League of Legends a fost spart, codul sursă al jocului este furat!

Riot Games, care a suferit un atac cibernetic major săptămâna trecută, a confirmat că au fost furate codurile sursă ale League of Legends. Hackerii cer 10 milioane de dolari pentru protecția împotriva fraudelor și codurile sursă.

Riot Games, care se află în spatele multor jocuri populare, cum ar fi League of Legends, Teamfight Tactics și Valorant, a fost spart săptămâna trecută. Acum, gigantul editor a anunțat că a primit un mesaj de răscumpărare despre atac, dar că nu va plăti.

Hackerii cer 10 milioane de dolari

În postarea sa recentă, Riot Games a confirmat că nu au fost compromise date sau informații personale ale jucătorilor după atacul cibernetic, dar codurile sursă ale jocurilor video League of Legends și Teamfight Tactics au fost scurse. Potrivit declarațiilor, aceste fișiere confiscate includ caracteristici „experimentale” pe care compania nu este pregătită să le partajeze.

Compania nu a distribuit informații despre detaliile atacului cibernetic. Cu toate acestea, se pare că hackerii cer o răscumpărare de 10 milioane de dolari pentru sistemul anti-cheat și codurile sursă ale jocului. Riot Games a spus: „Azi am primit un e-mail de răscumpărare. Inutil să spun că nu vom plăti.”.

Se pare că cea mai mare îngrijorare a lui Riot Games este apariția de noi coduri/programe de trisare ca urmare a scurgerii codului sursă. Menționând că lucrările pe această problemă continuă, gigantul editor a spus: „Lucrăm să evaluăm impactul atacului asupra anti-cheat și, dacă este necesar, să distribuim remediile cât mai curând posibil ”.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *