Piața smartphone-urilor pliabile este în plină desfășurare, mărci precum Samsung, Xioami și Motorola ies în frunte în acest segment. Cu toate acestea, o companie importantă nu și-a revendicat încă cota de piață pentru aceste echipamente, lăsând această îndoială în aer.

Apple nu este genul de companie care face un mare pas înainte în noile tehnologii și nici măcar nu a anunțat că lucrează la un smartphone pliabil. Cu toate acestea, o serie de zvonuri și brevete s-ar putea să fi confirmat că viitorul iPhone Flip sau iPhone Fold este în dezvoltare, dar ar trebui să ia ceva timp până să apară.

Ecran de 8 până la 9 inchi

Un pliabil nu este un pliabil fără un ecran puternic, cu caracteristicile de bază pentru a face acest lucru. Problema este că din 2016, numeroase surse au sugerat că Apple lucra împreună cu LG la o soluție de ecran pliabil, deoarece compania era o referință în prototipuri la acea vreme.

Dacă parteneriatul ar fi confirmat, este probabil să vedem un ecran de 7,5 inci cu un panou OLED. Cu toate acestea, informații mai recente de la celebrul analist Ming-Chi Kuo sugerează că compania ar lucra la un smartphone cu un ecran de 8 inchi, mai mare decât actualele Galaxy Z Flip și Fold 4, de exemplu, precum și la un alt dispozitiv cu un Display de 9 inchi…

Pe lângă informațiile lui Kuo, un raport al Bloomberg a indicat că Apple este cu adevărat interesat de segment, dar a început dezvoltarea recent și este cuprins doar în studierea display-urilor pentru a construi dispozitivul și încă nu are prototipuri ale unui iPhone pliabil în laboratoare.

Faimosul insider Jon Prosser a sărit și el în jocul scurgerii pentru a oferi mai multe detalii, susținând că compania lucrează la un telefon cu două ecrane separate printr-o balama, mai degrabă decât la un singur ecran mare precum Galaxy Z Fold. Cu toate acestea, Prosser a fost categoric spunând că compania va testa mai multe soluții și încă nu este sigur dacă va lansa vreuna dintre ele.

Zvonuri vechi susțineau chiar că Samsung și Corning ar vinde ecrane pentru ca Apple să-și construiască propriul smartphone pliabil. Acestea fiind spuse, este greu de știut cine spune adevărul, deoarece cele trei surse principale citate au o mare credibilitate în industrie.

Brevetele

A avea un brevet nu înseamnă că o companie va lansa efectiv un produs asemănător acestui prototip, dar cu siguranță indică faptul că există cercetări și interes minim pentru dezvoltarea unui proiect care vizează acest segment.

iPhone Fold

În 2016, pe internet s-a scurs primul brevet al acestui tip de smartphone, arătând ceva foarte apropiat de ceea ce deja suntem obișnuiți să vedem cu linia Galaxy Z Fold. În 2019 și 2020 Apple a studiat soluții pentru a preveni cutele și micro-deteriorările ecranelor pliabile, lucrand la huse de protecție și materiale mai rezistente în producția acestor ecrane.

În martie, a fost dezvăluit un proiect inovator, care ar permite a două ecrane diferite să se comporte ca unul singur atunci când sunt reunite, ceva care ar putea fi împotriva zvonului Jon Prosser.

iPhone Fold

Concepte

Cu o mulțime de informații răspândite pe internet de-a lungul anilor, experții au început să dezvolte artă conceptuală, bazată pe scurgeri, despre cum ar putea arăta iPhone Fold sau iPhone Flip.

Dacă vorbim de un iPhone Flip, una dintre primele randări care a devenit virală a fost de pe canalul iOS Beta News, arătând un dispozitiv cu un separator clar pe spate și un afișaj drept în față, pe lângă un afișaj mare din spate.

Va lansa Apple un telefon mobil pliabil?

Tot în această amprentă, care este cea care se repetă cel mai mult printre randări, celebrii creatori de la Let’s Go Digital împreună cu canalul Technizo Concepts au prezentat o propunere similară și mai neutră față de precedenta, lăsând balamaua mai puțin vizibilă.

Va lansa Apple un telefon mobil pliabil?

Un alt concept artist celebru, artistul Antonio de Rosa a creat unul dintre cele mai atractive modele , cu un modul gigantic de cameră pe spate și un mic ecran pentru a afișa informații de bază.

Va lansa Apple un telefon mobil pliabil?

În fine, dispozitivul care ar semăna cel mai mult cu un iPhone Fold nu are tocmai un ecran pliabil, și ar fi cel mai apropiat de descrierea dată de Prosser. Modelul arată ca două telefoane mobile unite printr-o partiție.

Lansare

Cele două surse principale care indică datele de lansare pentru iPhone-ul pliabil, analiștii Ming-Chi Kuo și Ross Young, dezvăluie că publicul va trebui să aștepte ceva timp sosirea dispozitivelor, întrucât Apple este așteptat să lanseze un dispozitiv de acest fel până în 2025.

iPhone pliabil: este real sau nu?

În cele din urmă, este de remarcat faptul că în prezent este dificil de spus cu siguranță dacă Apple va lansa un smartphone pliabil în următorii ani, deși există o mare tendință ca acest lucru să se întâmple. Formatul și tehnologiile încorporate, din cauza nepotrivirii informațiilor și a diversității zvonurilor răspândite, sunt încă necunoscute.

[SURSA 1] – [SURSA 2] – [SURSA 3]

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns