iPhone 15 Fake
iPhone 15 Fake

Pe 12 septembrie 2023, Apple a lansat noua serie iPhone, iar mulți utilizatori s-au grăbit să examineze noul iPhone 15 și să ia decizia de a-l cumpăra. Cu toate acestea, când au văzut prețul în Apple Store, mulți au fost descurajați. iPhone 15 cu o capacitate de 128 GB are un preț de 4699 lei. În fața acestui preț, mulți utilizatori s-au îndreptat către alternative mai puțin convenționale, cum ar fi versiunile fake ale iPhone 15, care sunt vândute la aproximativ un zecime din prețul original.

Dar cât de sigure sunt aceste telefoane fake? Există o mulțime de astfel de telefoane pe piață, și mulți se întreabă despre calitatea și siguranța lor. Aceste telefoane sunt vândute la prețuri echivalente cu o zecime din prețul modelelor originale pe care le imită. În prezent, modelele de top, cum ar fi Samsung S23 Ultra și iPhone 15 Pro Max, sunt cele mai vizate de producătorii de telefoane falsificate. Cu toate acestea, aceste dispozitive pot reprezenta un risc pentru sănătate. De exemplu, chiar și iPhone 12, produs de Apple și cu garanție Apple, a fost interzis în unele țări din cauza emisiilor de radiații. Cum putem avea încredere în telefoanele care sunt produse fără un brand recunoscut și care sunt fabricate în condiții necunoscute?

Toate dispozitivele electronice emit o anumită cantitate de radiații. Această emisie este măsurată prin ceea ce numim „valoarea SAR”. Aceasta nu este o măsurătoare pe care oricine o poate face, ci necesită laboratoare specializate și experți în domeniu. Multe branduri recunoscute investesc sume mari de bani pentru a verifica valoarea SAR a produselor lor. În cazul telefoanelor fake, este puțin probabil ca aceste teste să fie efectuate.

În plus, aceste telefoane fake nu au aceleași caracteristici ca modelele originale. Deși pot arăta la fel la exterior, nu au aceleași sisteme de operare sau interfețe. De exemplu, un telefon care pretinde că rulează iOS ar putea avea de fapt o versiune veche de Google Play. Majoritatea componentelor interne ale acestor telefoane sunt de calitate inferioară și provin din dispozitive Android vechi.

Inainte de a cheltui bani pe un telefon fake, ar fi mai bine să investești într-un dispozitiv original de la un brand recunoscut. Poate că nu va arăta la fel de impresionant ca un iPhone 15, dar va fi cu siguranță mai sigur pentru sănătatea ta.

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro,...

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *