Mercur
Mercur

Mercur este pe cale să facă o călătorie rară între Soare și Pământ, oferind spectatorilor din întreaga lume o rară și dramatică privire a planetei care este cea mai aproape de soare. Tranzitul va dura aproximativ cinci ore și jumătate și va începe în jurul orei 7:35 AM ET (14:35 – 17:09 Romania), conform NASA. Dacă ați dorit să vedeți fenomenul, acum este timpul, deoarece nu se va mai întâmpla până în 2032 – și nu va mai fi văzut în America de Nord și de Sud până în 2049.

În timp ce Mercur călătorește în jurul Soarelui la fiecare 88 de zile, are o orbită înclinată ceea ce înseamnă că trece între Pământ și Soare de doar aproximativ 13 ori pe secol. De această dată, tranzitul va fi vizibil în multe regiuni (inclusiv Euope și Africa), dar oamenii din America de Nord și de Sud vor avea cea mai bună vedere.

Dacă intenționați să îl vizionati, totuși, va trebui să aveți mare grijă. Dacă Mercur ar putea vorbi, ar spune „nu te uita direct la mine în timp ce traversez soarele”. Dacă faceți acest lucru, vă va dăuna vederii și oricum nu veți putea vedea Mercur cu ochii goi, chiar și cu ochelari de eclipsă – este prea mic.

Mai degrabă, veți avea nevoie de un telescop sau binoclu prevăzut cu un filtru solar special. Dacă nu aveți unul dintre acestea Nasa recomanda sa mergem la un centru de astrologie ce este prevazut cu aceste echipamente. Nu puteți utiliza un telescop sau binoclu obișnuit, chiar și în combinație cu ochelarii solari de eclipsă, a adăugat agenția spațială

Dacă o vizionare fizică nu se poate, cel mai bine este sa o faceti online. Satelitul Observatorului Solar Dynamics al NASA (SDO) va avea cea mai bună viziune posibilă asupra eclipsei, iar NASA va transmite aici vizualizări în timp real despre tranzit chiar aici. Pentru a vă face o idee despre ce veți vedea, puteți consulta tranzitul 2016 capturat de SDO de mai sus.

Sursa articol plus imagine: Engadget

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.