Lewis Hamilton bate toate recordurile din Formula 1

unnamed 2

Lewis Hamilton a reuși ceea ce nimeni până acum nu a izbutit: doborârea tuturor recordurilor din Formula 1, inclusiv cele ale lui Michael Schumacher, stabilite de mai mult de 14 ani. Hamilton a demonstrat într-o oră și jumătate că merită din plin poziția de lider, doborând recorduri despre care se credea că sunt indestructibile.

După ce a crescut urmărind triumfurile lui Michael Schumacher la televizor, Lewis Hamilton se află acum deasupra lui, fiind singurul în istoria Formulei 1 cu 92 de victorii la activ. Triumful lui Hamilton la Marele Premiu al Portugaliei, l-a apropiat, de asemenea, de un al șaptelea titlu de Formula 1, ultimul dintre recordurile majore ale lui Schumacher rămase pentru Hamilton. Intră pe mightytips.ro pentru mai multe știri din Formula 1.

Pe o pistă udă de la ploaia din Portugalia, Hamilton a terminat cu aproximativ 25 de secunde înaintea coechipierului său de la Mercedes, Valtteri Bottas, și la 34,5 secunde de Max Verstappen de la Red Bull pentru a opta victorie a unui alt sezon dominant. De asemenea, a câștigat un punct suplimentar pentru cea mai rapidă tură pentru a-și extinde avantajul de la 77 de puncte peste Bottas.

Singura persoană care s-a apropiat de el a fost tatăl său, care i-a dăruit o lungă îmbrățișare după cursă. Anthony Hamilton a filmat scenele de după cursă, în timp ce Hamilton stătea pe podium iar mulțimea îl aclama cu voce tare.

unnamed 1

Hamilton a câștigat prima sa cursă în 2007 și și-a revendicat primul titlu în anul următor. Dar cariera sa a strălucit cu adevărat abia când l-a înlocuit pe Schumacher la Mercedes, în 2013. De atunci, Hamilton a adăugat încă cinci titluri de Formula 1.

Cursa câștigătoare

Citeste si:  Tesla lansează o actualizare care reduce intervenția umană cu 33%

Cea mai recentă cursă a lui Hamilton nu părea inițial că are coordonatele unui succes atât de mare. În prima tură, la temperaturi reci într-o zi cu ploaie măruntă, șoferii Mercedes s-au trezit luptându-se pentru aderența anvelopelor pe pistă.

O mulțime de fani au asistat din tribunele din jurul circuitului de 4,6 kilometri din Portimao. Traseul are schimbări frecvente de altitudine și a provocat în special probleme de aderență.

Hamilton a avut un început ezitant în timp ce Bottas a fost depășit de Verstappen doar pentru a-și câștiga poziția înapoi și apoi a fost depășit de Hamilton.  

Avantajul lui Hamilton în ceea ce privește viteza a fost atât de mare încât s-a îndepărtat rapid de Bottas, a cărui anvelopă din spate dreaptă a pus probleme. Bottas a intrat în turul următor luptându-se pentru a-și găsi ritmul.

În mod neobișnuit, Hamilton a depus mai mult efort decât Bottas, care l-a trecut la jumătatea primei ture după ce campionul mondial aproape că a pierdut controlul mașinii în turul șase.

După 15 ture, Hamilton s-a mutat într-o altă treaptă, iar Bottas nu a avut niciun răspuns. Hamilton a jucat într-o serie de ture mai rapide, iar avantajul a scăzut – 2,3 sec., 1,9 sec., 1,6 sec., 1,3 sec., 0,8 sec.

Deși se poate afirma că diferența dintre cele două rezultate a fost dată de temperatura anvelopelor, adevărul este de fapt că Hamilton se află la un nivel pe care niciun alt pilot de Formula 1 nu îl poate atinge la acest moment.

Da, Hamilton a câștigat pentru că a reușit să-și aducă anvelopele la o temperatură de funcționare mai eficientă. Dar a făcut acest lucru prin adaptabilitate și abilitate, ajustându-și stilul de pilotaj, experimentând, folosindu-și abilitatea și simțurile pentru a atinge performanța maximă. Este același motiv pentru care a câștigat Marele Premiu al Marii Britanii din 2008 cu mai mult de un minut avans.  

unnamed

„Nu cred că cerul este limita”

Citeste si:  Ford va construi masinile electrice pe platforma MEB din Köln

O dată depășit acest record, Hamilton se pregătește pentru următorul. Victoria și cea mai rapidă tură la Portimao l-au mutat pe pilot la 77 de puncte distanță de Bottas în campionat, iar acel de-al șaptelea titlu este probabil acum la doar două sau trei curse distanță.

Cât de mult mai poate ridica ștacheta după această cursă? Hamilton a declarat că pentru el limita nu este cerul, iar ridicarea ștachetei este legată doar de cât de mult ne dorim să obținem un lucru.

Recorduri ale lui Schumacher pe care Hamilton le poate depăși

  1. Cele mai multe clasări pe podium – Schumacher 155, Hamilton 151

Acest record nu va fi greu de atins de Hamilton. Pilotul Mercedes mai are nevoie de cinci curse câștigate pentru a-l egala pe marele campion.

  1. Cele mai multe curse au terminat în puncte – Schumacher 221, Hamilton 213

Hamilton a reușit să obțină puncte în toate fiecare cursă din ultimii trei ani, singura excepție fiind  GP-ul austriac din 2018, când mașina s-a defectat. Prin urmare, pare rezonabil să credem că nu va dura mult până acest record va fi depășit.

  1. Cele mai multe pole positions la același mare premiu – Schumacher 8, Hamilton 8
Citeste si:  Maserati: până în 2025 întreaga gamă va fi electrificată

Schumacher s-a calificat în pole de opt ori la GP-ul Japoniei, în timp ce Hamilton are opt pole positions în Australia. Ayrton Senna împărtășește, de asemenea, acest record, după ce a bifat opt pole-positions pentru GP-ul San Marino la Imola.

Asta înseamnă că acest record ar trebui să fie primul pe care Hamilton îl bate în 2020, deoarece GP-ul australian este primul sezon. Și din moment ce a fost în pole-position acolo în ultimii șase ani la rând, este greu să vezi pe cineva care îl oprește.

  1. Cele mai multe victorii cu aceeași echipă – Schumacher 72, Hamilton 63

Schumacher a câștigat 72 de curse pentru Ferrari și celelalte 19 pentru Benetton, în timp ce Hamilton a început cu 21 de victorii pentru McLaren înainte de a adăuga 63 pentru Mercedes. Încă 10 victorii la volanul unei mașini Mercedes pentru ca Hamilton să bifeze încă un record. Dintre toate recordurile pe care le-ar putea bate, acesta este probabil cel mai greu de realizat pentru el – deși asta nu înseamnă că este cu totul puțin probabil.

Rămâi la curent cu toate notățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Tesla

Tesla lansează o actualizare care reduce intervenția umană cu 33%

Articolul următor
1

Huawei Watch Fit UNBOXING Si Prezentare

Postări Asemănatoare
Total
0
Share