Microsoft a lansat un antivirus pentru Android

Microsoft a lansat un preview al propriului său antivirus pentru Android. Compania ne dezvăluie faptul că Windows Defender va…

Microsoft a lansat un preview al propriului său antivirus pentru Android. Compania ne dezvăluie faptul că Windows Defender va fi disponibil atât pe dispozitivele cu iOS cât și pentru cele cu Android pe parcursul acestui an, însă nu știm cu exactitate când. Dar, pentru moment, putem arunca un ochi pentru a ne da seama la ce să ne așteptăm.

Versiunea publică include protecție împotriva phishing-ului și a malware-urilor. “Scanările au detectat perfect potențialele aplicații răuvoitoare” explică Kanishka Srivastava, senior manager la Microsoft. “În cazul în care o aplicație sigură este instalată cu bine, fără să fi infiltrat și alte linii de cod vulnerabile pentru dispozitiv și utilizator, atunci led-ul de notificări îți va aduce la cunoștință că totul este în regulă”.

Antivirusul Microsoft pentru Android.

De altfel, Microsoft oferă și protecție web pentru a feri utilizatorii de pishing sau de site-uri nesigure, astfel încât dacă are loc vreo acțiune nepermisă, aplicațiile de mesagerie sau cele de apel se vor bloca pentru a evita pagubele care pot avea loc.

Preview-ul disponibil pentru Android apare după mai bine de un an de când Microsoft a oferit tot ceva asemănător pentru macOS (chiar dacă sistemul de operare al Apple oferă deja o protecție mulțumitoare cu scanări rapide). Compania a redenumit antivirusul din Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) în Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP).

“În următoarele luni vom lansa funcții suplimentare pentru Android și vei afla mai multe detalii despre atenția pe care o acordăm și dispozitivelor iOS”, menționează Rob Lefferts, vice președinte la Microsoft 365 security.

Compania a făcut de altfel Defender-ul valabil și pentru Linux zilele trecute, oferind în final soluții pentru toate cele mai răspândite și folosite platforme din mediul online desktop (Windows, macOS, Linux) și mobil (Android, respectiv iOS).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POSTĂRI ASEMĂNATOARE
Noul iPhone este urat!
Citeste mai mult

Noul iPhone este urat!

Nu fac acest articol să îl ridic în slăvi pe Samsung, Huawei sau altele, însă pur şi simplu…