iPhone este cel mai bine vândut smartphone 5G din lume, Apple este lider pe piață

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
3 Min
iPhone este cel mai bine vândut smartphone 5G din lume

iPhone-ul rămâne cel mai bine vândut smartphone 5G din lume, potrivit unui nou studiu de la Strategy Analytics. În al treilea trimestru al anului 2022, Apple a depășit în mare măsură Samsung și Xiaomi cu mai mult de 25% din cota de piață. Ca o reamintire, marca californiană a ajuns în vârful pieței 5G la sfârșitul anului 2020 datorită lui iPhone 12 .

Apple a repetat isprava pe tot parcursul anului 2021. Gama iPhone 12 a rămas foarte populară în Europa, China și Statele Unite. Lansat în septembrie anul trecut, iPhone 13 este pe cale să se impună ca un excelent motor de creștere pentru companie, în ciuda deficitului de cipuri de computer. De fapt, Apple ar trebui să-și afirme dominația pe piața 5G în lunile următoare.

Pe locul doi îl găsim pe gigantul chinez Xiaomi. „Xiaomi, care a înregistrat o creștere spectaculoasă a livrărilor globale de smartphone-uri 5G în T2 2021, această creștere a stagnat în T3 2021”, a declarat Ken Hyers, director Strategy Analytics. Analistul explică această încetinire a creșterii prin concurența acerbă din partea unor mărci precum Oppo, care este foarte activ în China, sau Samsung.

Samsung, lider mondial în telefonie mobilă, trebuie să se mulțumească cu locul trei în clasamentul sectorului 5G. „Samsung a depășit OPPO pentru a deveni al doilea cel mai mare furnizor mondial de smartphone-uri Android 5G în al treilea trimestru al anului 2021. Samsung beneficiază de cererea sănătoasă în mai multe regiuni pentru smartphone-urile sale, alimentată de un portofoliu mare de dispozitive la mai multe puncte de preț.” potrivit lui Ville Petteri-Ukonaho, Director Asociat Strategy Analytics. Progresul Samsung se datorează în principal succesului Galaxy Z Flip 3 , ultimul său telefon pliabil cu clapetă și smartphone-urilor din gama Galaxy A.

În cele din urmă, studiul evidențiază creșterea fulgerătoare a lui Honor, fosta subsidiară Huawei. Honor a fost marca de smartphone-uri 5G Android cu cea mai rapidă creștere ”, a declarat Yiwen Wu, director asociat Strategy Analytics. Independent de fosta sa companie-mamă, Honor a făcut o revenire răsunătoare la gama superioară cu referințe precum Honor 50 .

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat: ,
Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.