Ca în fiecare an, Apple a prezentat noul său iPhone conceput pentru a satisface nevoile și cerințele comunității sale și ale publicului larg. Noul iPhone 13 este disponibil de vineri, 1 octombrie, la precomanda (pe mai multe magazine) în mai multe versiuni: clasic, mini, Pro și Pro Max. Fiecare dintre aceste versiuni are propriile sale caracteristici care pot satisface zilnic maximum de utilizatori.

Deși nu putem spera la promoții mari timp de câteva luni, iPhone 13 este deja oferit cu o mică reducere de la unii retaileri precum eMAG, QuickMobile sau EvoMag. Suficient pentru a vă echipa cu unul dintre cele mai bune iPhone-uri existente în timp ce faceți economii.

iPhone 13 Pret in Romania

iPhone 13 in Romania, preturile pleaca de la 3.949 pentru versiunea Mini, acestea ajung pana la un pret de 8.999 lei pentru versiunea Pro Max in versiunea de 1TB spatiu de stocare.

Care sunt ofertele?

Este destul de rar ca un produs abia disponibil să aibă deja oferte promoționale, mai ales când vine vorba de iPhone-ul Apple. Dar unii comercianți pot profita de o astfel de lansare pentru a se remarca oferind câteva reduceri exclusive de preț! Acesta este în special cazul pentru noul iPhone, care are în special mici reduceri de bun venit, în special la eMAG, care are cel mai mic pret de pe piata in momentul de fata.

De unde să comandați noul iPhone 13?

La fel ca în anii precedenți, Apple nu a pierdut timp în lansarea noului său flagship. Noul iPhone și diferitele sale versiuni sunt disponibile pentru precomandă de câteva zile deja. Mai multe mărci oferă deja noul smartphone Apple, dar toate sunt afișate la prețul de vânzare pentru Romania, care vine cu cateva taxe in plus fata de tarile in care Apple este prezent in mod oficial.

Vă oferim câteva versiuni majore pentru noul iPhone, mai jos, dar de la versiunea de 128 GB la versiunea de 1 TB, există multe variante în cele patru noi modele. Nu ezitați să vă plimbați pe diferite site-uri pentru a consulta diferitele culori și versiuni disponibile în funcție de dorințele și nevoile dvs.:

Mai puțini termeni de livrare pentru iPhone 13?

La momentul redactării, termenele afișate pe site-ul eMAG pentru livrarea unui iPhone 13 disponibilitate merg de la mijlocul lunii octombrie până la 3 noiembrie, în funcție de variații. La operatori, este afișată o livrare în termen de 48 de ore de la luarea în considerare a comenzii, dar se specifică că acest termen se aplică de la data de 8 octombrie. Aceste termene se pot schimba, de asemenea, în funcție de volumul comenzilor, precum și de termenele de livrare ale producătorilor din următoarele zile.

La fel ca la fiecare lansare de iPhone, analiștii financiari s-au grăbit să comenteze nivelul precomenzilor pentru iPhone 13. În primele zile, comenzile pentru iPhone 13 Pro și Pro Max par să fie în acest stadiu semnificativ mai bune decât iPhone 12 Pro și Pro Max de anul trecut. Experții leagă această progresie de comportamentul celor care se îndrăgostesc de Apple, de amatorii de ultimă generație și de cei care au nevoie de cadouri.

Ming-Chi Kuo, adesea considerat „cel mai bun analist Apple” din lume, a prezis, de asemenea, că durata deficienței iPhone 13 Pro și Pro Max poate fi mai mică decât cea a lui iPhone 12 de anul trecut, iPhone 12 Pro a suferit în special din cauza lipsei de aprovizionare cu teleobiective noi, creșterea timpului de așteptare la peste 3 luni maxim în anumite locuri. Apple ar fi ajustat proporția de aprovizionare la 45-50%, în scădere de la 35-40% anul trecut, ceea ce ar trebui să limiteze alte penurii.

Cu toate acestea, în Statele Unite, unde situația este adesea indicativă a ceea ce așteaptă restul planetei, anumite perioade de livrare încep să se schimbe, după cum indică Apple Insider. „Cererea pentru 13 Pro continuă să înceapă stocurile planificate pentru fereastra de lansare”, scrie site-ul specializat. În cel mai bun caz, 13 Pro și 13 Pro Max pot afișa date de livrare între 21 și 28 octombrie pentru operatorii din SUA, o lună de întârziere. „Stocurile inițiale ale 13 Mini sunt menținute, cu livrări programate pentru începutul lunii octombrie, în timp ce configurațiile iPhone 13 sunt amânate la jumătatea lunii.”

Cum să găsești un iPhone 13 astăzi?

Pentru a găsi un iPhone 13 acum, trebuie să mergeți la un magazin Apple în „cărămidă și mortar”, cu alte cuvinte un punct de vânzare fizic. Lista și adresele magazinelor Apple din Romania sunt 0, pentru ca in Romania nu avem magazine Apple oficiale. Mai bine, totuși, ca întotdeauna, evident, să vă fi precomandat iPhone-ul 13 pentru a spera să îl primiti imediat ce este disponibil la nivel national, in Romania.

Daca aveti norocul sa fiti intr-o tara precum Franta, Italia sau Spania, putem cita site-uri care spun că Apple și-ar fi „servit în mod deosebit rețeaua de magazine offline, cu stocuri abundente de iPhone 13, dar și iPad mini 6, iPad 9 si chiar iGen se asigură că „vor fi destui pentru a servi toți clienții care au rezervat un slot pentru a ridica manual modelul precomandat” și că pentru ceilalți, Apple Store s-a asigurat că „împinge pereții rezervelor pentru a face locul la un volum foarte mare de unități „. iPhone 13 disponibilitate.

iPhone 13 specificatii, care sunt noutatile?

A15 Chip
A15 Chip

Cele patru noi iPhone-uri – iPhone 13 specificatii,13 mini,13 Pro și 13 Pro Max – sunt echipate cu un nou procesor: cipul A15 Bionic, care va oferi mult mai multă putere decât noul telefon, cu o gestionare mai bună a bateriei în special.

IPhone 13 are, de asemenea, baterii mai mari, despre care Apple spune că va oferi de la 1,5 până la 2,5 ore de utilizare suplimentară pe zi. Această noutate este parțial legată de instalarea cipului A15. Noul iPhone are un cip mai rapid, 5G mai rapid, un ecran OLED mai luminos și cel mai avansat sistem cu cameră duală încorporat vreodată într-un iPhone și, cu toate aceste upgrade-uri, noul telefon are o durată mai bună de viață a bateriei ”, a rezumat vicepreședintele Apple , Kiann Drance în timpul Keynote.

Camerele de pe 13 specificatii au fost, de asemenea, îmbunătățite. În plus față de reducerea crestăturii de pe partea din față a smartphone-ului, o nouă funcție, modul Cinema, va permite fotografierea video folosind camerele din spate și utilizatorii să schimbe focalizarea, cu o nouă diafragmă f / 1.6., Un obiectiv cu 7 elemente, de distanță focală de 26mm. 13 Pro și 13 Pro Max au, de asemenea, un nou teleobiectiv 3x și o cameră ultra-largă care permite macro fotografie pentru prima dată, pentru a fotografia obiecte mici.

iPhone 13 ecran
ecran

În ceea ce privește designul, Apple a dorit să parieze pe o estetică elegantă, cu o crestătură mai subțire. Desigur, iPhone 13 are sistemul IP68 împotriva stropilor. Dar aspectul său se schimbă cel mai mult în spatele dispozitivului. Într-adevăr, camerele sunt acum în duo, așezate în diagonală.

La nivel de culoare, iPhone 13 își rezervă opțiuni noi, cum ar fi crearea iPhone-ului roz. Puteți găsi în continuare culorile obișnuite, care sunt roșu, negru la Mid Night, alb strălucitor și albastru. În ceea ce privește 13 Pro și 13 Pro Max, acestea din urmă sunt disponibile în versiunile Alpine Blue, Graphite, Gold și Silver.

iPhone 13 mini

În ciuda vânzărilor foarte dezamăgitoare pentru iPhone 12 mini, Apple a decis să încerce din nou experimentul anunțând un iPhone 13 mini. Acesta din urmă are aceleași caracteristici ca și versiunea sa clasică, dar într-o dimensiune mai mică, pentru a fi ușor de depozitat și de utilizat. De asemenea, este disponibil în mai multe culori, cum este cazul versiunii clasice și anume roz, albastru, miezul nopții, lumina stelelor și roșu. IPhone 13 mini este pe deplin compatibil cu rețelele de comunicații 5G și beneficiază de iOS 15.

iPhone 13 Pro

Va mai fi un iPhone 13 Pro? Aceasta este una dintre multele întrebări la care Apple a răspuns în timpul evenimentului sau de prezentare iPhone 13: există într-adevăr un iPhone 13 Pro și un 13 Pro Max. Ca și în cazul versiunii Pro a 12, 13 Pro se adresează din nou fotografilor în devenire. Mai bine, un filtru numit „Cinematic Video” transpune modul portret, rezervat până acum pentru fotografii, la captarea video. Modul 3x permite, de asemenea, un unghi mai larg, un stil de fotografie macro. În ceea ce privește ecranul său, acesta măsoară între 6,1 și 6,7 inci (totul depinde dacă alegeți și opțiunea Max).

Ca reamintire, iPhone 12 Pro era deja o versiune îmbunătățită și care avea în special un senzor foto suplimentar dedicat teleobiectivului, precum și o calitate video de până la 60 de cadre pe secundă (față de 30 pe iPhone 12 clasic și mini). Celelalte caracteristici au rămas, în linii mari, la fel ca la celelalte versiuni.

IPhone 13 Pro Max

La fel ca iPhone 12 lansat anul trecut, Apple oferă din nou un model Pro Max pentru iPhone 13. Comparativ cu iPhone-ul clasic 13, acesta afișează o crestătură mai mică, dar un modul de cameră mai mare decât formatul inițial. Mare noutate în estetica sa, culoarea albastră „Alpine” își face intrarea în mica familie de iPhone Pro Max. Comparativ cu iPhone 12 Pro Max, există noi caracteristici în performanța sa, datorită utilizării unui cip A15 Bionic, care permite în special o durată mai mare de viață a bateriei. Nouă tehnologie încă folosită, ProMotion debutează în iPhone 13 Pro Max. Aceasta, utilizată de iPad, aduce o luminozitate mai mare a ecranului.

iphone 13 teleobiectiv

În ceea ce privește dimensiunea, iPhone 13 Pro are un ecran de 6,1 inci, față de 6,7 inci pentru 13 Pro Max. În special, camera 13 Pro și 13 Pro Max vor interesa fanii. Datorită unui teleobiectiv cu zoom x3, acum este posibil să realizați fotografii în modul macro. În plus, beneficiază de noi setări ale camerei, pentru a vă face portretele din ce în ce mai profesionale.

Lansare in Romania

Seria iPhone 13 a fost prezentata pe 14 septembrie, precomenzile pentru iPhone 13 au fost lansate pe 17 septembrie, iar data oficială de lansare a fost stabilită pentru vineri, 8 octombrie in Romania, in vestul Europei data de lansare oficiala este de 24 septembrie. Dar, comandându-l de la data lansării, nu ar trebui să vă așteptați să primiți noul 13 acasă înainte de mijlocul lunii octombrie. Cu toate acestea, pentru cei mai nerăbdători, este încă posibil să opteze pentru iPhone 12 acum, al cărui preț este acum mai accesibil.

Care este prețul iPhone 13 în diferitele sale versiuni?

Cand vorbim de pret este nevoie de 809 EUR pentru a achiziționa iPhone 13 mini și 909 EUR pentru iPhone 13. Acestea sunt aceleași prețuri ca și pentru iPhone 12 când a fost lansat la sfârșitul anului 2020. Iată prețurile oficiale ale iPhone-ului. 13 și versiunile sale mini și Pro:

  • 13 mini: de la 3.949 lei.
  • 13 clasic: de la 4.449 lei.
  • 13 Pro: de la 5.699 lei.
  • 13 Pro Max: de la 6.749 lei (și până la 8.999 lei pentru cel cu 1 TB de stocare)

Care sunt principalele specificatii?

Un nou cip mai eficient

Dacă aruncăm o privire mai atentă asupra specificatiilor pentru noul iPhone, Apple dezvăluie un nou procesor și în special un cip A15 care ar face iPhone 13 mai rapid decât predecesorii săi. Dar capacitățile sale nu vor fi mărite de zece ori: cipul A15 nu promite să fie revoluționar (nu va fi gravat în 3 nm, ci va rămâne în 5 nm ca și A14 si va include același număr de nuclee) și este în special deja în uz. pe iPad. Dar cipul A15 Bionic este cu 50% mai rapid decât concurența.

O cameră duală pentru iPhone 13 clasic

iphone 13 camera
iphone 13 camera

A fost celălalt mare pariu al Apple: să ofere o fotografie mai bună și mai ales un videoclip facut ca cu o camera profesionala. Datorită acestor noi senzori, marca mărului promite culori mai pronunțate. Datorită noilor tehnologii, cum ar fi Sensor Shift, acești senzori oferă mai multă stabilizare optică utilizatorului. La nivel video, iPhone 13 și 13 mini oferă, de asemenea, un unghi ultra larg mai bun pe partea din spate a dispozitivului (12 mpx, f / 1,6, echivalentul a 26 mm).

In primele imagini care s-au scurs, am putut vedea deja schimbări în poziția senzorilor foto. Pe spatele noului telefon, doi senzori sunt poziționați în diagonală pentru a răspunde la dimensiunea mai multor componente prezente în smartphone. Crestătura camerei frontale este, de asemenea, mai mică decât la modelele iPhone 12. În ceea ce privește dimensiunile clasicului 13, acestea sunt identice cu cele ale predecesorului său, și anume 146,7 × 71,5 × 7, 6 mm. În plus, sistemul Face ID este îmbunătățit, cu recunoaștere facială eficientă chiar dacă proprietarul poartă o mască. Prin urmare, un iPhone 13 poate fi deblocat chiar daca porti masca.

Care este capacitatea de stocare?

Aceasta este cealaltă mare noutate pentru această reintrare a mărcii de mere. Apple a prezentat, în cadrul Keynote din septembrie, un nou spațiu de stocare pentru iPhone … până la 1 TB! Anterior, cel mai mare spațiu de stocare nu depășea 512 GB. Dacă această capacitate de stocare este fără precedent pentru un smartphone, prețul său a fost afectat. Este nevoie de puțin peste 1.800 de euro pentru a achiziționa acest tip de iPhone în format Pro.

Care sunt culorile?

Apple vede toate culorile anul acesta. Noul iPhone clasic este disponibil în roz, o culoare nouă, pe lângă albastru, miezul nopții (negru), stea (alb) și roșu (ale cărui fonduri sunt parțial donate Fondului Global pentru a lupta împotriva Covid-19). IPhone 13 și 13 Pro Max își rezervă și ele o surpriză plăcută cu culoarea „albastru alpin”. Vei fi tentat de un design albastru azuriu? Sau veți prefera celelalte culori mai clasice? În familia Pro, găsim culoarea argintiu, auriu sau grafit (negru) pentru acest iPhone care arată ca un adevărat a smartphone premium.

FAQ

Cand devine iPhone 13 disponibil in Romania?

iPhone 13 este disponibil in Romania deja la precomanda pe eMAG si multe alte magazine, precum QuickMobile, EvoMag sau Flanco. Daca totul merge bine in data de 8 Octombrie am putea sa il cumparam la liber.

Cu ce vine diferit iPhone 13 fata de iPhone 12?

Principala diferenta dintre iPhone 13 si iPhone 12 se afla la modelul Pro Max, unde avem un ecran mai bun cu 120 FPS, de asemenea, in toate modelele avem o baterie mai bine optimizata. Un plus de putere este adus de noul procesor A15. Per total sunt modificari bune, insa nu credem ca ar trebuii sa cumparati un iPhone 13 acum, daca aveti deja un Pro Max.

iPhone 13 lansare, cand a fost lansat?

iPhone 13 lansare, acesta a fost prezentat pe data de 14 septembrie 2021, in mod oficial la un eveniment Apple, daca ne raportam la aceasta data putem spune ca Apple iPhone 13 a fost lansat pe data de 14 septembrie, dar putem spune ca cu adevarat lansat va fi cand ajunge oficial in magazine si il puteti achizitiona la liber fara nici o problema.

Tu ce parere ai despre iPhone 13 pret, specificatii si disponibilitate? Asteptam raspunsul tau la rubrica de comentarii!

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns