MediaTek prezintă noul său chipset Dimensity 9200+ ce promite un consum redus de energie și performanțe îmbunătățite

By
Marian Ciobanu
Redactor-șef
Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce...

Mediatek, unul dintre cei mai mari producători de chipset-uri pentru dispozitive mobile, a anunțat lansarea noului său chipset Dimensity 9200+. Acesta vine ca o versiune îmbunătățită a modelului lansat în urmă cu un an, cu adăugarea unor elemente ce îmbunătățesc performanța în jocuri.

Performanță îmbunătățită

Noul chipset Dimensity 9200+ oferă o viteză mai mare de procesare pentru procesorul Cortex-X3, ce poate ajunge la 3.35GHz, față de 3.05GHz în varianta anterioară. Cele trei nuclee Cortex-A715 și cele patru nuclee Cortex-A510 vor avea viteze de 2.85GHz până la 3GHz și, respectiv, 1.8GHz până la 2GHz. Componenta grafică a chipset-ului, Immortalis-G715, va beneficia de o îmbunătățire de performanță de 17%.

Consum redus de energie

Dimensity 9200+ este construit cu tehnologie de procesare de 4nm a TSMC, care permite chipset-ului să consume mai puțină energie și să prelungească durata de viață a bateriei. Potrivit MediaTek, chipset-ul va consuma între 10% și 21% mai puțină energie în jocurile populare, 35% mai puțină în aplicațiile de comunicare și 36% mai puțină în modul hotspot Wi-Fi.

Disponibilitate și compatibilitate

Chiar dacă nu a dezvăluit care vor fi primele dispozitive care vor utiliza acest chipset, MediaTek a anunțat că acestea vor fi lansate încă din luna aceasta. Dispozitivele ce utilizează chipset-ul Dimensity 9200+ vor fi compatibile cu Android, oferind o alternativă la chipset-urile Qualcomm Snapdragon.

Dimensity 9200+
Dimensity 9200+

Mediatek Dimensity 9200+ este un chipset ce promite performanțe îmbunătățite și un consum redus de energie pentru dispozitivele mobile. Cu îmbunătățirile aduse la nivelul vitezei de procesare și al componentei grafice, acesta poate fi o alternativă interesantă la chipset-urile Qualcomm Snapdragon. Rămâne de văzut cum se va dezvolta competiția între aceste două branduri și ce dispozitive mobile vor beneficia de noile tehnologii.

Etichetat:
Distribuie acest articol
Redactor-șef
Urmăriți:
Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.