Îți place să schiezi? Iată 3 lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de a pleca pe pârtie!

Cover Photo Iti place sa schiezi Iata 3 lucruri pe care trebuie sa le pui la punct inainte de a pleca pe partie 2

Schiul este o modalitate excelentă de a te distra, făcând, în același timp, mișcare. Dacă ești un împătimit al sporturilor de iarnă, cu siguranță ai încercat sau trebuie să încerci această activitate. Totuși, chiar dacă nu trece nicio iarnă fără să te duci pe pârtie, există anumite lucruri la care trebuie să fii atent înainte de a porni la drum. O planificare atentă și organizată este necesară indiferent de nivelul de experiență pe care îl ai. Așadar, trebuie să iei în calcul anumite aspecte care pot face diferența dintre o excursie liniștită și una tumultuoasă. 

În acest articol, vei afla care sunt cele 3 lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a merge la schi!

  • Echipamentul

Echipamentul este unul dintre cei mai importanți factori pe care este recomandat să-i iei în considerare, atunci când practici orice fel de sport. Acest sfat este valabil și în cazul schiului – ai grijă să alegi obiecte de calitate, care să-ți ofere siguranță și în care să te simți confortabil. Optează pentru piese vestimentare potrivite acestui tip de activitate, pentru a beneficia de un bun confort termic, dar și de libertatea de mișcare necesară. 

De asemenea, nu uita să te protejezi și să porți cască, ochelari și mănuși – astfel te vei feri atât de lovituri, cât și de neplăcerile frigului. Totuși, sezonul de iarnă poate fi schimbător și poate veni cu surprize de pe-o zi pe alta – nu te limita doar la echiparea ta optimă, ci și a mașinii tale. Pentru a nu rămâne împotmolit pe drum, este bine să ai lanțuri antiderapante pentru iarnă, care să te sprijine pe tot parcursul călătoriei. 

  • Starea pârtiilor
Citeste si:  Istoria interesantă a cărților de joc

Înainte de a pleca la drum, verifică starea pârtiilor! Informează-te și vezi cât de gros este stratul de zăpadă, ce recomandări oficiale există și, mai ales, care este prognoza meteo pentru zona pe care urmează să o vizitezi. 

Ține cont că, în funcție de altitudine, lucrurile se pot schimba rapid – cercetează care este situația la înălțimea respectivă, fiindcă poate fi diferită față de cea de la baza pârtiei. Ia în calcul toate aceste detalii, deoarece îți pot influența major călătoria. În cazul în care condițiile sunt nefavorabile, nu te aventura! Cel mai bine este să ai răbdare, chiar dacă va trebui să reprogramezi escapada.

  • Traseele alese

Iti place sa schiezi Iata 3 lucruri pe care trebuie sa le pui la punct inainte de a pleca pe partie 1

Nu ignora dificultatea traseelor alese – ai grijă ca acestea să fie potrivite pentru tine! Fii responsabil și nu experimenta locuri noi, fără să știi dacă experiența îți permite! 

În caz contrar, te poți confrunta cu situații neplăcute, care îți pot strica toată vacanța (în cel mai bun caz) sau îți pot afecta siguranța (în cazurile mai grave). Mergi doar pe traseele destinate nivelului tău de antrenament și fii în permanență atent pe pârtie. Dacă observi persoane vătămate, aplică sfaturile de prim-ajutor recomandate de către salvamontiști în astfel de situații.

În concluzie, înainte de a porni în excursia mult visată trebuie să ai în vedere câțiva factori importanți. Pune preț pe toate detaliile care țin de siguranța ta și pregătește-te pentru o aventură cât mai plăcută! 

Sursă foto: pixabay.com

Rămâi la curent cu toate notățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Black Friday ocazia ideala de a face upgrade locuintei tale

Black Friday - ocazia ideală de a face upgrade locuinței tale

Articolul următor
Abonament Netflix

Netflix crește prețurile în Statele Unite

Postări Asemănatoare
Total
0
Share