Microsoft a lansat un antivirus pentru Android

microsoft defender android

Microsoft a lansat un preview al propriului său antivirus pentru Android. Compania ne dezvăluie faptul că Windows Defender va fi disponibil atât pe dispozitivele cu iOS cât și pentru cele cu Android pe parcursul acestui an, însă nu știm cu exactitate când. Dar, pentru moment, putem arunca un ochi pentru a ne da seama la ce să ne așteptăm.

Versiunea publică include protecție împotriva phishing-ului și a malware-urilor. “Scanările au detectat perfect potențialele aplicații răuvoitoare” explică Kanishka Srivastava, senior manager la Microsoft. “În cazul în care o aplicație sigură este instalată cu bine, fără să fi infiltrat și alte linii de cod vulnerabile pentru dispozitiv și utilizator, atunci led-ul de notificări îți va aduce la cunoștință că totul este în regulă”.

ezgif.com webp to jpg 14
Antivirusul Microsoft pentru Android.

De altfel, Microsoft oferă și protecție web pentru a feri utilizatorii de pishing sau de site-uri nesigure, astfel încât dacă are loc vreo acțiune nepermisă, aplicațiile de mesagerie sau cele de apel se vor bloca pentru a evita pagubele care pot avea loc.

Citeste si:  Huawei, servicii gratuite door to door si oferte la inlocuirea de ecrane si placi de baza a telefoanelor

Preview-ul disponibil pentru Android apare după mai bine de un an de când Microsoft a oferit tot ceva asemănător pentru macOS (chiar dacă sistemul de operare al Apple oferă deja o protecție mulțumitoare cu scanări rapide). Compania a redenumit antivirusul din Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) în Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP).

“În următoarele luni vom lansa funcții suplimentare pentru Android și vei afla mai multe detalii despre atenția pe care o acordăm și dispozitivelor iOS”, menționează Rob Lefferts, vice președinte la Microsoft 365 security.

Compania a făcut de altfel Defender-ul valabil și pentru Linux zilele trecute, oferind în final soluții pentru toate cele mai răspândite și folosite platforme din mediul online desktop (Windows, macOS, Linux) și mobil (Android, respectiv iOS).

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Top jocuri 2020

Top 9 jocuri în 2020

Articolul următor
google ups privacy by automatically deleting web app history 1593078760

Google va sterge automat locația și istoricul noilor utilizatori

Postări Asemănatoare
Total
0
Share