (niciunul pe iPhone 11), precum și un zoom digital care crește până la x10 (comparativ cu un zoom x5 de pe iPhone 11).

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro

Cele două telefoane sunt, totuși, destul de similare pe senzorul foto selfie de pe partea din față a dispozitivului (TrueDepth, 12 MPx, f / 2.2). Apple a profitat de conferință pentru a dezvălui noi caracteristici, cum ar fi apariția unui nou mod puternic de noapte sau mai multe opțiuni în modul portret. Ambele dispozitive acceptă 4K, iar senzorul foto cu unghi foarte larg poate fi utilizat atât pe fotografii, cât și pe videoclipuri.

Durata de viață a bateriei pe iPhone 11 și 11 Pro?

Apple rămâne în mod deliberat destul de vag în ceea ce privește autonomia telefoanelor sale, justificând faptul că fiecare utilizare este diferită. Prin urmare, este necesar să citiți între rânduri pentru a afla mai multe despre indicațiile rare oferite de uriașul Cupertino. În acest caz, am putut afla că ultimul iPhone 11 avea o oră de viață a bateriei mai mare decât iPhone XR anterior. În ceea ce privește iPhone 11 Pro, acesta durează în medie cu 4 ore mai mult decât un iPhone XS.

iPhone 11 45

Cu toate acestea, firma americană oferă câteva informații valoroase în ceea ce privește caracteristicile tehnice ale fiecărui iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max, care sunt publicate pe site-ul său oficial. Aceasta se referă la diferite tipuri de utilizare, cum ar fi redarea video, redarea video sau redarea audio. În general, iPhone 11 Pro se bucură de o baterie mai mare decât iPhone 11 – dar diferența nu este atât de evidentă. Pe de altă parte, iPhone 11 Pro Max se bucură de o autonomie mai mare la toate nivelurile .

  • Redare video: 17h pentru iPhone 11, 18h pentru 11 Pro, 20h pentru 11 Pro Max
  • Streaming video: 10h pentru iPhone 11, 11h pentru 11 Pro, 12h pentru 11 Pro Max
  • Redare audio: 65h pentru iPhone 11, 65h pentru 11 Pro, 80h pentru 11 Pro Max

Anul acesta, Apple a decis (în cele din urmă) să depună eforturi pentru încărcătoarele incluse în cutie în momentul cumpărării. Într-adevăr, noile iPhone 11 Pro și 11 Pro Max vin acum cu un încărcător de 18 W , care poate reîncărca până la 50% din baterie în doar 30 de minute. Pe de altă parte, putem regreta că nu a făcut acest efort pentru iPhone 11, care vine întotdeauna cu un încărcător de 5W. Un încărcător de 18W de la Apple costă în mod independent 35 EUR fiecare.

Dacă cele două telefoane din comparația noastră iPhone 11 vs 11 Pro sunt echipate cu încărcare wireless (va trebui achiziționat suplimentar un suport wireless), putem regreta că niciunul dintre noi nu este capabil să ofere un sistem de încărcare inversă. În timp ce zvonurile au anunțat o astfel de caracteristică pentru această nouă generație de iPhone 11, Apple ar fi abandonat în cele din urmă ideea – lipsa de satisfacție. Prin urmare, nu putem încărca alte dispozitive apropiindu-le de un iPhone 11 sau iPhone 11 Pro, așa cum este cazul anumitor concurenți (Samsung, Huawei, OnePlus).

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro

Preț: iPhone 11 este cel mai bun compromis?

Înainte de a intra în comparația de preț pentru iPhone 11 și iPhone 11 Pro, trebuie mai întâi să analizăm diferitele formate de stocare disponibile. În acest caz, iPhone 11 este disponibil într-o versiune de 64 GB, 128 GB sau 256 GB. În ceea ce privește celebrul iPhone 11 Pro, acesta vine cu 64 GB, 256 GB sau chiar 512 GB de stocare. Trebuie spus că acesta din urmă are încă mult mai mult succes pentru fotografii și că, prin urmare, mai mult spațiu de stocare este binevenit.

[wptb id=9572]

Aceste diferite formate influențează în mod direct prețul final al iPhone 11 sau iPhone 11 Pro. Venind acum la prețurile individuale, iPhone 11 este disponibil de la 809 € (64 GB), cu un model intermediar la 859 € (128 GB) și până la 979 € (256 GB) . În ceea ce privește iPhone 11 Pro, acesta este logic mai scump – și depășește cu mult 1.000 de euro. Găsim astfel un iPhone 11 Pro cu 64 GB la un preț de 1.159 €, o versiune de 256 GB la 1.329 € și modelul de 512 GB la 1.559 € .

[wptb id=9545]

Pentru a încheia această comparație între iPhone 11 Pro și iPhone 11, acestea sunt 2 telefoane care se remarcă astăzi drept topul pieței. Dacă iPhone XS a dispărut pentru a face loc lui iPhone 11 Pro, iPhone XR nu a fost complet eliminat din catalogul Apple. Acesta din urmă este înregistrat ca unul dintre cei mai bine vânduți ai grupului și, prin urmare, nu vrea să scape de el. IPhone 11 are totuși un potențial real de a-l depăși din punct de vedere al performanței – și Apple a planificat, de asemenea, un stoc mult mai mare pentru lansarea acestui iPhone 11 în acest an, decât pentru lansare. din generația anterioară.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *