iPhone 12
iPhone 12

iPhone 12 data de lansare, pret, noutati si scurgeri recente vor fi postate in acest articol. Cu siguranta este prea devreme sa vorbim acum despre urmatorul iPhone 2020 ce va fi lansat in aceasta toamna, insa si mai sigur este ca acest telefon va veni in curand iar fanii companiei americane abia asteapta sa afla noi detalii despre acest telefon.

La fel ca si in anii trecuti, au aparut pe internet foarte multe detalii cu privire la noul iphone 12 2020 ce va fi lansat in septembrie sau octombrie. Potrivit celor mai multe surse, telefonul urmeaza sa fie lansat de catre Apple in septembrie, cel tarziu in octombrie iar livrarile vor incepe dupa o perioada, nu imediat, acest lucru fiind intarziat din cauza pandemiei de coronavirus care a intreunat foarte mult piata telefoanelor mobile la nivel mondial.

Pe scurt:

  • Despre ce vorbim: Despre urmatorul iPhone 2020 de la Apple.
  • Care este data de lansare: Se asteapta lansare in septembrie 2020.
  • Cat va costa: Surprinzator, se asteapta preturi de la 659 de dolari.

Ultimele informatii iPhone 12

Update 17:09:2020

Noul iPhone 12 nu a fost anunțat la evenimentul Apple din septembrie, dar ne așteptăm să vedem noua serie de telefoane la un eveniment separat fie mai târziu în septembrie, fie în octombrie.

Evenimentul Apple din 15 septembrie s-a axat pe Apple Watch 6, Apple Watch SE, iPad Air 4, un nou iPad, serviciile de abonament Apple One și lansarea unui nou serviciu numit Apple Fitness +.

De asemenea, am auzit despre data lansării pentru iOS 14, watchOS 7, iPadOS 14 și tvOS 14: acestea vin pe dispozitivele existente pe 16 septembrie. Toate acestea s-au întâmplat, dar nu au existat știri despre iPhone 12.

Deci, ce ne așteptăm pentru iPhone 12 când va ajunge în cele din urmă? Într-o premieră pentru Apple, se așteaptă ca noul iPhone să poată fi alăturat chiar și cu alte trei telefoane. Se zvonește că acestea se numesc iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max.

Ca atare, ar trebui să existe mai multe opțiuni pentru iPhone ca niciodată în acest an, mai ales odată ce ați luat în considerare iPhone SE (2020), care a fost lansat la începutul anului.

Ne așteptăm la upgrade-uri mari de la Apple, inclusiv primul iPhone 5G. Cu rețelele 5G care se desfășoară în întreaga lume, acest lucru va face noile telefoane mult mai rezistente la viitor decât gama iPhone 11.

Scurgerile și zvonurile sugerează, de asemenea, că modelele iPhone 12 Pro vor primi un scaner LiDAR, la fel ca iPad Pro 2020 și am auzit, de asemenea, despre noi dimensiuni de ecran (începând de la un mic 5,4 inci și completând cu un mare 6,7 inci).

Marele upgrade al puterii este aproape confirmat, iar acest lucru ar putea avea efecte pe scară largă și asupra duratei de viață a bateriei – chipsetul A14 Bionic văzut în noul iPad Air 2020 ar putea fi actualizarea pe care mulți o așteptau.

Este posibil să nu vedem seria iPhones reîmprospătată până în octombrie, după ce nu a fost prezentată la evenimentul Apple din 15 septembrie.

Asta este mult mai târziu decât în mod normal. Apple își organizează de obicei evenimentele pe iPhone la începutul lunii septembrie. iPhone 4S este singurul eveniment iPhone ce a fost împins până în octombrie.


Se pare că iPhone 12 va rămâne cu un port Lightning, mai degrabă decât să treacă la USB-C. În plus, toate cele patru modele iPhone 12 ar fi putut îmbunătăți camerele cu unghi larg, si s-ar putea să nu vină la pachet cu EarPod-uri gratuite.

Data de lansare: Cand va fi lansarea iPhone 12?

iPhone 12 data de lansare
iPhone 12 data de lansare

Nu există informații oficiale despre data de lansare iPhone 12 disponibile. Suntem aproape siguri că telefoanele vor apărea în 2020.

Septembrie 2020 va fi probabil când Apple dezvăluie iPhone 12 și, de obicei, este în jurul celei de-a doua săptămâni a lunii. Este aproape întotdeauna dezvăluit intr-o marți, asa ca data speculata este de 8 sau 15 septembrie.

Vă prezicem că veți putea să-l ridicați la 10 zile după aceea, astfel încât este posibil să aveți nevoie de o zi de vineri liberă, dacă sunteți disperat să puneți mâna pe unul. Acestea fiind spuse, nu putem fi la fel de încrezători în aceste date ca de obicei, deoarece există șansa ca impactul pandemiei Covid-19 asupra producției următorului iPhone să împingă lucrurile înapoi.

Am auzit că dezvoltarea nu va fi afectată și există chiar și acum rapoarte că principalele fabrici de producție sunt complet dotate. În plus, un executiv de la Foxconn (principalul producător al iPhone) a spus că compania urmărește și speră să facă față terenului pierdut.

Dar în alte părți există rapoarte conform cărora telefonul va fi întârziat până în octombrie sau noiembrie, se pare că Apple nici nu a finalizat designul. Unele surse chiar spun că ar putea sosi în 2021.

Deci, ce se va întâmpla? Nimeni nu știe încă, dar există o posibilitate puternică ca data lansării iPhone 12 să fie eșalonată după model. Acest lucru este spus de respectatul analist Ming-Chi Kuo, care spune că probabil ar fi modelele mai mari ale telefonului care ar veni mai târziu de septembrie.

În luna mai 2020, cele mai recente știri despre acest subiect provin dintr-un raport din The Wall Street Journal, care afirmă că producția iPhone 12 a fost întârziată cu aproximativ o lună.

Asta nu înseamnă neapărat că data lansării gamei va fi întârziată, întrucât compania poate găsi o modalitate de a compensa timpul pierdut, dar am crede că există șanse semnificative ca acesta să fie.

În acest caz, ne-am putea uita la octombrie pentru data lansării iPhone 12. În ciuda unor surse care spun că ar putea intra în anul viitor, deși am spune că este foarte puțin probabil.

Pret: Cat costa iPhone 12?

iPhone 12 pret
iPhone 12 pret

În ceea ce privește prețul iPhone 12, este probabil să rămână în linie largă în conformitate cu modelele actuale. Pentru referință, iPhone 11 a pornit de la 699 USD, iPhone 11 Pro începe de la 999 USD, iar iPhone 11 Pro Max începe de la 1.099 USD

Aceasta este susținută de zvonurile și o mare scurgere de la YouTuber-ul și prolificul leaker Jon Prosser care a împărtășit informații despre cât crede că vor costa telefoanele în SUA. Aceste informatii sunt conform unor surse apropiate Apple si le-am pus intr-un tabel mai jos:

iPhone 12 scurgere de preț

Model 128GB 256GB 512GB
iPhone 12 $649 $749
iPhone 12 Max $749 $849
iPhone 12 Pro $999 $1,099 $1,299
iPhone 12 Pro Max $1,099 $1,199 $1,399

 

Nu există informații exacte despre prețurile pentru Romania, dar se pare că se vor potrivi în mare parte cu seria iPhone 11, cel mai ieftin model fiind puțin mai mic în acest an pentru iPhone 12.

Acestea fiind spuse, un raport anterior a sugerat că, costurile materialelor pentru gama iPhone 12 ar putea crește, ceea ce ar putea însemna prețuri și mai mari la vânzare. Nu vom ști cu siguranță până când Apple nu anunță acest lucru pe scenă.

Si oricat va costa gama, e posibil sa iesim putin in dezavantaj avand in vedere ca se zvoneste ca nu vom avea Air Pods cu acestea telefoane, direct din cutie.

Design: Cum va arata iPhone 12?

iPhone 12 design
iPhone 12 design

Până acum, scurgerile sugerează că iPhone 12 este setat să obțină un design foarte diferit, dar este probabil să ia elemente pe care le-am văzut pe modelele anterioare de iPhone. Vă amintiți de iPhone 4? Puteți recunoaște unele dintre elemente.

În primul rând, veți avea patru dimensiuni din care să alegeți. Conform celor mai recente informații despre modele, vor fi prezentate următoarele:

  • iPhone 12 cu display de 5.4-inch
  • iPhone 12 Max cu display de 6.1-inch
  • iPhone 12 Pro cu display de 6.1-inch
  • iPhone 12 Pro Max cu display de 6.7-inch

Jon Prosser – un leaker Twitter care s-a dovedit a avea informații corecte în mod constant pentru iPhone SE și MacBook Pro 13 -” aceste informații sunt corecte și puteți vedea unele dintre specificațiile de mai jos”

Scurgeri consecvente au sugerat că iPhone 2020 va avea un cadru metalic, iar cea mai de încredere sursă înainte de Prosser a fost analistul Apple Ming-Ch Kuo.

Informațiile sugerează că Apple va fi folosit din aluminiu pe iPhone 12, în timp ce iPhone 12 Pro și Pro Max vor veni cu un corp din oțel inoxidabil.

Unele surse fac comparații cu designul iPad Pro, spunând că iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max vor avea margini plate din oțel inoxidabil, colțuri mai rotunjite și ecrane plate.

Acest aspect a fost susținut în continuare de randările CAD pe care le puteți vedea într-un videoclip realizat de EverythingApplePro și Max Weinbach. Unul dintre exemplele de aspecte ale dispozitivelor este inclus mai jos, dar rețineți că acestea sunt doar redări realizate cu ajutorul informațiilor din sursele lor si nu este ceva oficial.

Rapoartele de mai sus indică, de asemenea, crestături mai mici pe toate cele patru modele zvonite, ceea ce am auzit constant, deoarece noua tehnologie Face ID a fost zvonită pentru prima dată în octombrie 2019.

Ar trebui totuși să vă așteptați la o notă în partea de sus a afișajului telefonului, dar se pare că va fi mult mai mic decât înainte, dar nu va fi drastic diferit de modelele anterioare.

Unul dintre telefoanele viitoare ar putea chiar să lipsească de o notă în conformitate cu analiștii, cu camera frontală care poate fi setată să fie încorporată sub ecran. Dacă se întâmplă acest lucru, ne-am aștepta ca acesta să fie cel mai scump model de iPhone 2020 care are această caracteristică – probabil iPhone 12 Pro Max sau orice s-ar lansa ca acesta.

Un raport a sugerat, de asemenea, că Face ID va fi eliminat în totalitate în favoarea unui scaner de amprente sub ecran, deși acest lucru pare puțin probabil.

Despre culorile iPhone 2020, am auzit un zvon că Apple va debuta un albastru bleumarin pe modelele sale de top. Rapoartele spun că culoarea Midnight Green care a debutat pe iPhone 11 Pro s-a vândut peste așteptările Apple, așa că poate decide să păstreze asta sau poate fi înlocuită în linie de această nuanță bleumarin.

IPhone 11 Pro și Pro Max au fost disponibile în Space Grey, Silver și Gold, alături de Midnight Green. Aceste nuanțe pot rămâne pentru iPhone 12 Pro și Pro Max.

În ceea ce privește iPhone-ul standard 12, ne așteptăm la o gamă pastelă similară cu iPhone 11. Acest telefon este disponibil în negru, verde, galben, violet, roșu și alb, deci ar trebui să vă așteptați ca unele dintre aceste culori să revină pentru 2020.

Display: iPhone 12 va avea 120HZ?

iPhone 12 display
iPhone 12 display

Ming-Chi Kuo a spus că toate modelele iPhone 2020 pot veni in primul rand cu tehnologie ecran OLED. Aceasta este o afirmație pe care am auzit-o de mai multe ori, iar sursa lui Prosser a confirmat același lucru.

Acestea fiind spuse, ecranele iPhone 12 și iPhone 12 Max sunt așteptate să fie fabricate de BOE, în timp ce Samsung va face tehnologia OLED pe cele mai mari modele.

IPhone 11 are un ecran LCD, în timp ce iPhone 11 Pro oferă tehnologie OLED. Acest lucru poate permite un ecran mult mai puternic pe modelele standard iPhone 12, nu avem încă detalii clare cu privire la rezoluția la care vă puteți aștepta de la oricare dintre cele patru afișaje ale telefonului.

O altă sursă a spus că cele două modele Pro vor folosi o formă de OLED care este atât mai subțire cât și mai ieftină de produs decât ecranele utilizate în gama iPhone 11 Pro. Aceasta ar putea însemna prețuri mai mici, dar nu am conta pe asta.

Cealaltă mare modificare zvonită pentru display iPhone 2020 este trecerea la o rată de actualizare de 120Hz. IPhone-urile actuale – și o mulțime de alte smartphone-uri – au o rată de actualizare de 60Hz, astfel încât creșterea până la 120Hz face ca ecranul să se încarce mai rapid și vă oferă o experiență mai lină atunci când derulați prin fluxurile de socializare sau jocuri.

Max Weinbach a împărtășit câteva informații scurse despre iPhone 12 Pro care sugerau că acesta este modelul care avea să obțină tehnologia ecranului îmbunătățită. Prosser sugerează că tehnologia va ajunge și la iPhone 12 Pro Max.

Aceasta este o afirmație pe care am auzit-o acum de mai multe ori, iar unele telefoane au deja rate de actualizare mai mari decât 60Hz, la fel ca unele iPad-uri, deci nu este de necrezut. Acest lucru este valabil mai ales că telefoanele de top precum Samsung Galaxy S20 și OnePlus 8 Pro au tehnologia.

Toate acestea spunând, sursa care furnizează informații Prosser a spus că Apple ar putea „nerf” tehnologia. Acest lucru poate însemna că există limitări atunci când rata de reîmprospătare de 120Hz este activa și care ar putea scădea la durata de viață a bateriei telefoanelor.

De asemenea, am auzit că cel puțin unele modele iPhone 12 ar putea avea ecrane mai subțiri, mai ieftine și mai eficiente din punct de vedere energetic decât gama iPhone 11. Aceasta la rândul său poate permite telefoanelor în sine să fie mai subțiri, precum și să dureze mai mult.

5G: iPhone 12 va fi pregatit pentru 5G?

O altă schimbare mare ar putea fi 5G, care a fost foarte zvonită pentru iPhone 12, deoarece mulți dintre concurenții săi suporta acum tehnologia. În iulie 2019, Kuo a prezis că toate modelele vor suporta 5G.

La vremea respectivă, ne așteptam doar ca această funcție să ajungă la un model din gama iPhone 2020, dar acum pare că va fi pe toate cele patru dispozitive. Prosser a sugerat la fel de mult în specificațiile sale că a aflat de la o sursă de la Apple.

Cea mai mare atenție este că modelele iPhone 12 de bază nu pot suporta tehnologia mmWave 5G. Este de așteptat ca aceasta să fie o caracteristică rezervată celor două modele de top.

Alte specificatii iPhone 12 de asteptat

Cum merg aceste telefoane la conectivitatea 5G? Un zvon sugerează că va avea o antenă 5G la comandă alături de un procesor Bionic A14 5nm.

Ceea ce înseamnă asta pentru consumatorul mediu este un iPhone cu o durată de viață a bateriei mai mare decât oricând. Asta ar fi destul de impresionant, având în vedere că bateria iPhone 11 este în prezent cea mai bună pe care am văzut-o de la Apple.

De asemenea, memoria RAM ar putea avea un impuls, analiștii susținând că iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max vor avea 6 GB din – deși iPhone 2020 standard va putea avea 4 GB. Este ceva ce am auzit acum din nou și din nou, deci poate fi adevărat.

Chipset-ul pare gata, întrucât un punct de referință scăpat de A14 Bionic a arătat că a avut un scor single-core și multi-score, care a fost înainte de Snapdragon 865, procesorul pe care l-am văzut în aproape toate flagship-urile Android din 2020.

Și iPhone 2020 12 ar putea susține, de asemenea, noua specificație 802.11ay, care i-ar putea permite să partajeze conținut la viteze de cel puțin 20-30Gbps. Deci, în orice sens, acest telefon este probabil să fie foarte rapid.

Cât spațiu de stocare veți avea? Este posibil să fi văzut mai devreme pe pagina, dar o scurgere a prețurilor de la Prosser ne-a arătat că iPhone 2020 și iPhone 12 Max vor veni în modele de 128 GB și 256 GB, în timp ce iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max vor veni în ambele și 512 GB.

Capacitatea bateriei este momentan necunoscută pentru gama iPhone 12. Un zvon de la sfârșitul anului 2019 a sugerat că Apple ar putea folosi un modul de protecție a bateriei mai mic pentru iPhone 12, care i-ar permite să împacheteze într-o celulă mai mare.

O hotărâre recentă a UE poate însemna, de asemenea, că viitorii iPhone-uri nu vor putea folosi cabluri Lightning în Europa. Acest lucru poate obliga Apple să schimbe conectorul de pe telefoanele viitoare pe USB-C și, deși nu este clar încă dacă acesta va fi cazul pentru iPhone 2020, poate fi ceva de luat în considerare.

Acestea fiind spuse, mai multe surse au spus că USB-C nu se va întâmpla, iPhone 12 fiind probabil conectat la Lightning, iar iPhone 13 ar putea trece la USB-C, sau la ceva ce va fi standardizat.

Un alt raport din publicația chineză Caifa news sugerează, de asemenea, Apple și alți producători ar putea utiliza în curând adaptori de putere GaN. Acestea sunt utilizate în prezent de Xiaomi și permit viteze de încărcare rapidă de până la 65 de wați.

Nu există nicio garanție că acest lucru va debuta pe iPhone 2020 – sau pe orice viitor iPhone în acest sens – dar poate că vedem o experiență îmbunătățită de încărcare rapidă de-a lungul liniei.

Camera: iPhone-ul 12 va fi mult imbunatatit?

iPhone 12 camera
iPhone 12 camera

Gama iPhone 2020 este probabil să obțină o actualizare a camerei, schimbarea principală fiind probabil adăugarea unui scaner LiDAR, la fel cum am văzut pe iPad Pro 2020. Acest lucru poate evalua cu exactitate distanțele și, prin urmare, adâncimea și ar permite realitate mărită îmbunătățită și modul Portret.

Am auzit mențiuni specifice despre un scaner LiDAR inclus pe iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max (alături de trei lentile), în timp ce iPhone 2020 și iPhone 12 Max de bază se spune că au două lentile pentru camere și niciun scaner LiDAR. Aceste afirmații au fost făcute de mai multe surse.

Am văzut, de asemenea, o schiță scursă care ar putea arăta patru lentile din spate pe iPhone 12 Pro. Această schiță ar fi provenit dintr-o versiune de iOS 14 și este susținută de o mulțime de surse.

Trei lentile arată ca cele de pe iPhone 11 Pro, dacă este poate puțin mai mari, dar noul al patrulea obiectiv arată ca scanerul LiDAR găsit pe iPad Pro 2020, susținând alte afirmații ale unui astfel de obiectiv.

Înainte de toate zvonurile scanerului LiDAR, auzisem că se zice că o cameră 3D cu laser a fost inclusă. Acest lucru ar fi pe spate și, în timp ce doar un zvon menționează lasere, o altă vorbește și despre un senzor de adâncime, în timp ce unul menționează detectarea 3D.

Un alt raport al Fast Company citează surse apropiate producției telefonului și spune, de asemenea, că o cameră 3D pe spate este în curs de dezvoltare. Una dintre sursele acestui zvon susține că cele două modele de top ar obține acest lucru, împreună cu o cameră cu trei lentile, în timp ce cele două capete inferioare ar primi doar o cameră cu două lentile fără detectare 3D.

Toate acestea sună în aceeași linie cu scanerul LiDAR pe care îl așteptăm acum, deci este o caracteristică foarte probabilă.

În altă parte, o sursă spune că iPhone 2020 ar putea avea o cameră principală de 64MP, peste cea de 12MP din versiunile anterioare, ceea ce ar fi o actualizare uriașă. Această scurgere sugerează, de asemenea, că telefonul va avea mai multe lentile care acceptă fotografierea în modul nocturn, iar snapperul ultra-larg ar putea avea un mod macro dedicat.

Am auzit, de asemenea, că iPhone-ul de top 12 (probabil iPhone 2020 Pro Max) va primi o nouă tehnologie de stabilizare a imaginii numită „senzor-shift”, care ar permite senzorului să se miște pentru a contracara miscarea camerei.

În plus, leakerul de renume Max Weinbach, spune că a auzit că iPhone 12 Pro va avea funcționalitate Smart HDR pentru performanțe îmbunătățite la lumină scăzută. Aceasta este alături de un zoom optic de 3x, ceea ce reprezintă o creștere a capacității de zoom de 2x prezentată în gama iPhone 11.

Și am auzit, de asemenea, că toate cele patru modele iPhone 2020 ar putea obține o îmbunătățire a camerei sub forma unui obiectiv cu unghi larg de 7 elemente. Acesta este un element mai mult decât modelele actuale, care ar putea duce la mai puține aberații și mai puțină denaturare.

Ce vrem să vedem cum face iPhone 2020? Mark Wilson, redactor de camere pentru TechRadar, a declarat: „Camerele iPhone 11 și 11 Pro ne-au oferit noi opțiuni de filmare noi, dar ceea ce mi-ar plăcea să văd pe iPhone 2020 este Apple îmbunătățind calitatea pentru poze ultra-largi și teleobiective.

Software: ce va aduce iOS 14?

Conferința pentru dezvoltatorii de software de la Apple va începe pe 22 iunie. Se numește WWDC 2020 și este de așteptat să fie evenimentul în care vom auzi prima dată despre iOS 14, care probabil va debuta pe noul iPhone.

iPhone 12 noutati
iPhone 12 noutati

De asemenea, este probabil să vină la telefonul dvs. existent, dar iPhone 2020 va fi unde își are originea și este probabil să vină cu câteva upgrade-uri majore față de iOS 13.

Acestea fiind spuse, deocamdată se zvoneste puțin despre iOS 14. Există zvonuri despre o nouă aplicație Fitness care va veni pe iPhone, Apple Watch și Apple TV care vă permite să vizionați videoclipuri legate de fitness pe telefon.

iMessage este foarte zvonit că primește și unele actualizări, cu o capacitate de a eticheta oamenii – cu un semn @ cum poți face pe alte platforme de mesagerie precum Slack – precum și o modalitate de a șterge mesajele după ce le-ai trimis.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.