Diverse

Laptopul tău a îmbătrânit, dar nu vrei să îl schimbi? Află dacă poate fi salvat!

Laptopul a devenit un device absolut necesar oricui. La școală sau facultate ai nevoie neapărată de unul, la locul de muncă ți se oferă unul, dacă ai noroc, iar pentru plăcerea personală și jocuri ai nevoie, de asemenea. Uneori te poți chiar atașa de tehnologie fără să realizezi. Dacă ai un laptop vechi care dă semne de bătrânețe și se rulează foarte greu înseamnă că ai nevoie de o schimbare.

Nu ești nevoit de fiecare dată să schimbi laptopul atunci când lucrurile încep să meargă cu încetinitorul. De cele mai multe or poți veni în ajutor amicului tău electronic cu anumite modificări, înlocuiri sau suplimentări care să îl împrospăteze. Este recomandat să mergi la un service bun mai întâi pentru a identifica problema reală și pentru a te ocupa apoi de ea în mod adecvat. Dacă te pricepi la anumite diagnosticări simple sau operațiuni de revitalizare a unui laptop s-ar putea să nu fie chiar așa de greu să îți salvezi laptopul.

Iată la ce trebuie să fii atent atunci când ai un laptop vechi pentru a-ți da seama dacă mai poate fi salvat:

Cât de mult lucrezi la laptopul tău?

Dacă ai obiceiul de a sta cu laptopul sub nas zece ore pe zi, s-ar putea ca amicul tău să fie doar obosit. Dacă începe să meargă tot mai greu este momentul să te gândești când l-ai închis ultima dată. Îi poți da un reboot pentru un start proaspăt înainte de a te apuca de treabă dimineața și vei vedea imediat schimbări. Indicat este să și ștergi ocazional acele programe sau fișiere care se acumulează și rulează pe fundal.

Verifică potențialul de stocare!

Ca să te asiguri că memoria laptopului este una bună, ai putea recurge la un mic ajutor tehnic. Ia-ți un SSD pentru laptop de pe Tik.ro și ai rezolvat cea mai mare parte a problemei. Memoria laptopului tău poate fi o adevărată pacoste, mai ales după mult timp de utilizare sau în lipsa obiceiului de a face curățenie odată la ceva timp în sertarele tale virtuale. Informează-te mai întâi ce tip de ssd necesită device-ul tău, dar și în legătură cu capacitatea sa în funcție de propriile tale nevoi. Dacă vrei să alegi ca un adevărat profesionist, ține cont și de un sistem de răcire pentru noul tău dispozitiv de stocare.

Ce programe folosești frecvent?

De-a lungul timpului ajungi să strângi multe programe și dosare în laptop. Descarci și iar descarci, dar ajungi să uiți într-un colț multe programe pe care de fapt nu le folosești. Exceptând ștergerea acelora inutile, este necesar să te concentrezi și pe programele pe care le folosești cel mai frecvent. Poți să faci un upgrade, să actualizezi acele programe care îți sunt de mare ajutor în munca ta de zi cu zi. În felul acesta te asiguri de faptul că funcționarea lor va fi optimă și nu ți se va mai părea că laptopul merge chiar așa de greu.

În concluzie, dacă ai câteva noțiuni teoretice, dar îți place mult și practica atunci când vine vorba de tehnologie, nu îți va fi greu să aduci vechiul laptop la viață. Atunci când acesta începe să ruleze mai greu, nu uita să verifici măcar câteva dintre aceste aspecte pentru a te asigura că nu este o situație severă. În felul ăsta poți face chiar tu câte ceva înainte de a ajunge în vizită la service.

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare