Microsoft se pregătește să abandoneze o altă caracteristică Windows 10 pe care a introdus-o cu multă fanfară, iar primul pas a fost deja făcut în cea mai recentă versiune de previzualizare pentru Windows Insiders.

De data aceasta, cronologia este cea abandonată, Microsoft explicând că datele nu vor mai fi sincronizate între dispozitive începând din iunie 2021.

Cronologia a fost introdusă în actualizarea din aprilie 2018 ca o caracteristică importantă care face posibilă restabilirea aplicațiilor și activităților active mai pe  un dispozitiv cu Windows 10.

„Cronologia este o caracteristică care a apărut pentru prima dată în actualizarea Windows 10 aprilie 2018. Funcția se află pe bara de activități și îmbunătățește Task View pentru a vă arăta aplicații care rulează în prezent și activități anterioare. În mod implicit, cronologia vă arată preview-uri ale lucrurilor la care lucrați ati lucrat devreme în ziua respectivă sau o dată anterioară specifică. O bară de defilare adnotată vă permite să aflați unde vă aflați în cronologie și, dacă preferați să nu derulați, puteți căuta elementul sau activitatea pe care doriți să il recuperați ”, spune Microsoft .

O mare schimbare va avea loc în iunie

Dar, după cum se dovedește, planurile companiei se schimbă, iar Timeline devine un cetățean de clasa a doua pe Windows 10 în vara acestui an.

„Începând din iunie 2021, dacă istoricul activității dvs. este sincronizat pe toate dispozitivele prin contul dvs. Microsoft (MSA), nu veți mai avea opțiunea de a încărca noi activități în cronologie. Veți putea în continuare să utilizați Cronologia și să vă vedeți istoricul activităților (informații despre aplicații recente, site-uri web și fișiere) pe dispozitivul dvs. local. Conturile conectate la AAD nu vor fi afectate ”, explică acum Microsoft.

Schimbarea va avea loc pe toate dispozitivele, inclusiv pe computerele de producție, deoarece afectează doar sincronizarea între PC-uri cu același cont Microsoft.

Distribuie

Scrie ceva...