APKPure este unul dintre cele mai utilizate magazine de aplicații alternative și una dintre cele mai recente versiuni ale acestuia este infectată. Actualizați la cea mai recentă versiune.

Magazinul de aplicații APKPure a fost infectat cu programe malware. Dacă ați instalat versiunea 3.17.18, eliminați-o imediat și instalați noua versiune 3.17.19 a aplicației.

Magazinul Google Play este magazinul prin excelență în Android , dar, după cum știm cu toții, sistemul Google ne permite, de asemenea, să instalăm aplicații din surse externe, fie de pe piețe terțe, fie din orice sursă. Uneori, unele aplicații au limitări geografice sau, de exemplu, nu pot fi instalate oficial din Magazin Play deoarece nu respectă unele politici Google.

Magazinul de aplicații APKPure este infectat cu virusi

Experții în securitate de la Kaspersky Labs au publicat o analiză a celei mai recente versiuni a aplicației și au descoperit că au căzut victime ale codului rău intenționat prin integrarea unui nou SDK adware.

Desigur, ținta atacatorilor a fost mii de utilizatori care folosesc acest magazin de aplicații alternative. Cu APKPure versiunea 3.17.18, malware-ul încorporat a reușit să afișeze reclame utilizatorilor, fără posibilitatea de a le controla, și chiar s-a putut înscrie automat la servicii cu abonamente plătite.

Mai mult decât atât, utilizatorii cu dispozitive mai vechi și fără cele mai recente actualizări de securitate ar putea fi afectați de instalarea de programe malware suplimentare și chiar făcându-l complicat de eliminat din partiția de sistem.

Acest malware afișează reclame și activează abonamente

Pe 8, Kaspersky Labs a alertat dezvoltatorii APKPure și a actualizat imediat magazinul cu o nouă versiune fără acest malware care a cauzat toate problemele.

Soluția a ajuns rapid, dar este posibil ca utilizatorii care au instalat versiunea 3.17.18 să fi fost afectați. Dacă acesta este cazul dvs. și utilizați APKPure, verificați versiunea și actualizați imediat la cea mai recentă versiune disponibilă.

Încă o dată, vă reamintim să instalați întotdeauna aplicații din surse oficiale și de încredere. În acest caz, este o piață de renume, dar are în continuare o politică de acceptare a aplicațiilor care nu sunt la fel de stricte ca Google Play . Ori de câte ori instalăm fișiere APK din surse neoficiale, trebuie să fim foarte conștienți de originea lor.

Distribuie

Scrie ceva...