macOS Big Sur va fi disponibil incepand cu 12 noiembrie

MacOS Big Sur
MacOS Big Sur

La evenimentul de ieri, Apple a anunțat că următoarea generație a sistemului său de operare desktop – macOS Big Sur – va fi disponibilă joi pe 12 noiembrie.

Big Sur este următoarea versiune majoră pentru macOS și este deosebit de mare în acest an, deoarece permite suport pentru Mac-urile bazate pe Silicon Apple, inclusiv noile MacBook Air , MacBook Pro și Mac mini care au fost anunțate ieri cu noul Apple M1 cip.

macOS Big Sur va fi disponibil incepand cu 12 noiembrie
macOS Big Sur va fi disponibil incepand cu 12 noiembrie

Acesta va include suport pentru aplicații universale, care sunt aplicații concepute pentru a rula pe noul Apple Silicon, precum și pe Mac-urile bazate pe Intel x86. De asemenea, va include Rosetta 2, care va permite utilizatorilor să ruleze aplicații bazate pe Intel x86 care nu sunt universale pentru a fi rulate într-un mediu virtualizat. Și, în al treilea rând, Big Sur va suporta și aplicațiile iOS și iPadOS în mod nativ.

În afară de asta, Big Sur oferă, de asemenea, o serie de alte modificări, inclusiv un design nou, Safari actualizat, noi aplicații Mesaje și poștă, Centrul de control, Centrul de notificări actualizat, widgeturi noi și multe altele. Puteți găsi o listă completă a modificărilor aici .

Citeste si:  iPhone 13: data lansarii, pret si noutati

Big Sur va fi disponibil pentru iMac (2014 sau versiuni ulterioare), iMac Pro, Mac Pro (2013 și versiuni ulterioare), Mac mini (2014 și versiuni ulterioare), MacBook Air (2013 și versiuni ulterioare), MacBook Pro (sfârșitul anului 2013 și versiuni ulterioare) și MacBook (2015 și mai târziu).

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Articolul anterior
Apple M1

Apple M1 este primul Apple Silicon: vine pe MacBook Air, Pro si Mac mini

Articolul următor
Google Meet

Trucuri pentru Google Meet, rezolvare probleme si instrumente utile

Postări Asemănatoare
Total
1
Share